Dernekpazarı´nda Hayır Kermesi Açıldı

Dernekpazarı´nda Hayır Kermesi Açıldı

Dernekpazarı ilçesinde bulunan Bölge Kız Kur´an kursu yararına Gıda kermesi düzenlendi.

Dernekpazarı İlçe Müftülüğü öncülüğünde, Bölge Kız kur´an kursu yararına düzenlenen Gıda kermesi bugün törenle açıldı.

Kermese Dernekpazarı Kaymakamı Selim Erkovan, Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık, İlçe Müftüsü Abdullah Aksoy, Yazı işleri müdürü Numan Akyüz, Daire Amirleri katılırken vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlçe Müftüsü Abdullah Aksoy tarafından yapılan duanın ardından Kaymakam Selim Erkovan´ın kurdele kesimi ile gıda kermesi açıldı. /resimler/2015-7/31/2324232503928.jpgKaymakam Erkovan yaptığı konuşmada, ?bu tür faaliyetler insanları birbirlerine kaynaşmasına ve duygusal bağların güçlenmesine vesile olur. Ayrıca elde edilecek gelirin Kuran Kurslarına aktarılacak olması nedeniyle düzenlenmesi ayrı bir anlam ifade etmektedir. Bu kermesin açılmasında emeği geçen başta İlçe Müftüsü Abdullah Aksoy olmak üzere, İlçe Müftülüğü personeli ve Dernekpazarlı hanımefendilere ayrıca teşekkür ederim? dedi. /resimler/2015-7/31/2324552035893.jpgİlçe Müftüsü Abdullah Aksoy yaptığı açıklamada: ?Bu tür kermesler, sadece maddi değil, manevi kazançları da beraberinde getiren hizmetlerdir. Burada stantlara konulan ürünler, el emeği göz nuru çalışmalar, sahiplerine büyük hayır kazandırmaktadır. Bunların halka ulaşması için çalışan görevliler, sevap kazanmaktadırlar. Burada alış-veriş yapanlar, hayır kazanmaktadırlar. Buna vesile olanlar da öyledir. Dolayısıyla, nereden bakılırsa bakılsın, kermesler hayırlı girişimlerdir. İnşallah niyet hâsıl olur. Emeği geçenleri şimdiden tebrik ediyorum", dedi.

Daha sonra kermesi gezen tüm misafirlere yöresel yiyeceklerden ikram edildi. Yapılan ikramlardan sonra misafirler kermesi gezerek alışveriş yaptılar. Kermes 2 gün boyunca açık kalacak.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi 

Fotoğraf: Dernekpazarı Müftülüğü



Abdullah AKSOY
1.08.2015 09:34:11
hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkürler, kemal abimize de ayrıca güzel bir haber dizayni yaptığı için teşekkürler

İlginizi Çekebilir