Dernekpazarı Belediye Başkanlığı İçin 3 Aday

Dernekpazarı Belediye Başkanlığı İçin 3 Aday

Dernekpazarı Belediye Başkanlığı İçin Adaylar belli olmaya başladı.

DERNEKPAZARI BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYLIĞI İÇİN ŞU ANA KADAR ÜÇ BAŞVURU.
 
 Belediye Meclis Üyesi : Ersin YILMAZ
 İş Adamı                        :  Mehmet Kadrı ÇIKRIK
 Samsun Büyük Şehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı : Celal ŞENASLAN

“Aday adayı değil. Adayım” Sloganı ile Sahneye ilk çıkan : Zeki Avni Usta  ve
  Bağımsız Aday : Ali DÜZEN  (Efsane Ali) 
İlçemiz Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatını yapacak olan Deneyimli Belediyeci Murat ŞENASLAN İlçe Basın temsilcisi olarak beni de davet etti. Bu nazik daveti için kendisine teşekkür ederim. Müracaat esnasında bana verdikleri öz geçmişi, seçim bildirisi ve projelerini sizinle paylaşıyorum. Kendisi ve İlçemiz için hayırlı olur inşallah. 
  
CELAL ŞENASLAN KİMDİR ?
1977 yılında Trabzon İli Dernekpazarı İlçesi Ormancık Köyü’nde doğdum. İlkokulu Ormancık Köyü İlkokulunda okurken aynı zamanda hafızlık yapıp icazet aldım. Ortaokulu Çaykara İmam-Hatip Lisesinde, lise eğitimimi ise İstanbul Kağıthane İmam-Hatip Lisesinde tamamladım. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, Sinop Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında “Belediye Çalışanlarının Finansal Okuryazarlık Düzeylerinin İncelenmesi: Samsun Büyükşehir Belediyesi Örneği” adlı tezimle yüksek lisans eğitimimi tamamladım. 
1993-1998 yılları arasında Refah Partisi Kağıthane İlçe Teşkilatında “Gençlik Kolları Başkanlığı” başta olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptım. Millî Gençlik Vakfı, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, Kızılay, İHH ve Yeşilay gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev aldım. 
“Süreçsel ve Koordinasyon Planlama”, “İletişimde Davranış Biçimleri”, “Beden Dili”, “İşaret Dili”, “Zor İnsanlarla İletişim” gibi kişisel ve mesleki gelişim kurslarının yanı sıra, öğrenciler ve gençlere yönelik sosyal odaklı projeler ile kültürel ve sosyal organizasyonlarda aktif rol aldım. 
Kamu görevime İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başladım. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sinop Üniversitesinin farklı alanlarında görev yaptım. Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğünde Özel Kalem Müdürü, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Abone İşleri Dairesi Başkanı, İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanı ve son olarak Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundum. Kurucusu olduğum İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığındaki görevim süresince Samsun’un kırsaldaki 13 ilçesindeki 1.017 adet mahallenin tüm altyapı hizmetlerinin (içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu vb.) işletmesini proaktif bir hizmet anlayışıyla yürüttüm.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve yüzyılın afeti olarak adlandırılan deprem nedeniyle Koordinatör Daire Başkanı olarak görevlendirildiğim Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde hasar gören alt yapının çok kısa sürede onarılarak hizmete alınmasında aktif rol aldım. Bu çalışmalarımız neticesinde Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.03.2023 tarih ve 101 sayılı kararı doğrultusunda “Onur Belgesi” ile taltif edildim. 
Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı’yken 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’den Dernekpazarı Belediye Başkanı Aday Adayı olmak için görevimden istifa ettim.  
Evli ve iki çocuk babası olup kızım, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dördüncü sınıfta, oğlum ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dördüncü sınıfta öğrenim görmektedir.
Hafız olup, orta derecede Arapça, İngilizce ve Türk İşaret Dili bilmekteyim.

1- MAVİ MELEK İLETİŞİM-DANIŞMANLIK OFİSİ:
Halkımızın meşru talep ve isteklerini yerine getirmek üzere personel görevlendirilecek olup, vatandaşlarımızın çözüme kavuşturmakta zorlandığı tüm konularda kendilerine destek verilecektir. (elektrik arızası, su arızası, maaş-emeklilik işlemleri, fatura ödemeleri, başvurular, hibe destekleri, indirimli faturadan yararlanma, abonelikler, tarım destekleri vb.) 
Türkiye’ nin birçok noktasında; devletimizin vermiş olduğu ve özellikle büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar tarafından istifade edilen hibe ve kredi destekleri için ilçemiz insanlarının da yararlanabilmesi için isteklilere proje desteği verilecektir.

