Dernekpazarı’nda Kur’an Kursu Törenle açıldı

Dernekpazarı’nda Kur’an Kursu Törenle açıldı

Dernekpazarı ilçesinde yaptırılan Halil İbrahim Atmaca 4-6 yaş Kur'an Kursu, düzenlenen törenle açıldı.

Dernekpazarı’nda İlçe Müftülüğüne bağlı olarak hem kreş hizmeti veren hem de dini eğitim-öğretim faaliyetlerinde bulunulan 4-6 yaş Kur’an Kursu; 2015-2019 yılları arasında, İlçenin 1989-1994.yıllarında Belediye Başkanlığını yapmış olan Ahmet Türk ün tahsis ettiği apartman dairesinde faaliyet gösteriyordu.

Mevcut Kur’an Kursunun ihtiyaçları karşıladığı fikri üzerinde birleşen Dernekpazarı Kaymakamlığı, Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ve Yerel İdareler; Dernekpazarı’nda Merhum Hayırsever İbrahim CANSIZ’ın eğitim faaliyetleri için Vakfa bağışlamış olduğu araziye yeni bir 4-6 Yaş Kur’an Kursu yapmaya karar verdiler. Vakıf yönetiminin aldığı karar ile söz konusu arazi Kaymakamlığa (İlçe Müftülüğüne) tahsis edildi.

Aslen Dernekpazarlı olan (Merhum)Halil İbrahim ATMACA’nın çocukları inşaatın yapılarak vakfa  teslimini  taahhüt ettiler. Vakfın o dönemki Başkanı Nihat Cemil MANGAN ve İşadamı Ayhan ATMACA sıcağı sıcağına  Dernekpazarı’na geldiler ve Kaymakamlık  Makamında 29.09.2019 tarihinde protokol imzalanarak işe başlandı.

 Hızlı bir çalışma temposu ile bina oluşmaya başladı. 378 gün içinde bina tamamlanarak donanımı için hazır hale getirildi. 29 Şubat 2020 tarihli Kongrede vakıf adına çalışmaları takiple görevli Nihat Cemil Mangan genel kurulu bilgilendirip, donanımı için  neler gerektiği ve maliyetlerini bir bir sıralayarak  genel kuruldan destek istedi.
16.000Tl Etkinlik Odasını   Ahmet Kılıç
14.000 TL’lik Ekipman ihtiyacını Bedirhan BAYKA,
13.000 Tl. lik I.Sınıfının  Dr. Behçet Kara,
13.000 Tl  lik II. Sınıfını Nihat  Cemil Mangan,
10.000 Tl lik Mutfağını Hasan Coşkun,
8.800 Tl.lik   Uyku  Odasını Holo Köyleri Derneği,
7.000 Tl lik  Yönetici Odasını  Nihat İsaoğlu
6,000 TL’lik lik Öğretmenler Odasını,

Günebakan Köyü üstlenerek ihtiyaçların giderilmesi de Dernekpazarlı Hayırseverlerce tamamlandı. İç Donanım malzemeleri hazırlanırken Kaymakam Murat YILDIZ’ın ın Büyük Şehir Belediyesine çevre düzenlemesinin yapılması isteğinin de karşılanmasıyla çevre düzenlenmesi de tamamlandı.

Dernekpazarı Kaymakamlığının kontrolünde; merkezindeki Kız Kur-an Kursu yönetiminden Nurettin Coşkun, Eyüp Güney ve Mustafa Cansızla birlikte Temel atma anından itibaren İstanbul dan sık sık gelen Nihat Cemil Mangan çalışmaları takip ettiler. Müftü Mülayim Bayındır da her zaman onlara destek ve takipçi oldu. Zaman zaman, hayrı üstlenen Atmaca kardeşlerden, Halil Atmaca da ilçeye gelerek  çalışmaları yerinde gördü. Başlangıçta tahmin ettiği maliyetin üç katından fazla bir rakama ulaşmasına rağmen hiçbir fedakârlıktan  geri  kalmayıp kararlılığını sürdürerek Dernekpazarı’na, sadece çevreye değil, tüm İl e ve ülkeye örnek olacak örnek bir eser kazandırdı. Geleceğimizin teminatı minik yavrularımız farklı  alanlarda değil, devlet denetimindeki bir yuvada dini bilgilerini almış olacak, Aileler de
“çocuğumu nereye emanet edebilirim” sıkıntısı yaşamayacak. Açılışı salgın nedeni ile bir süre ertelendi ise de tüm önlemler alınarak pandemi kurallarına uygun olarak Kaymakamlık himayesinde 23 10 2020 Cuma günü  Cuma namazı sonrası gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

