Dernekpazarı'nda Minik Kalplerden Değerler Eğitimi Kitabı

Dernekpazarı

Dernekpazarı İbrahim Ağa Anaokulu ve Atatürk İlkokulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından “Okumaya Değer” isimli Değerler Eğitimi kitabı çıkarıldı.

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okursuz Kütüphane Kalmasın” ve “Yaşat Ki Değer Bulsun” projeleri kapsamında çalışmalara başlayan Dernekpazarı İbrahim Ağa Anaokulu ile Atatürk İlkokulu yönetici ve öğretmenleri kendi sınıflarında Değerler Eğitimi ile ilgili çalışmalara başladılar.

Sınıf Öğretmenleri Nimet Yazıcı (4 yaş Ana sınıfı),Fatıma Karagöz(5 yaş Ana sınıfı),Meltem Seven (1/A Sınıfı),Hümeyra Özcan (1/B Sınıfı),Esra Kurt(2/A sınıfı),Halil İbrahim Karaca (2/B sınıfı),Berat Kadıoğlu (3/A Sınıfı),Parla Nur Işıl(3/B sınıfı),Keziban Songül Aslan (4/A sınıfı) yönetimindeki öğrenciler yardımlaşma,dürüstlük,iyilik,temizlik,paylaşımcı olmak,sevgi,çevreye duyarlılık,cömertlik,empati ve adalet gibi değerleri işleyen çalışmalar için yola çıktılar

Öğrenciler ilk olarak öğretmenlerinin yönetiminde  kendilerine bir değer seçtiler.Öğrenciler daha sonra seçmiş oldukları bu değer ile ilgili bir hikaye ya da masal yazdılar.Öğrenciler daha sonra ise yazmış oldukları bu hikaye ya da masalı resim ile ifade eden bir çalışma gerçekleştirdiler.

Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bu çalışmalar daha sonra 3-B Sınıfı Sınıf Öğretmeni Parla Nur Işıl’da toplandı.Öğrencilerin bu örnek çalışmalarının yer aldığı Hazırlanan kitabın Sayfa Düzeni Öğretmen Parla Nur Işıl tarafından gerçekleştirilirken kitabın kapak tasarımı ise Ana Okulu Öğretmeni Fatıma Karagöz tarafından hazırlandı.

Daha sonra Okul Yöneticilerinin girişimleri ,Dernekpazarı Kaymakamı Anıl Adıgüzel ve Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr.Mehmet Aşık’ın katkıları ile hazırlanan çalışma kitap haline getirilerek,Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan  “Okursuz Kütüphane Kalmasın” ve “Yaşat ki Değer Bulsun” projelerine en anlamlı katkılardan bir tanesi Dernekpazarı İlçesi tarafından gerçekleştirildi.

13 OCAK CUMA GÜNÜ HEM GÖSTERİ HEM TİYATRO ETKİNLİĞİ                                                    

Değerler Eğitimi ile ilgili olarak Dernekpazarı Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından 13 Ocak 2023 Cuma Günü saat 11.00’da Dernekpazarı İlçesinde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Hazırlanacak olan programda Dernekpazarı Atatürk İlkokulu 1. Sınıf ve 4. Sınıf Öğrencileri yazmış oldukları eserleri sahnede canlandırarak Değerler Eğitiminin önemine vurgu yapmaya çalışacaklar.

Programda 1 Sınıf Öğrencileri tarafından bir Kukla gösterisi gerçekleştirilecek.

Hazırlanan programın son bölümünde ise Dernekpazarı Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri tarafından Değerler Eğitimi ile ilgili bir Tiyatro gösterisi sahneye konulacak.

ÖĞRENCİLER DE ARTIK KENDİLERİNCE ÜNLÜ

Değerler Eğitimi ile ilgili en önemli paylaşımlardan bir tanesi  Sınıf Öğretmeni Parla Nur Işıl’dan geldi.

Çaykara Ve Dernekpazarı İlçelerine öğretmen olarak senelerdir vermiş olduğu büyük hizmetler ve topluma hazırlamış olduğu örnek öğrenciler ile mükemmel bir öğretmen olarak bilinen 3-B Sınıfı öğretmeni Parla Nur Işıl,hazırlamış oldukları kitabı bir okur  olarak öğrencilerine imzalattıktan sonra bir okur olarak aşağıdaki örnek paylaşımı gerçekleştirdi.

Küçük yazarlarım, ressamlarım… ✍️

Fotomu da çektirdim, kitabımı da imzaladılar.

Kendi deyimleriyle onlar artık ünlü…

Teşekkürler Parla Öğretmen…

Teşekkürler Emeği Geçen tüm yönetici ve öğretmen arkadaşlar.

Teşekkürler İbrahim Ağa Anaokulu…

Teşekkürler Dernekpazarı Atatürk İlkokulu…

Örnek çalışmanız ve Değerlerimize sahip çıktığınız için..



İlginizi Çekebilir