2- KENTSEL DÖNÜŞÜM 
Çalışmaları devam eden ve kentsel dönüşüm için Resmi Gazete’ de yayınlanan acele kamulaştırma işlemleri yakınen takip edilerek biran önce bitirilmesi noktasında çalışmalar yapılacak, ilçe merkezinde özellikle yaz dönemlerinde yaşanan trafik sorununu çözüme kavuşturmak için geliştirilen fikir ve öneriler mevcut kentsel dönüşüm projesine entegre edilecektir

3- DOĞALGAZIN İLÇEMİZE GETİRİLMESİ 
Of ilçemize kadar gelen Doğalgazın, ilçemize getirilmesi noktasında ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli çalışmalar yapılacak, Doğalgaz sorununun çözüme kavuşturulması için yapılması gereken bütün işlemler titizlikle üst perdeden takip edilecektir.

4- KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ:
İlçemizin ekonomisini canlandırmak ve çehresini değiştirmek adına, ilçemizde farklı alanlarda hizmet sunan işletmeleri bir araya getirerek “Küçük Sanayi Sitesi” kurulacaktır.  

5- ÇARŞIDA HAYAT VAR:
Komşu İlçelerde ve Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı öncelikle pazarın kurulduğu Cumartesi günleri, öğrenci servisleri, ticari taksiler veya satın alınacak bir iki minibüs marifetiyle belirli saatlerde servis yapılarak şehir merkezine ulaşmaları sağlanacak, böylece hem halkımız ihtiyaçlarını karşılayacak hem de çarşı pazar hareketlenmiş ve bereketlenmiş olacaktır.  

6- TURİZM TESİSLERİ (bungalov-teleferik):
İlçemizi turizme açacak ve ekonomisini canlandıracak çalışmalar kapsamında; Zincirlitaş bölgesine ilk etapta yapılacak olan proje kapsamında alınacak hibe desteğiyle bungalov evler yapılacak olup Belediyemizin gelirlerinin artması sağlanacaktır. İkinci etap projeyle de  tesislerin olduğu alana teleferik yapılacak, Dernekpazarı’ na gelecek misafirlerimizin doğa ile iç içe bir ortamda konaklama şansına sahip olacakları tesisler hizmete alınacaktır.

7- OTEL-MİSAFİRHANE – PANSİYON: 
İlçemizde çok acil ihtiyaç olan Otel, Misafirhane, Pansiyon gibi İlçemizin gelişip büyümesine katkı sağlayacak olan tesisler hayata geçirilecek, bu vesileyle Uzungöl’e giden turistlerin ilçeye uğramaları sağlanacaktır.

8- DEREÜSTÜ ŞELALE VE SALINCAK:
İlçemiz yol güzergahında bulunan dere üzerine set yapılarak yapay bir şelale oluşturulacak, şelalenin uygun bir tarafına da salıncak yapılacaktır. Bu vesileyle yapılacak olan tesisler, Uzungöl’ e giden turistlerin uğrak yeri olmuş olacak ve İlçemizin ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanacaktır.

9- İŞ-KUR PROJESİ:
Değerli halkımıza daha iyi hizmet sunmak amacıyla, İŞ-KUR Müdürlüğüyle TYP kapsamında proje yapılacak, hem ilçemizdeki işsiz vatandaşımız iş sahibi olacak hem de kısıtlı imkanlarla sürdürülmeye çalışılan belediye hizmetleri devletimizin de desteğiyle sağlıklı bir şekilde yürütülmüş olacaktır.

10- KAPALI PAZAR YERİ VE YÖRESEL ÜRÜN SATIŞ REYONLARI:
Halihazırdaki pazar yeri uygun olacak şekilde kapalı duruma getirilecek olup bunun yanında hanımlarımız tarafından üretilen yöresel gıda, sepet imalatı, el işi vb. ürünlerin satışlarının yapılabilmesi için turistlerin geçiş noktası olan ve Uzungöl yol güzergahının uygun yerlerinde “Yöresel Ürün Satış Reyonları” oluşturulacak ve hanımlarımızın hizmetine sunulacaktır.

11- İLLER BANKASI PAYI ARTIRMA:
Genel bütçeden ilçemiz için ayrılan bütçe payının arttırılması için İlçemiz halkından olup şehir dışında yaşayan vatandaşlarımızın birinci ikametgahlarını İlçemize taşımaları için gerekli çalışmalar titizlikle yürütülecektir.

