Dernekpazarı’nda Öğretmenler günü kutlandı

Dernekpazarı’nda Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü Dernekpazarı’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı

24 Kasım 1981 yılından beri kutlanan öğretmenler gününün 40.yılı sabah saat 10.00 da Hasan Cansız Kom ÇPAL’nin önündeki Atatürk büstüne konan Çelenk, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Okul konferans salonunda sunucu öğretmen Selman Yaşar’ın yönetiminde saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Milli Eğitim Bakanının mesajı ile devam edildi.

İlçemizde görev yapan en genç öğretmen, Selma Yılmaz, günün anlamı ile ilgili konuşmasını yaptı. İkinci konuşma İlçe Milli Eğitim Müdür vekili, Şube Müdürü Fikret Yılmaz tarafından yapıldı. İmam Hatip Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Emir Tayyip Tuzcu  “Öğretmenim” adlı şiirini okudu. Aynı okulun 8 / A sınıfı öğrencisi Fatma Nur Güney de “Teşekkürler Öğretmenim” adlı konuşma yaptı. 6/A sınıfı öğrencisi Hayrünnisa Biber “Her Mevsim Bahar” adlı şiirini okudu.

İmam Hatip Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencileri hazırladıkları “Ben Öğretmen Olmalıyım” adlı oratoryoyu sundular.  Adaylıkları kaldırılarak asil öğretmenliği hak eden Selma Yılmaz ve Selman Yaşar, Türkçe Öğretmeni Âdem Akyüz ün sunumu ile mesleğe giriş yeminini yaptılar.

Müzik Öğretmeni Bahar Alemdağ’ın hazırladığı öğretmenlerden oluşan koronun sunduğu birbirinden güzel ezgilerle salondaki hava değişti. Öğretmenler günü ile ilgili şiir ve resim yarışmalarında derece alan öğrencilerin ödül törenine geçildi.

Üçüncüler olanlar:

(Şiirde): İmam Hatip Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi: Zehra Nur Düzenli.

( Resimde): Atatürk İlkokulu 2/B sınıfı öğrencisi: Muhammet Talha Genç ve İbrahim Ağa Anaokulu öğrencisi: Yusuf Berat Düzenli’nin ödülleri Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Yılmaz,

İkinciler Olanlar: 

(Şiir) Atatürk Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi: Murat Güneş,

(Resim) Atatürk İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi: Yavuz Selim Topçu, İbrahim Ağa Ana Okulundan: Makbule Rana Gür, ödülleri, Belediye Başkan Vekili Emre Terzi

Birinci olanlar:

(ŞİİR), Atatürk Ortaokulu 6/A sınıfından: Melike Güney in,

(RESİM) Atatürk İlkokulu 4/A sınıfından Kübra Yeşilçiçek in ve İbrahim Ağa Ana Okulundan Uğur Kumaş’ın ödülleri, Kaymakam Anıl Adıgüzel tarafından verildi.

Atatürk Ortaokulu ile İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerince hazırlanan iki bölümlü Video gösterisi sunumunun ikinci bölümü, Şehit öğretmenlerin yerini alarak yaşam sürecini anlatım esnasında duygulu anlar yaşandı. İzleyenlerin birçoğu ağladı. İzleyenler henüz toparlanamadan, Şehit öğretmen Şenay Aybuke Yalçın ‘ın okul arkadaşı müzik öğretmeni, Bahar Alemdağ ‘ın seslendirdiği  “MAĞUSA LİMANI” türküsü ile duygusal ortam bir kat daha artarak program sona erdi..



İlginizi Çekebilir