Dernekpazarı İlçesinde 19 Mayıs Coşkusu

Dernekpazarı İlçesinde 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Dernekpazarı İlçesinde coşku İLE yaşandı.

DERNEKPAZARI’NDA YILLAR SONRA HALKLA BİRLİKTE 19 MAYIS BAYRAMI
     Fahri Düzenli
      Milli Bayramları kutlama şeklinde yapılan değişikliklerden itibaren ilk kez Halkla birlikte ve coşkulu bir 19 Mayıs Bayramı kutlamanın mutluluğunu yaşadı Dernekpazarı.


    15 Mayıs 2023 de konulan çelenklerden sonra 19 Mayıs 2023 Cuma günü saat 13.30 da Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde  Şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile kutlama programı Öğrenciler: Hatice Berra Kübraoğlu ve Büşra Odabaş’ın anonsuyla başladı.
  Günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Sinan Akgün tarafından yapıldı. 12 A Sınıfı öğrencisi Hayrünnisa Macit in okuduğu “Yıl 1919” adlı şiirle devam ettti.
 Yarışmalara geçildi. Çember kapma- Koordinasyon yarışları -El Arabası yarışmaları yapıldı. – Okulda okuyan Güney Doğulu öğrencilerin hazırladığı Çiğ Köfteler tüm iştirakçilere dağıtıldı.  Okul idarecileri ve öğretmenlerden oluşan bir ekip arasında ok atma etkinliği düzenlendi bu etkinliğe Lise Müdürü Harun Hamza Çebi-Kimya Öğretmeni İbrahim Bulut- Müdür Yardımcısı Behice  Balcı- Müdür yardımcısı Havva Gökçe Kar ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Sinan Akgün iştirak ederek ok atışı yaptılar.  Müzik öğretmeni Bahar Alemdağ ın seslendirdiği bir şarkıdan sonra ödül töreni yapıldı.


   Hafta içi yapılan yarışmalarla bugün yapılanlarda üçüncü olan öğrencilerin ödülleri Gençlik ve Spor Müdürü Sinan Akgün tarafından, ikinci olanların ödülleri Belediye Başkan Vekili Ali Ayaz ve birinci olanların ödülleri de Kaymakam Anıl Adıgüzel tarafından verildi. 
Bayram programı Mahalli Sanatçı Yakup Atalay ın kemençesi eşliğinde oynanan horonla geç vakte kadar devam etti.


   Bayram süresince heyecanlı bir şekilde yapılan yarışmalar, diğer etkinlikler, Horon, Bayrama yoğun iştirakın olduğu Protokole, Halka, Öğrenci, öğretmen ve çocuklara  zevkli bir  zaman dilimi yaşattı.



İlginizi Çekebilir