12- YAŞLI-ENGELLİ BAKIM HİZMETLERİ:
Dernekpazarı Belediyesi olarak yaşlılarımızın, bakıma muhtaç vatandaşlarımızın ve engellilerimizin her anında yanlarında olacağız. Dezavantajlı gruplarda bulunan kıymetli insanlarımıza yönelik temizlik ve kişisel bakım hizmetlerinden sıcak yemek dağıtımına kadar sosyal belediyeciliğin bütün gerekliliklerini yerine getireceğiz. Evdeki günlük rutin işlemlerini yapmakta zorlanan insanlarımızın temizlikleri yapılacak, bulaşıkları yıkanacak, yemekleri yapılacak, giysi, perde, kilim, battaniye ve çamaşırları evlerinden alınacak, Belediyemiz bünyesinde oluşturulacak çamaşırhanede yıkanıp ütülendikten sonra sahiplerine teslim edilmek üzere evlere dağıtımı yapılacaktır.

13- REFAKATÇİ İŞLEMLERİ:
Tedavi amacıyla şehir dışına giden ve hastaneye yatışı yapılan hasta yakınlarından, barınma imkanı olmayan vatandaşlarımız için gittikleri hastanenin yakınlarında bulunan misafirhane veya otellerle anlaşma yapılarak, hasta yakınlarının barınma ve yemek ihtiyaçları giderilecektir.

14- CENAZE İŞLEMLERİ (mobil taziye çadırı-cenaze yemeği)
Cenaze işlemleri için belediyemiz bünyesinde bir adet Cenaze İmamı görevlendirilecek olup, cenaze yıkama-defin-nakil ve mezarlık hizmetleri belediyemiz bünyesinde ücretsiz olarak yürütülecektir. Şehir dışında yaşayıp vefat eden vatandaşlarımızın ilçemize nakledilebilmesi için ilgili belediyelerle koordinasyon sağlanacak ve cenazelerin sorunsuz bir şekilde memleketinde belirlenen mezarlığa defin işlemleri gerçekleştirilecektir. Cenaze sahiplerine yük olan ve son dönemlerde adeta dini bir vecibeymiş gibi kültürümüze yerleşen ve cenaze sahiplerini meşgul eden “Cenaze Yemeği” geleneği Belediyemiz tarafından yerine getirilecektir. Defin tamamlanana kadar cenaze sahiplerinin evlerinin yakınında uygun bir yere “Taziye Çadırı” kurulacak ve taziyeye gelenlere ikramda bulunulacaktır.


15- İSTİŞARE TOPLANTILARI: 
Periyodik aralıklarla muhtarlarımız, sivil toplum temsilcilerimiz ile vatandaşlarımızla istişare toplantıları yapılacak, halkımızın bütün dilek-temenni ve şikayet talepleri alınacak ve ilgili kurumlarla iletişime geçilerek istek ve taleplerin çözümü sağlanacaktır.

16- ARAÇ MUAYENE İSTASYONU:
Halkımızın araç muayenelerini yaptırmak için uzağa gitmelerine gerek kalmayacak. TÜV-TÜRK ile yapılacak olan protokol kapsamında, ihtiyaca göre haftada bir iki gün Mobil Muayene İstasyonu ilçemizde hizmet vermeye başlayacaktır.

17- BORDO MAVİ ÖDEME-İŞLEM NOKTASI:
Elektrik, su, telefon vb. abonelik başvurusu ve ödeme işlemleri için vatandaşlarımız farklı farklı kurumlara gitmeyecek, ilgili kurumlarla yapılacak olan protokol gereği bir “Ödeme-İşlem Noktası” oluşturulacak ve ofise giden vatandaşlarımız tüm işlemlerini tek merkezde tamamlamış olacaktır.

18- BELEDİYE TELEFONUN UCUNDA:
Belediye başkanı başta olmak üzere belediyenin ilgili tüm birim sorumlularının cep telefonu 7/24 ulaşılabilir olacaktır. Fen İşleri, TİSKİ, Zabıta, çöp hizmetleri gibi konularda vatandaşımız istediği saatte belediye başkanı dahil belediyenin tüm birimlerine cep telefonu üzerinden ulaşabilecektir. Vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın dilek ve temennilerini iletebilecekleri bir Whatsapp grubu oluşturulacak, Belediye Başkanı da bu Whatsapp grubunda yer alacak, vatandaşlarımızın talep ve isteklerinin karşılanıp karşılanmadığını yakinen kontrol edecektir.  

19- DİJİTAL DÖNÜŞÜM: 
Belediyemizde E-Belge platformu oluşturulacaktır. İmar durum belgesi, yapı ruhsatı talebi vb. işlemler hangi aşamadaysa vatandaşa mesajla bilgi verilecektir. Bu sistemde çoklu erişim sağlanmış olacak olup zamandan ve kağıttan tasarruf sağlanacaktır. Belgelerin kaybolmasının önüne geçilecek, Yapı denetim dijital ortama taşınacaktır. Kredi ile alınacak mülkler için istenen ekspertiz incelemeleri de hızlı bir şekilde dijital ortamda sağlanmış olacaktır. İnternet teknolojisi maksimum seviyede kullanılmış olacak, “evrak kayboldu, hala imzalanmadı mı, gidip gelmekten yoruldum” gibi şikayetleri son bulacaktır.

