DİN-BİR-SEN´den Adıyaman Rektörüne Destek

DİN-BİR-SEN´den Adıyaman Rektörüne Destek

Din-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Celalettin Akçadoğan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü´ye sahip çıkarak, ?bir siyasi partinin olur olmaz yerde patavatsız konuşan Milletvekilinin dediğini kabul etmek mümkün değildir, ?dedi

Din-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Celalettin Akçadoğan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mustafa Talha Gönüllü´ye sahip çıkarak, ?bir siyasi partinin olur olmaz yerde patavatsız konuşan Milletvekilinin dediğini kabul etmek mümkün değildir, ?dedi. 

Din Bir Sen Genel Başkanı Celalettin Akçadoğan, yayınladığı basın açıklamasının tam metni aşağıdadır. 

16,10,2017 Tarihinde ADIYAMAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Mustafa Talha Gönüllü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bir erkek ve kadının, nikahsız olarak ellerinin birbirine değmesi ve yalnız kalmaları caiz değildir. Mahrem olmayan kadına bakmak, haram olduğuna göre, onlara dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır" dedi.  Peygamber´e (SAV) biat eden kadınlar dediler ki: ´Ey Allah´ın Resulü, biat ederken elimizi tutmadınız.´ Peygamber (SAV) ´"Kadınların elini tutup tokalaşmam.´ buyurdu (Ahmed bin Hanbel, Nesai, İbn Mace) İslam dini, kadınla tokalaşmayı yasaklamakla kadını tezyif etmiyor; bilakis şerefini kurtarıyor. Kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor. (Halil Günenç, Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 170)

Sayın Rektör bu gibi ifadeler de bulunup bazı kitaplardan alıntı yaparak paylaşım yapması Muhtelif kesimlerce yadırganmış ve aşırı tepkilere mazhar olmuştur. İşin enteresan yanı kendilerini mütedeyyin ve muhafazakar gören STK ve Siyasi partiler Sayın Rektöre sahip çıkmaları gerekirken maalesef  daha fazla tepki vermiştir..

 Oysaki Sayın Rektör Rivayet edilen bir Hadisi şerifi ve Halil Günencin kitabından alıntı yapmış, Katılırsınız katılmazsınız. Rektörü linç etme girişiminde bulunamazsınız. Bu hakkı size kimse vermez. Ve de Bunu inanan kesime izah edemezsiniz.

Hele hele bir siyasi partinin olur olmaz yerde patavatsız konuşan Milletvekilinin dediğini kabul etmek de mümkün değildir. Üstüne üslük kendisi de eskiden İslamcı yazar diye geçiniyordu. Ne demiş: ?Müftü müsün nesin rektörlük görevi ile alakalı olmayan bir konuda, Kendi fikrini sanki dinin tek yorumuymuş gibi sunması doğru değil. İlahiyat tartışmasını körükleyerek, ülkede yaşam tarzlarına müdahale olduğu´ algısını oluşturacak bir yerde durması doğru değil "demesini bizler de akılla izah etmemiz mümkün değildir.

 Hal böyle iken Rektör beyde zaten emir vermemiş okuduğu Hadisi Şerifi rivayet etmiş. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz ki.  Şunu mu demek istiyorsunuz?  Belli bir güce gelindi mi Bazı haramlar helal oluyor öylemi?  

Sayın Vekil!  Algının alasını yapan Camiye ve mihraba çıplak heykeller koyan terbiyesizler için de yetkilileri göreve davet etseydiniz ya. Bu tepkiyi sizin gibilerden duymak kabul edilir bir şey değildir.

Kaldı ki: Kuranı Kerimin ayetlerini veya Peygamberimizin sahih Hadislerini yada doğru olan ahlaki değerleri söylemek için Müftü veya İmam olmak değil Müslüman olmak gerekir. Bu vesile ile Rektörün yanında olduğumu ifade eder kendisine muvaffakiyetler dilerim.

Celalettin AKÇADOĞAN

 DİN BİR SEN Genel Bşk Yrd.

 



Anahtar Kelimeler: Adıyaman Rektörüne Destek

İlginizi Çekebilir