Dernekpazarı’nda İlköğretim Haftası Kutlandı

Dernekpazarı’nda İlköğretim Haftası Kutlandı

Dernekpazarı İlçesinde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim haftası kutlandı

Saat 10.00 da Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlama programına, Kaymakam, Anıl Adıgüzel, Belediye Başkanı, Dr. Mehmet Âşık,  Milli Eğitim Müdürü, Fahri Bilici, Şube Md. Fikret Yılmaz, Nüfus Müdürü, Süleyman Sırrı Çıkrık, Tapu Müdürü, Ahmet Selim Azak, Ziraat Müdürü Turgut Kılıç, Halk Eğitim Müdür V. Ahmet Vehbi Kasranoğlu, Gençlik ve Spor Müdürü, Sinan Akgün, AK Parti İlçe Başkanı, Dr. Abdullah Akgül, Okul Müdürleri, Yardımcıları, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler iştirak etti.

Öğrenciler adına 4/A sınıfı öğrencisi Ebra Özçelik, konuşma yaptı. 3 A sınıfı öğrencisi, Yavuz Selim Topçu “Okulumuz “ adlı şiirini okudu. Eğitim Öğretimle ilgili ikinci konuşma Öğretmen,  Keziban Songül Aslan tarafından yapıldı. 2 B sınıfı öğrencisi Hümeyra Şahin in okuduğu “ Okul Türküsü “ şiirinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Bilici kürsüye geldi. Yaptığı Konuşmada:

“Eğitim, toplumun geleceğini belirleyen bir süreçtir. Bir memleket meselesidir, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ”Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bu düşüncelerden yola çıkarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstünde taşıyacak olan bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve 2053-2071 vizyonuyla buluşturacak temel unsurlardan biri de eğitimdir. Dedikten sonra Öğretmenlere, Öğrencilere ve velilere verdiği mesaj sonunda, ilçemizde yeni göreve başlayan Kaymakama okullar, öğretmenler ve öğrencilerle ilgili verileri,47 öğretmen,307 öğrenci ile sorunsuz okullarımızda eğitim, öğretime başlandığını belirtti. İki taşıma merkezi okullarımıza 179 öğrencinin taşınması ve öğlen sıcak yemek yemeleri için tüm çalışmaların tamamlandığını söyleyip konuşmasını bitirdi.

Dördüncü sınıf öğrencilerden bir gurup, okula yeni başlayan birinci sınıf temsilcilerine sunduğu “ Hoş geldiniz” çiçekleri sonrası anma programı tamamlandı. Program bitiminde Emniyet Müdürlüğü adına bir polis memuru öğrencilere ikramda bulundu

Haber: Fahri Düzenli



İlginizi Çekebilir