20- BELEDİYE ÖĞRENCİLERİN YANINDA:
İlçemizde yaşayıp sınav zamanı İl merkezine ya da bir başka ilçeye sınava girmek için gitmek zorunda kalan öğrencilerimizi sınav merkezlerine tahsis edeceğimiz araçlarla ücretsiz ulaştıracağız.

21- KÜLTÜREL GEZİLER: 
İlçemizdeki öğrenci ve yaşlıları, periyodik aralıklarla düzenleyeceğimiz “Kültür Gezileri” ile tarihi ve manevi değeri olan şehirlerle buluşturacağız. Dernekpazarı’ nın gençleri ecdanın izinde yürüyecektir.

22- OTOGAR-TAKSİ DURAĞI ALANI
Şehirlerarası ulaşım araçlarının yolcu indirme-bindirme alanı olarak kullanılacağı, içerisinde bilet temin edilebilecek yazıhanelerin olacağı ve aynı zamanda ilçemizde hizmet veren ticari taksilerin durak olarak kullanabilecekleri, yolcuların konforlu bir alanda bekleme yapabilecekleri mekanların da bulunduğu modern bir “Otogar Projesi” hayata geçirilecektir.

23- MUHTARLIK İRTİBAT OFİSLERİ: 
İlçe Merkezinde ve mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini daha hızlı tamamlayabilmek ve değerli Muhtarlarımıza daha rahat ulaşabilmeleri için, ayrıca Muhtarlık Makamının kurumsal kimliğinin oluşması adına uygun alanlara “Muhtarlık İrtibat Ofisleri” kurulacaktır.

24- YAYLALARIN MÜLKİYET SORUNU:
İlçemiz sakinlerinin kullanımında olup mülkiyeti farklı ilçelerde görünen “Yaylaların Mülkiyet Hakkının” yeniden Dernekpazarı İlçemize kazandırılması çalışmaları titizlikle takip edilecektir. Şartların oluşması durumunda da yaylaların tapulaştırılması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

25- KONFERANS- DÜĞÜN-MEVLİT ORGANİZASYONLARI
Büyüklerimiz tarafından İlçemize kazandırılan Gençlik Merkezinin, ilçe genelinde düğün-mevlid vb. organizasyon yapmak isteyen değerli halkımızın hizmetine tahsis edilmesiyle ilgili İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile protokol yapılacak olup, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak adına eskisi gibi bahse konu merasimlerin kalabalık olması için de mahallelerimizden programa katılım sağlamak isteyen vatandaşlarımızın salona nakilleri sağlanacaktır.

26- KURUMSAL MARKET SORUNU:
Tabela vergisi ve az da olsa istihdamdan başka ilçemize neredeyse başka katkısı olmayan kurumsal marketlerin vergi gelirlerinden ilçemizin yararlanabilmesi için gereken hukuki çalışmalar yapılacaktır. Denge politikası gözetip yerel esnafı zor duruma düşürebilecek hiçbir faaliyete müsaade edilmeyecektir.

27- HOŞ GELDİN BEBEK:
İlçemizde dünyaya gelen her bebek şehrimize bereket, huzur ve mutluluk getirecek olması hasebiyle aileleri ziyaret edecek ve bir nebze de olsa maddi yüklerini hafifletmek adına “Hoş Geldin Bebek Sepeti” ikram edilecektir. Bu vesileyle şehrimiz insanının acılı günlerinde yanlarında olduğumuz gibi mutlu günlerinde de yanlarında olarak sevinçlerini paylaşmış olacağız.

28- İŞ VE İSTİHDAM OFİSİ:
Öncelikle Kaymakamlığımız başta olmak üzere ilçemizde bulunan tüm daire amirleri, muhtarlarımız, ilçemizin önde gelen esnafları ile birlikte ilçemizde doğup büyüyen ancak ilçemiz dışında yaşayan iş insanlarımızın da katılımlarıyla bir çalıştay düzenlenip ortak akılla bu sorunun çözüme kavuşturulması için gerekli adımlar atılacaktır.
Bu minvalde, ilçemizde yaşanan  iş ve istihdam sorununun ortadan kaldırılması ve yeni üretim tesislerinin oluşturulması adına, iş insanlarının ilçemize yatırım yapması için gerekli tüm teşvik ve kolaylık sağlanacaktır.



İlginizi Çekebilir