Dernekpazarı´ndan İstanbul´da Muhteşem Gece

Dernekpazarı´ndan İstanbul´da Muhteşem Gece

Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Beylikdüzü´nde birlik ve beraberlik gecesi düzenledi.

Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Beylikdüzü´nde birlik ve beraberlik gecesi düzenledi.

Merkezi İstanbul da bulunan ve  İlçemizin tüm sorunlarına çözüm aramanın yanında 240 Üniversite öğrencimize burs,  İlçe Merkezinde ,100 e yakın öğrencisi olan Yatılı Bölge Kız Kur-an Kursu nun hayatiyetini devam ettiren ,  Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfı(DKV )  nin olağan yıllık gecesi İstanbul Beylikdüzü ndeki Işıldaklar  Kültür Sarayında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 24 Şubat günü saat 19.00-24.00 arası devam eden geceye ,Eski Bakanlar

Eyüp AŞIK,

Erdoğan BAYRAKTAR,

Eski Sakarya Milletvekili Süleyman GÜNDÜZ,

İç İşleri Bakanlığı Müsteşarı Sabri ERDİL

Dernekpazarı Kaymakamı Murat YILDIZ

Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet  AŞIK

Dernekpazarı Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Abdullah  AKGÜL

Almanya Hololular Derneği Başkanı Burhan Dereli

Güngören Trabzonlular Derneği Kadın Kolları Başkanı Leyla OSMANOĞLU

Güngören Trabzonlular Dernek Başkanı İbrahim YILMAZ 

Bayrampaşa Trabzonlular Derneği Başkanı Mustafa SARI

Of Uğurlu Derneği Başkanı Yaşar İLHAN

Of Cumapazarı Derneği Başkanı Yaşar ÇAKIR 

Of Saraçlı Dernek Başkanı Mustafa VAHAPOĞLU

İlçemiz Muhtarları, İlçe den İstanbul´a gidenler, İstanbul ve çevresinde yaşayan  Dernekpazarlıların iştiraki ile muhteşem bir gece oldu. Bu yılki gecede elde edilecek gelirler , Üniversite de okuyan öğrencilerimize burs desteği, İlçe Merkezinde  bulunan  Bölge Kız Kur-an Kursuna gelir sağlamak amacı ile yapıldı.

Gece ile ilgili açıklamalar Dernek Başkanı Cemil Nihat Mangan tarafından yapıldı. Diğer konuşmalardan sonra  sanatçılar Yusuf Cemal Keskin´in , Kemençesi, Hüseyin  Fındıkoğlu nun kavalı eşliğinde Sedat Keskin ve  Mustafa İlhan ın sundukları birbirinden güzel türküler ve oyun havaları ile  doyasıya horon oynandı..    /resimler/2018-2/28/2132433637937.jpgBu sene ilk defa düzenlenen , Dernekpazarı Ağalığı için yaptırılan Ağalık  anahtarı açık  arttırmaya  çıkarıldı .Arttırma sonucu Dernekpazarımızdan olup, Maçka İlçesine göç eden Rahmetli Halil İbrahim Atmaca  nın oğlu Orhan Atmaca ya 20.000 Tl. karşılığında kaldı.2018 yılı Dernekpazarı Ağalık anahtarı, Eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık, Beratı da Kaymakam Murat Yıldız tarafından Orhan Atmaca ya verilerek hayırlı olsun temennisinde bulundular.. /resimler/2018-2/28/2133157076113.jpgGeliri Üniversite 240 üniversite  öğrencimize verilmek üzere açık artırmaya çıkarılan  4 tane Trabzonspor imzalı forma da . Ali CANSIZ´a 3.000 TL, Cemil Nihat MANGAN´a 4.000TL, İbrahim ÇIKRIK´a 5.000 TL, Dr.Behcet  KARA´ya 2.000.Tl.karşılığında ihale edildi.

 Geç saatlere kadar süren eğlence programı sunucu  İbrahim Akın ın  anonsu ile sona erdi.

Haber:Fahri Düzenli/Dernekpazarı



İlginizi Çekebilir