Dernekpazarlıların İstanbul´da Muhteşem Buluşması

Dernekpazarlıların İstanbul´da Muhteşem Buluşması

İstanbul´da Faaliyet Gösteren Dernekpazarlılar Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen geceye Dernekpazarlılar bir araya geldi.

Nüfusunun  çoğunluğu İstanbul da yaşayan Trabzon´un Dernekpazarı İlçesi aralarındaki bağların kopmayıp, birliktelik ve kaynaşmayı sürdürebilmek için kurdukları ?DERNEKPAZARI KÖYLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA VAKFI (DKV)? olarak kısa zamanda gelişip büyüdüler. Haznedarda ki geçici yerlerinden sonra aldıkları beş katlı binada çalışmalarını hızlandırdılar.255 üniversite öğrencisine burs veriyor, Dernekpazarı Merkez Kız Kur-an Kursu´nun tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Gençlik kollarının değişken aktiviteleri ile (Geziler-Yemekli ve kahvaltılı toplantılar- Mahalleler arası spor yarışmaları-Futbol turnuvaları, Kermesler, Halk oyunları kursları-Kalandar geceleri- Tuzlu ekmek geleneği gibi) birbirlerini tanıma kaynaşma- geçmişi geleceğe taşıma da etkin rol oynamaktadır.

/resimler/2019-3/7/1132275027223.jpgVakıf İstanbul´daki diğer sivil toplum örgütleri ile  ilişkilerini sürdürmekte, hasta ziyaretleri yapmaktadır.  Vakfın 5. katında her gün yöresel yemeklerle memleket dışında yaşayanların damak tadını yaşatmaktadır. Ramazan boyu iftar yemekleri ile de Dernekpazarlıları bir araya getirme geleneğini sürdürmektedir./resimler/2019-3/7/1133013777803.jpgHer yıl düzenlediği geleneksel yıllık toplantısını yoğun bir katılımla Beylikdüzü´ndeki Işıldaklar Düğün Salonunda gerçekleştirdi. İstanbul un gözde mekânlarından her türlü etkinliği başarı ile  gerçekleştirecek  fiziki ortama, kaliteli hizmete ve deneyimli personeli olan iş yeri sahibi Dernekpazarı Akköse Mahallesinden  Cemal Işıldak : ?İlçeme hizmet için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım ve bundan gurur duyarım. Tüm hemşehrilerimizi  en iyi bir şekilde  ağırlayabileceğimizin bilinmesini isterim.? Dedi.

Vakıf Başkanı: Cemil Nihat Mangan da:

? Vakfımızın kuruluş amaçları doğrultusunda çita her yıl biraz daha yükselmektedir. Bu geceki birlikteliğimizden çok büyük bir mutluluk duydum İki amacımız vardı. Burs verdiğimiz öğrencilerimize kaynak sağlamak, ikincisi de yönetimimize ihtiyaç olarak sunulan 04-06 yaş gurubu için Ana Okulu açmak. Okulla ilgili ön çalışmaları tamamladık ve yapımı için gerekli girişimlerimiz var. Ana Okulu inşaatı için çok yakın zamanda Kur-an Kursu yanındaki yerimizde temel atacağız inşallah. Cumhurbaşkanımızın Trabzon da olması nedeni ile  İlçeden gelecek protokol ve  halkımızın eksikliği ni  Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Abidin Pergel , Kondu Mah. Muhtarı Ömer Büyük, Yenicami Mah. Muhtarı Mustafa Çikrıkoğlu temsil ettiler. Sonuç olarak  salon muhteşemdir. Kuruluşundan bu güne kadar vakfımızda görev yapanlarla farklı şekillerde katkısı bulunanlara, bu organizasyonun eksiksiz ve kusursuz olması için canla başla gayret gösteren arkadaşlarıma ve Herkese aracılığınızla teşekkür ederim. ? dedi./resimler/2019-3/7/1137486908513.jpgSunuculuğunu Oflu Ali´nin yaptığı gece Kaval sanatçımız Hüseyin Fındıkoğlu´nun kavalı ile başladı. Sırası ile,

Başkan, Cemil Nihat Mangan, Gazeteci yazar Sadık Albayrak-Avcılar Kaymakamı, hemşehrimiz, Ömer Lütfü  Yaran, İlçemizin iki eski  bakanı  Sebahattin Öztürk ve Eyüp Âşık´ın yaptığı  selamlama konuşmalarından sonra

Kemençe üstadı Tahsin Terzi ve orkestrası sahne aldı.  Hemşehrimiz  Nuray Aksoy un  Birbirinden güzel türküleri ile iştirak edenlerin coşkusu ve mutluluğu görülmeye değerdi./resimler/2019-3/7/1138158628096.jpgTekrar mikrofonu eline alan Oflu Ali birbirinden güzel fıkraları arasında  geceye gelir amaçlı satışa sunulan Trabzonspor formalarını açık artırmaya çıkardı. Çetin ve heyecanlı ihale sonunda: 

Toplamda: 20.000.00 TL  karşılığı beş  forma Ahmet Kılıç-Hasan Coşkun-Mehmet Şenocak Bariş Koç ve Tayyip Özkan tarafından alındı. 

Sıra Dernekpazarı Ağalığı forması ile Anahtarının ihalesine geldi. İhale  Ağa olmaya pek yaklaşan olmadı. Ancak Oflu Ali bırakır mı? ? Bu ihale gerçekleşmeden programın diğer bölümüne geçmeyeceğini anons etti. 

 20.000.00 Tl  ile geçen yılın ağası Atmaca Ailesi  söz alarak: Yeni yapılacak olan 4-6 yaş gurubu  Ana Okulu  İnşaatını yapmak  taahhüttü ile ağalığı, Orhan ve Zeki Atmaca Kardeşler  kabul ettiğini duyurdu. Yönetim Kurulu Üyeleri Fikri Kurt ve Ahmet AKTÜRK tarafından  ağalık forması ile ilçe anahtarı teslim edildi./resimler/2019-3/7/1143131602265.jpgİlçe sanatçılarımızdan Yakup Atalay´ın kemençesi eşliğinde geç saatlere kadar doyasıya  oynanan horonla gece sona erdi. Her yıl hazırlanan yıllık dergi, bu yılda, Hümeyra İlhan sorumluluğunda  hazırlanarak çıkışta dağıtıldı.

Haber: Fahri Düzenli



İlginizi Çekebilir