Dernekpazarı´nda Çifte Mutluluk!

Dernekpazarı´nda Çifte Mutluluk!

Dernekpazarı ilçe olduğu 1990 tarihinden beri yapılamayan Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Amirliği binalarının temelleri atıldı.

Dernekpazarı ilçe olduğu 1990 tarihinden beri yapılamayan Kaymakamlı ve İlçe Emniyet Amirliği binalarının temelleri atıldı. Aradan geçen 25 yıl sonra her iki bina için yüklenici firmanın inşaatlara başlaması Dernekpazarı´nda sevinçle karşılandı. 

1990 da oluşan yeni ilçeler arasında yer alan Dernekpazarı İlçemiz,01.08.1991 tarihine ,İlçemize atanan Kurucu Kaymakam ( Bugün kü İçişleri Bakanı ) Efkan Ala tarafından teşkilatlandırılarak resmiyet kazanmıştı. Zamanın Belediye Başkanı Ahmet Türk Başkanlık Makamını boşaltarak Kaymakamlığa tahsis etti. 

Daha sonra  yeni inşa edilen Belediye  binasına kaymakamlık  taşınarak işlevini burada sürdürmeye başladı. O tarihten itibaren sürekli yapımı için  çalışılan Hükümet Binası bir türlü yapılamadı. İçişleri Bakanı Efkan Ala  hemşerimiz  Vali Sebahattin Öztürk´ü Müsteşarlığa  getirdi. . İlçeden  hayırlı olsuna giden Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Başkanı ve beraberindekiler  İlçenin Kaymakamlık ve  2000 yılından beri  yapımı beklenen Emniyet Binalarının yapımı için destek istediler. Beraberce İçişleri Bakanına çıkıp  aynı isteği dile getirdiler. 

Bakanımız da  ?İlçeyi teşkilatlandırmak bize nasip olmuştu. Anlaşılan Hükümet Binasını da yapmak bize kaldı.? Diyerek Müsteşara  yapılmaları talimatını verdi. Yapılan ön çalışmalar (Proje çizimi ?Yer tesbiti v.b. )tamamlanarak  ihaleleri gerçekleştirildi. Dernekpazarı bu süre içinde sabırla  bekledi. Ve mutlu sona ulaştı. Her iki bina için  çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İlçemize hayırlı olsun.

Haber:Fahri Düzenli/DERNEKPAZARI



Anahtar Kelimeler: Dernekpazarı Çifte Mutluluk

İlginizi Çekebilir