Dernekpazarı'nda Sanatkârlar Belgelerini Aldı

Dernekpazarı

Dernekpazarı ilçesinde Meslek eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

İlçemizde Mesleki eğitim merkezi açılması, işletmelerimizin çok daha kolay bir şekilde ara eleman gücüne ulaşması demektir. Bu bağlamda ilçemize bu okulun kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.

Gençlik merkezimizde Cuma günü saat 15.00 de düzenlenen bu törene İlçe Kaymakamı Anıl Adıgüzel, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Âşık, Jandarma Bölük Komutanı Cevdet Karaca, Lise Müdürü Harun Hamzaçebi, Müdür yardımcısı Behice Balcı, Usta öğreticiler, kursiyerler, esnaflar temsilcileri ve halktan bir grup iştirak etti. Program Lise Müdür yardımcısı Havva Gökçen Kar tarafından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okutulması ile başladı.

Lise Müdürü Harun Hamzaçebi yaptığı açılış konuşmasında: “ 2021 yılı Aralık ayı sonu itibari ile Hasan Cansız Çok Programlı Anadolu Lisesinde mesleki eğitim birimi açılmış olup hemen faaliyetlerine başlamıştır. 17 öğrencimiz 7 meslek alanında eğitimlerini sürdürmektedir. Bu uygulamanın bir başka misyonu da ustalarımızın pedagojik olarak yetiştirmelerini sağlamaktır. 10 günde toplam 40 saatlik başarılı bir eğitimden geçen öğrenciler yapılan sınavda da aynı başarıyı göstererek belge almaya hak kazandılar. Öğrencilerimizin meslek eğitimleri işletmelerde usta öğreticiler ile birlikte yapılmakta olup akademik eğitimleri ise haftada bir gün olmak üzere okulumuzda devam etti.

Bu faaliyette vizyonumuz öğrencilerimizin Mesleki Eğitiminden sorumlu Usta Öğreticisi olmazsa olmaz bir bileşenidir. Şunu biliyoruz ki çırak öğrencilerimizin ve Mesleki eğitim alan öğrencilerimizin işletmelerde eğitimleri, ne kadar nitelikli insanların elinde olurlarsa o derece topluma, devlete, millete faydalı bireyler olurlar. Bu nedenle eğitimin işletmelerdeki ayağının da öne çıkarılması gerektiğini biliyor ve buna uygun çalışmaya gayret ediyoruz. Bu gün burada ustalık yeterliliğine erişmiş ustalarımızı, çıraklarımızın eğitimleri için yetkilendirmiş bulunmaktayız. Kendilerinin özelde Dernekpazarı’mızın ve genelde ise ülkemizin mesleki eğitimine birer meslek öğretmeni olarak özveriyle görev yapacaklarına canı gönülden inanmaktayız. Bu eğitimle birlikte, Dernekpazarı’mıza 13 yeni meslek eğitmeni ile birlikte 13 ayrı eğitim birimi olan atölyelerini de ilçemizin mesleki eğitimine kazandırmış bulunmaktayız. Bu durum ilçemiz gençlerinin mesleki eğitimlerini çok daha güçlü kılacak ve işletmelerde eğitimleri, ne kadar nitelikli insanların elinde olurlarsa o derece topluma, devlete, millete faydalı bireyler olurlar. Bu nedenle eğitimin işletmelerdeki ayağının da öne çıkarılması gerektiğini biliyor ve buna uygun çalışmaya gayret ediyoruz.” Bu mutlu günümüzü bizimle paylaşanlara teşekkür ediyorum," dedi.

Kursiyerler adına Fatih Çıkrık konuştu. Milli Eğitim Müdürü Fahri Bilici ve Belediye Başkanı Dr. Mehmet Âşık’ın konuşmalarından sonra, Çalışmalarla ilgili video ve slayt gösterisi sunuldu.

Hak sahipleri:

-Arıcılık Meslek Dalında Usta Recep YILDIZ

- Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Meslek Alanında Usta Mecit GÜNDOĞDU –

- Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Meslek Alanında Usta Ali BÜYÜK

- Görüntü ve Ses Sistemleri Meslek Alanında Usta Ayhan YILMAZ

- Kaynakçılık Meslek Alanında Usta Fatih BAYBURTLU

- Bilgisayar Teknik Servisi Meslek Alanında Usta Hasan DÜZENLİ

-Elektrik Teknolojisi Meslek Alanında Usta İsmail DÜZEN

- Elektrik Elektrik Teknolojisi Meslek Alanında Usta Abdullah AKYÜZ

-Fotoğrafçılık Meslek Alanında Usta Fatih ÇIKRIK ve Dernekpazarı a belgeleri verildi. İzzet ikramdan sonra Eğitim Merkezi önünde çekilen toplu fotoğrafla tören sona erdi.

Haber: Fahri DÜZENLİ



Harun HAMZAÇEBİ
5.03.2022 12:22:06
13 yeni meslek eğitmeni ve 13 yeni egetim birimi olan ustalarımızı atölyeleri Dernekpazari'nin mesleki eğitimine hayırlı olmasını dilerim.

İlginizi Çekebilir