Dernekpazarı Eğitim Çalışmalarının Meyvelerini toplamaya başladı

Dernekpazarı Eğitim Çalışmalarının Meyvelerini toplamaya başladı

Eğitimdeki Başarının Sırrı. TÜBİTAK Proje Yarışması Türkiye Birincisi Dernekpazarı ilçesinde ödüllendirildi

Tüm imkânsızlıklara rağmen Öğretmenlerin hepsi özverili bir çalışmanın mücadelesini veriyor. Hepsinden de önemli okullardaki huzur ve birbirleri ile olan arkadaşlık, sevgi bağlarının güçlülüğü. Eğitim öğretime de aynı güçle yansıyor. Bahçeye girdiğimde İp atlayan, kaykayla kayan, bisiklet binen ve Skutur’la bahçede tur atan öğrencilerin mutluluğu yansıyordu. Tüm bu güzelliklerin ana unsuru Beden Eğitimi öğretmeni Ercüment Açıcı'yı ip atlarken görüntüledim. 2021-2022 Yıllarındaki TÜBİTAK Türkiye Birinciliğini üst üste, Muhammet Mustafa Yılmaz ve Esat Küçükeker ikilisinin projeleri  kazandı.

Dernekpazarı Gülen Mahallesinden inşaat işçisi Hasan Yılmaz’ın oğlu, Muhammet Mustafa Yılmaz, Atatürk İlköğretim Okulundan mezun olduğu 2015 yılında aynı okulun İmam Hatip Ortaokuluna devam etmeye başlamıştı. 2018-2019 Öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamlayıp girdiği sınav sonunda, Of Fen Lisesini kazanarak aynı okulda öğrenimine devam etti. Okulunun katıldığı TÜBİTAK araştırma proje yarışmalarına, Coğrafya Öğretmenleri, Mehmet Kaykılı yönetiminde okul arkadaşı Esat Küçükekerle birlikte iştirak ettiler. Geçen yılki “YER ALTI BARAJLARI” Dalındaki Coğrafya projeleri Türkiye birincisi seçildi. Bu yılki proje çalışması olarak seçtikleri “AKILLI KÖYDE” projesi çalışmalarını Bayburt İli Demirözü Güneşli Köyünde gerçekleştirdiler. Bu Projeleri de Türkiye Birinciliğini kazandı.

Cumhurbaşkanlığı ve diğer Kurumlar tarafından düzenlenen Ödül töreni sonrası, En son mezun olduğu Dernekpazarı Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü öğrencisini plaketle ödüllendirdi.

Plaket sunumu okulun öğretmenler Odasında gerçekleştirildi.  Törene Öğrencinin İlkokul Öğretmeni Fatma Şenocak Kasranoğlu, Okul öğretmenleri, Proje öğretmeni ve öğrencinin babası hazır bulundu.

 Muhammet Mustafa nın Matematik öğretmeni Vildan Çiftçi Elindeki gazete büyüklüğünde 12 sayfadan oluşan Matematik Gazetesini göstererek “ Bu çalışma Mustafa tarafından 7. Sınıftayken hazırlandı. Mustafa’ta o zamandan bugünlerin hedefini gösteriyordu.” Dedi.

Projelerle ilgili açıklamada bulunan öğretmen Mehmet Kaygılı:” Anadolu Lisemizin tüm öğrencileri çok başarılı ancak, Dernekpazarı’ndan gelenler daha farklı diyerek söze başlayıp, projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Muhammet Mustafa’nın bu başarısı İlçedeki tüm öğrenciler için taban oluşturacak bir ışığın göstergesi olacağını düşündüğünü belirtti.

Okul Müdürü Kamil Kahveci de “Öğrencimizin başarısı ile büyük gurur duyduk. Bu aynı zamanda mevcut öğrencilerimiz için de rehber olacaktır. İlerde daha büyük başarılarla ailesine, okulumuza ve ilçemize gurur yaşatacağı düşüncesi ile kendisini bir kez daha kutluyorum.” Deyip plaketini sundu. Çekilen fotoğraflar sonunda Öğrenci çok sade ve kısa birkaç cümle ile herkese teşekkür etti.

Haber: Fahri DÜZENLİ



İlginizi Çekebilir