İstiklal Marşının söylenmesi ile açılış programı başladı. Açılışa iştirak edemeyenlerin gönderdiği tebrik telgrafları okundu. Başlangıcından  açılışına  kadar çalışmaları takip için vakıf adına görevli  Nihat  Cemil Mangan konuşma yapmak üzere  sunucu  Bülent Uzunoğlu tarafından platforma davet edildi. Mangan, yaptığı konuşmasında bu oluşum için Vakfa yapılan öneriden itibaren  açılışı gerçekleştirilen bu güne  kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip,  maddi manevi katkısı bulunan herkese teşekkür etti.

Eserin ekonomik yönünü üstlenen Atmaca kardeşler adına Ayhan Atmaca da Bu tür hayırlar için  her zaman var olan rahmetli babası Halil İbrahim in yolunda devam etmekten onur duyarak bu eserin yapımını üstlendiklerini ve açılışına iştirak edenlerin oluşturduğu bu tablo ile eserin son şeklini gördükten sonra  çok isabetli bir  karar verdiklerini anladığını belirterek, bize bu hayrı yaptırmaya vesile olan  Başta Dernekpazarı Kaymakamımız Murat YILDIZ’a ve Dernekpazarı Köyleri Kültür-Dayanışma Vakfı olmak üzere herkese teşekkür edip, hayırlı olmasını diledi.

Sırası ile Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, İl Müftüsü Osman Aydın, Devlet eski  bakanı Eyüp Aşık konuştu. 
Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız yaptığı konuşmasına  “4 yıl boyunca kullanılan Eski Kuran Kursunun bulunduğu apartman dairesini
ücretsiz tahsis etmiş olan Eski Belediye Başkanı Ahmet Türk’e teşekkür ederek” başladı

Kaymakam YILDIZ konuşmasına “Bu arsanın alımında katkıda bulunanlarla arsanın Vakfa bağışını yapan Merhum İbrahim Cansız’a rahmet dilerim. Bu konudaki her teklifimize olumlu bakan her fikrimizi Yapıcı ve hayırsever bir anlayışla karışlayan Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yönetimine, Bina yapımını üstlenen Atmaca kardeşlere, İnşaat sürecinde bizim yetişemediğimiz zamanlarda başlangıcından bu güne kadar aralıksız olarak işi takip eden ilçe  Müftümüz Mülayim Bayındır a, İlçe Kur-an Kursu yöneticilerinden Nurettin Coşkun, Eyüp Güney ve Mustafa Cansız’a; Elini taşın altına koyarak İç donanımını sağlayan (tek tek isimlerini sayarak) İstanbul’daki güzel yürekli Dernekpazarlı Hemşehrilerimize, Dernekpazarı Belediyesine ve ricamızı kırmayıp çevre Düzenlemesini yapan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim. Bu kursun yapım öyküsü Dernekpazarının Birliğinin ve beraberliğinin güzel bir yansıması, örnek bir sonucudur. Kısıtlı bir ömür yaşadığımız hayat yolculuğumuzda, böyle hayırlı bir hizmetin yapımına katkı sağlamayı nasip ettiği için Yüce Mevla’ya hamt ederim” dedi.

