Dernekpazarı´nda Dolandırıcılık Şoku!

Dernekpazarı´nda Dolandırıcılık Şoku!

Dernekpazarı ilçesinde kendilerini savcı veya polis diye tanıtan kişiler birçok kişiyi dolandırdı.

Doktorundan, işadamına, imamından sanatçısına, öğretmeninden bürokratına kadar tüm kesimden insanları ağlarına düşürmeyi başaran dolandırıcılar, Dernekpazarı´nda yaklaşık  21 kişiyi arayarak Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların telsiz sesiyle vatandaşa korku saldığı belirlendi. 2 kişi dolandırıcıların ağına düşerek paralarını dolandırıcılara kaptırdı. İlçede olayın duyulması üzerine belediye ve emniyetin yaptığı anonslarla birçok kişi dolandırılmaktan son anda kurtuldu. 

YAPILAN UYARILAR DİNLENMİYOR

EMNİYET Genel Müdürlüğü´nün yaptığı tüm uyarılara rağmen dolandırıcılar vatandaşı dolandırmaya devam ediyor. Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişilere karşı vatandaşı uyaran Emniyet Genel Müdürlüğü, Yapılan tüm uyarılara rağmen dolandırıcılıkta hız kesilmediği, artış yaşandığı ortaya çıktı. 

TRABZON´DA BİRÇOK KİŞİ DOLANDIRILDI

Trabzon´da son aylarda işbaşında olan dolandırıcılar, 29 vatandaşın parasını almayı başardı.  Tonya´da  Akçaabat´ta, Dernekpazarı ve Trabzon merkezde dolandırılan vatandaşların yaklaşık 350 Bin TL kaptırdığı öğrenildi. Dolandırılan Vatandaşların şikayet etmemize rağmen kimler tarafından dolandırıldığını telefonların verilmesine rağmen sonuç alınamadığını ifade ederek, paraların yatırıldığı hesapların bilinmesıne rağmen neden bloke edilmediğini anlamaktan zorluk çekiyoruz, dediler.    

UYARILARILAR BİLE BOŞA GİDİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm bu dolandırıcılık olaylarının ardından sık sık vatandaşları, savcı ve polis diye arayanlara karşı uyarıda bulunmuştu. Yapılan tüm uyarılara rağmen dolandırıcılar vatandaşı dolandırmaya devam ediyor. Parasını dolandırıcılara kaptıran vatandaşlar ise çareyi polis merkezine sığınmakta buluyor.

DOLANDIRICILAR YENİ YÖNTEMLER BULDU

Telefon dolandırıcıları yeni yöntemler buldu; artık kendilerini savcı veya polis diye tanıtmıyorlar. Yeni yöntemler bulduklarını anlatan emniyet yetkilileri, dolandırıcıların aradıkları kişileri çeşitli ödüller kazandıklarını söyleyerek kandırdıklarını söylediler.  Yapılan uyarılara ve bilgilendirme çalışmalarına rağmen telefon dolandırıcılığının önüne bir türlü geçilemiyor. Kesinlikle bu kişilere inanmasınlar ve böyle bir olay karşısında da en yakın polis merkezine gitsinler" dediler. 

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir