Dernekpazarı´nın Kurtuluş Günü Kutlandı

Dernekpazarı´nın Kurtuluş Günü Kutlandı

Dernekpazarı ilçesinin 100.Yıl kurtuluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı

Dernekpazarı ilçesinin 100.Yıl kurtuluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Saat 13.45 de Hasan Cansız Kom Çok Prog. Lise Bahçesindeki Atatürk büstüne Kaymakamlık ve Belediyenin çelenk sunma töreninden sonra Atatürk İlkokulu salonunda ikinci bölüm etkinliği, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık tarafından günün anlamı ile ilgili konuşma yapıldı. Lise tarih öğretmeni ve Md. Yrd. Behice Akın Işgal ve kurtuluş yıllarını tarihsel açıdan gözler önüne seren konuşması ile büyük beğeni kazandı.

11 A sınıfı öğrencisi Esmanur Sarı  nın seslendirdiği ? SULTAN MURAT ŞEHİTLERİNE? şiiri  salonda  duygusal bir hava estirdi. Trabzon Mehter Takımının sunduğu  birbirinden güzel eserleri  ayakta alkışlandı./resimler/2018-2/28/2118278465064.jpgDernekpazarı nın geçmişi ile bu günü slayt gösteri ile bir kez daha yaşatıldı. Emekli  eğitimci ,Fahri Düzenli de geçmişi geleceğe, anılarla taşıyarak İlçemizin geçmişteki yaşantısını günümüz yaşantısı ile karşılaştırıp kazandığımız değerlerin yanında kaybettiklerimiz üzerinde durdu. Tabiri caizse yıllar sonra öğrencilerle ve  gençlere bir ders verdi.

Günün anlamını yansıtacak fotoğraf yarışmasında : Birinci olan Yusuf Enes Atalay´ın ödülü  Kaymakam Murat Yıldız, İkinci olan , Özlem Dereli nin ödülünü, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık, Üçüncülük  Ödülünü kazanan  Eren Baş´ın ödülünü, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Hacibektaşoğlu, Ayrıca verilmesi kararlaştırılan Özel Onur Ödülü sahibi, Türkan Balcı  ya da ödülü İlçe Jandarma Komutanı Okan Aygün tarafından verildi.

Müzik öğretmeni Ersin Yeşilyurt yönetiminde söylenen şarkı ve türkülerle program sona erdi.

Haber: Fahri Düzenli/DERNEKPAZARI 



İlginizi Çekebilir