Dernekpazarı´nda Hükumet Konağı Heyecanı

Dernekpazarı´nda Hükumet Konağı Heyecanı

Dernekpazarı ilçesinde yapımı devam eden Hükümet Konağı çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Dernekpazarı ilçesinde yapımı devam eden Hükümet Konağı çalışmaları son hızıyla devam ediyor. 

1991 yılında ilçe olduktan sonra 15 yıl boyunca hükümet konağı olmadan zor şartlar altında hizmet veren Kaymakamlar ve diğer resmi kurumlar değişik yerlerde hizmet vermeye çalıştı. Dernekpazarlı içişleri Bakanı Sebahattin Öztürk´ün gayretleriyle projelendirilen ve 08.03.2016 tarihinde Trabzon Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğünce ihale edilen 1300 metre kara alandaki arsa üzerinde 650 metre kare alanı olmak üzere zemin katı ile beraber 5 kat olarak projelendirilen 06.04.2016 tarihinde inşaatına başlanan Kaymakamlık binasının inşaatı devam ediyor.

Bittiğinde ilk defa kaymakamlık binasına kavuşacak olan Dernekpazarlı vatandaşların resmi hizmetlerinin daha kolay ve hızlı yürütülebilmesi; Kamu hizmetlerinin verimli hale getirilebilmesi amacıyla ilçede Kamu Kurumlarının tek çatı altında çalışma imkânı sunabilmek için yer teslim tarihinden itibaren 540 gün sonra tamamlanması beklenen Kaymakamlık binasında çalışmalar son sürat devam ediyor.

Dernekpazarı´nın büyük eksikliği hissedilen hükümet konağı kazandırmak için çalıştıklarını ifade eden Çaykara Kaymakamı, Dernekpazarı Kaymakam Vekili Mustafa Gül, 2016 yılı projeleri kapsamında yer alan Dernekpazarı İlçesi Hükümet Konağı Projesi, İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmıştı. Dernekpazarı´na hükümet konağını kazandıracak olan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk´e ilçemiz olarak şükranlarımızı arz ediyoruz. İnşaatına devam edilen hükümet konağı Projenin bir an önce hayata geçirilmesi ve kamu hizmetlerinin tüm vatandaşlarımıza daha hızlı, daha sağlıklı ve daha verimli bir hizmet anlayışı olacaktır. Hükümet Konağı´nın Dernekpazarı ilçesinin tarihi dokusunu yansıtması amacıyla projelendirilmiş olup, hizmete girdiğinde vatandaş odaklı, çağdaş kamu yönetimi anlayışı ile hizmet verecektir, ?dedi.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir