Dernekpazarı Gülen Derneği Kazalah Festivalinde Sanatçı Yağmuru Yaşanacak.

Dernekpazarı Gülen Derneği Kazalah Festivalinde Sanatçı Yağmuru Yaşanacak.

Dernekpazarı İlçesi Gülen Derneği tarafından Organize edilen Geleneksel Kazalah Festivali 13 Ağustos 2023 Pazar Günü Dernekpazarı Gülen Mahallesi Kazalah Mezre alanında gerçekleştirilecek.

Dernekpazarı İlçesi Gülen Derneği tarafından Organize edilen Geleneksel Kazalah Festivali 13 Ağustos 2023 Pazar Günü Dernekpazarı Gülen Mahallesi  Kazalah Mezre alanında  gerçekleştirilecek.

Karadeniz Müziğinin bir çok önemli isminin Bölge insanı buluşturulacağı Festivalde Sanatçı yağmuru yaşanacak.

Dernekpazarı Gülenköy Dernek Başkanı Efsane Ali Düzen’in  organizasyonu ile gerçekleştirilecek olan Kazalah Festivali Karadeniz Festivallerinin paylaşılamayan vaz geçilemeyen sunucusu Gamze Kılıç tarafından sunulacak.

Programda Orkestrada bölge Müzik Dünyasının önemli isimleri görev yapacak.Kavalda Nurettin Kahveci,Kemençede Dursun Akyüz,Klavyede ise Furkan Yılmaz görev yapacak.

Festivalde Karadeniz Müziğinin güçlü sesleri Ali Düzenli,Orhan Saygın,Boran Alparslan Akkaya,Yakup Atalay,Hızır Dinçer,Sedat Keskin,Taner Eyüpoğlu,Sinan Yılmaz,Onay Şahin ve Sinan Sami muhteşem sahne performansları ile bölge insanı ile buluşacak.

Karadeniz Müziğinin bir çok önemli isminin bir araya geleceği  ve tabiri caiz ise Karadeniz Müziğinin bir çok önemli isminin sahne alacağı,muhteşem bir Karadeniz Festivalinin yaşanacağı Geleneksel Kazalak Festivali’nin yoğun bir katılım ile gerçekleşeceği ve Bölge insanının Festivale yoğun bir ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

BAŞKAN EFSANE ALİ DÜZEN-FESTİVALİMİZE HERKESİ BEKLİYORUZ

Dernekpazarı Gülen Derneği olarak her sene Geleneksel olarak gerçekleştirilen Dernekpazarı Gülen Derneği Kazalah Festivaline tüm bölge insanının davetli olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Festival Organizatörü Efsane Ali Düzen Festival ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

Eski günleri yâd etmek, kültürümüzü yaşatmak, gelecek nesillere geçmişi hatırlatmak ve en önemlisi herkesin geçim derdine düştüğü şu günlerde teknolojinin de katkılarıyla

akrabalarımızı kapı komşumuz ile birlikte vakit geçiremez olduk.

 Senede bir gün bile olsa köyümüz halkını bir araya toplayıp beraber kaynaşma köylülerimiz farklı şehirlerde hatta farklı ülkelerde olmasına rağmen bir çok insanlarımız gençlerimiz birbirlerini tanımıyor bizlerde bir araya gelmek için bizden önce olduğu gibi 2012 yılından bu günümüze süre gelen etkinliği devam ettirerek gelecek nesillere aktarmak gayreti içerisindeyiz.

Artık Geleneksel bir hale getirdiğimiz ve tüm Karadeniz Bölgesine hitap edebilecek konuma gelen Geleneksel Kazalah Festivalinde 2023 yılında yine hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık.

Hemşerilerimiz için Karadeniz Müziğinin bir çok önemli ismini Kadalah Festivalinde bir araya getirdik.

Tabi ki önce bütün hemşerilerimizi sonra da tüm Karadeniz ve Bölge insanını 13 Ağustos 2023 Pazar Günü Dernekpazarı Gülenköy Mezre alanında gerçekleştirilecek olan Festivalimize davet ediyoruz.



İlginizi Çekebilir