Dernekpazarı İlçesinde Trafik Haftası Etkinliği

Dernekpazarı İlçesinde Trafik Haftası Etkinliği

7-13 Mayıs “Trafik Haftası” nedeni ile Dernekpazarı Emniyeti,  Çaykara Jandarma Trafik le birlikte günün önemi ve Trafikte kullanılan teknik cihazlarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Cuma namazında imam İsmail Hakkı Topal yaptığı vaazda etkinlikle ilgili duyuruyu yaptıktan sonra “2021 yılı aralık ayında yani 31 günde yaşanan 14943 ölümlü, yaralanmalı trafik kazasının 4671 âdeti ile en çoğunluğunu teşkil eden ”yandan çarpma” türünün yalnızca biri, 2021 de toplam 430bin 204 trafik kazası yaşandı. Diğer bir ifade ile günde 1179 kaza. Ya da diğer bir ifade ile ortalama saatte 49 kaza meydana geldi.” Meydana gelen bu Trafik kazaları, yaralı ve ölü sayıları ile ilgili çarpıcı rakamlar konunun vahametini ve trafik kurallarına uymanın önemini belirtiyor. Bu nedenle namaz sonrası cami önünde ilgililerin yapacakları bilgilendirmeye herkesin iştirak etmesini duyurdu.  Cami Önünde kurulan stantlarda bulunan teknik cihazlar görevli personel tarafından tanıtıldı. Tanıtım etkinliğine iştirak edenler arasında öğrencilerin yoğunluğu dikkat çekti.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlerle, Günün 24 saatinde bizim için çalışan tüm Trafik personeline bir kez daha teşekkür ederken, herkesin kurallara uymada daha hassas olmasını dileriz.

Haber: Fahri DÜZENLİ



İlginizi Çekebilir