Dernekpazarı´nda Kurtuluş Coşkusu

Dernekpazarı´nda Kurtuluş Coşkusu

Dernekpazarı´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

 

Yaşadığımız son iki ay içinde  ,Kanla kazanılan topraklarımızı sayısız şehit kanıyla yeniden harmanlamaktayız. Diğer bir ifadeyle  yurdumuzun doğusunda  yeni bir kurtuluş savaşı verilmekte.Günümüz  teknolojisini göz önüne getirdiğimizde geçmişte ne büyük sıkıntıların yaşandığını anlarız. Düşünüyorum da kurtuluş günlerimiz gittikçe daha bir anlam kazanması gerektiği halde sıradan günlerden farklı olmamaktadır. Bu en büyük üzüntüm. Dernekpazarı İlçesi olarak  kurtuluşumuzun 98. Yılını kutladık. Okullarımız bu konuda  gerekli çalışmalarını titizlikle ha zırlayıp sundular.Beni asıl üzen halkımın ilgisizliği.

Saat 09.15 de Hasan Cansız Çok Programlı Anadolu Lisesi önündeki Atatürk anıtına konan çelenklerle başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Halk Eğitimi salonunda devam eden ikinci bölümde de  saygı duruşu ve istiklal  marşından sonra

Belediye Bşk.Dr. Mehmet Aşık günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasından sonra, bir  öğrenci Sultan Murat Şehitleri şiirini okudu.

 Geçmişten günümüze savaşlardan ve Dernekpazarı´ndan oluşan slayt gösterisi ilgi ile izlendi.

İki öğrenci tarafından, İstiklal Gazimiz rahmetli Şaban Özen le, geçmişte yapılan  röportaj kısaltılarak canlandırıldı.

Lise öğrencileri tarafından , çekilen ilçemizin değişik görüntü fotoğraflarından yapılan seçim sonunda  kazanan üç yarışmacının ödülleri verildi.

3. olan Nurgül Ayazoğlu nun ödülü Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Aşık.

2. olan Fatma Nur Ekşioğlu nun ödülü Garnizon Kom. Astsb.üstcavuş Mustafa Kılıçtaş.

1. olan öğrenci Özlem Dereli nin ödülü de Kaymakam Selim Erkovan tarafından verildi.

Çekilen toplu fotoğraf sonunda  sunucu Fülya Özcan iştirak edenlerle ,emeği geçenlere teşekkür ederek programın sona erdiğini bildirdi.

Haber: Fahri Düzenli/Dernekpazarı



İlginizi Çekebilir