Dernekpazarlı Hazine ve Maliye  Bakanı DR. Berat Albayrak gönderdiği kutlama mesajında “Güzel ülkemizin yarını olan nice yavrularımızın Yüce Kitabımızı ve O’nun buyruklarını öğrenip Milli ve Manevi değerlerine sahip yaşadığı çağa yön veren şuurlu birer mümin olmalarına temel hazırlayacak olan; Dernekpazarı Kaymakamlığının himayesinde Yerel İdareler, İlçe Müftülüğü, Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfı ve kıymetli hayırseverlerce elbirliği ile ortaya çıkan bu güzide eğitim yuvasının yapımında emeği geçenleri ve katkı sağlayanları tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyor bu vesile ile Tüm Hemşerilerime  en kalbi duygularla selamlarımı iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi,Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Özel İmperyal Hastanesi, Gür-Çay sahibi Hayrullah Öztel de Açılışa kutlama çelengi gönderdiler.

Törene, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız, Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol, Of Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

EĞİTİM YATIRIMLARINA ÖNEM VERİLDİ

Halil İbrahim Atmaca 4-6 yaş Kur'an Kursu’nun açılış töreninde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Bu güzel mübarek günde, 4-6 yaş Kur’an Kursumuzun hizmete açılması vesilesi ile sizlerle bir arada olmaktan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Büyük alimlerin, maharetli, liyakatli, ehliyetli bürokratların, çok değerli hekimlerin, mimarların, mühendislerin, devletimize ve milletimize sadakatle çok büyük hizmetler yapmış siyasetçilerin ve devlet adamlarının yetiştiği çok değerli bir coğrafyadayız. Elbette, saydığım bu nitelikli insanların yetişmesi asla tesadüf değildir. Çok uzun yıllardan beri bu bölgede eğitime ve eğitim yatırımlarına ayrı bir önem verilmiştir.  Sadece devlet kurumları değil, aynı zamanda hali vakti yerinde olan herkesin eğitime ve eğitim yatırımlarına apayrı destekleri olmuştur” dedi. 

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Çok güzel bir vesile ile bir araya gelindiğini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Birçok kişi ve kuruluşun katkısı ile çok önemli ve kıymetli eser vücut buldu. Arsa sahibinden başlayarak, vakfımızın yöneticilerine, eserin hayata geçmesinde çok önemli destek sağlayan değerli iş insanımız Ayhan Bey’in nezdinde Atmaca ailesine ve ismini sayamadığım tüm destekçilere yürekten teşekkür ediyorum. Bu önemli eser, değerli kaymakamımız ve ilçe belediye başkanımızın da günbegün takip ettikleri bir yatırımdı” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILACAK

Büyük çabaların, yorgunlukların, gayretlerin neticesinde çok güzel bir eserin meydana geldiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çevre düzenlemesiyle, asfaltıyla elimizden geldiğince bu güzel iş birliğine katkıda bulunmaya çalıştık. Bundan sonra da gerek Dernekpazarı’na gerek tüm ilçelerimize çok daha büyük projelerle hizmet etmeye devam edeceğiz. Öte yandan ilçe belediye başkanımız, yine burada bulunan ve uzun yıllar Kur’an-ı Kerim öğrenilmesine vesile olan binanın da bu yapıya ve meydana uyumlu olmasını talep etti. Bu binanın da ilçe belediye başkanımız tarafından başlatılan cephe sağlıklaştırma projesi kapsamında bütün masrafları, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ait olmak üzere, cephe giydirmesini biz gerçekleştireceğiz. Böyle önemli tesislerin yaygınlaştırılmasıyla çok daha bilgili, donanımlı, inançlı, imanlı bir gençliği, bir nesli hep beraber inşa edeceğiz. Bu güzel eser Dernekpazarı’mıza ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu .

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Halil İbrahim Atmaca 4-6 yaş Kur'an Kursu’na destek verenlere plaket takdim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, plaketini Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız ve Dernekpazarı Belediye Başkanı Mehmet Aşık’ın elinden aldı. 

DUALARLA AÇILDI

Eski Devlet Başkanı Eyüp Aşık, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve protokol üyeleri, minik öğrencilerin duaları eşliğinde açılış kurdelesini kesti. Açılış programı, protokol üyelerinin minik öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesi ve Kur’an Kursu’nu gezmelerinin ardından sona erdi.



İlginizi Çekebilir