Dernekpazarı İlçesinde Cumhuriyet Bayramı

Dernekpazarı İlçesinde Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin İlan edilişinin 100. Yıl Dönümü Dernekpazarı İlçesinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

 Fahri Düzenli

Cumhuriyetin İlan edilişinin 100. Yıl Dönümü Dernekpazarı İlçesinde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

 28.Ekim cumartesi günü saat 13.00de Çelenk sunma ile başlayan kutlama 29.Ekim 2023 Pazar günü saat 13.00 de Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ile başladı.Tebriklerden sonra Atatürk İlkokulu bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının  söylenmesi ile kutlama etkinliğine geçildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Osmanoğlu ve İlçe Kaymakamı Emre Akçay günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalarını yaptılar. Şiirler okundu, Ront ve oratoryo gösterisi ile devam edildi.Bayram nedeni ile öğrenciler arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci seçilen öğrenciler, siir ve kompozisyonlarını okudu.

  Çeşitli dallarda ödüle layık görülen öğrencilerin Kıdemli Başçavuş Aşkın Hava, İlçe Müftümüz SinanTaşkıran,Milli Eğitim Müdürü Yaşar Osmanoğlu,Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık,Emniyet Müdürü Göktay Öksüz,Devlet eski bakanımız Eyüp Aşık ve Kaymakam Emre Akçay Adem Akyüz etkinliklerin sona erdiğini akşama yemek ikramı olacağını ve Fener alayı ile tamamlanacağını duyurdu. 

  Cumhuriyet kutlamalarına iştirak eden 93 yaşındaki Hediye Cansız ile 96 yaşındaki Fadime Cansız a Kaymakam Emre Akçay tarafından bayrak hediye edilerek elleri öpüldü. Bayrama iştirak edenlerin de ilgi odağı bu iki çınar ın varlığı cumhuriyeti hazmedemeyenlere ayrı bir mesaj olarak algılandı.



İlginizi Çekebilir