DİN-BİR-SEN`den Sela Engeline Tepki

DİN-BİR-SEN`den Sela Engeline Tepki

DİN-BİR-SEN Trabzon şubesi, Sürmene ilçe müftülüğüne bağlı bir Camide İmam Hatip sela okurken engellenmesine tepki gösterdi.

Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan, yayınladığı basın açıklamasında, 15Temmuz 2016 gecesi Milletin namusu olan demokrasiye el uzatmak isteyen gözü dönmüş mahfiller milli egemenliğimizin sembolü TBMM ile bir kısım kamu bina ve araçlarını Bombalamasına, asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza kurşun sıkmasına, basın kuruluşlarını işgal etmesine ve halkın oylarıyla seçilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Reisi ve Hükümetini devirmeye yönelik cinnet niteliğindeki darbe girişimine şahit olduk. Yaşanan bu mel´un saldırı, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir, Necip milletimize namlularını çevirerek, demokrasiye ve ülkemize kastetmeye çalışan paralel ihanet çetesi çapulculara milletimiz gerekli  tepkiyi göstermiş ve göstermeye devam edecektir. Darbelerle susturulan ezanlardan, EZANLARLA SELALARLA susturulan darbeye şahit olduk elhamdülillah. Milletimizi gururlandıran vatan ve millet sevgisi Trabzon ve ilçelerinde de ayyuka çıkmış hala okçular tepesini derk etmeme misali demokrasi nöbetimize devam etmekteyiz. Demokrasiye ve meşru millet iradesini yıkmak için girişilen bu alçakça saldırı karşısında Din Bir Sen Trabzon Teşkilatı olarak tüm ilçelerde taakkuz durumundayız. 15 Temmuzdan itibaren İki gün süreyle Diyanet İşleri Başkanlığından gelen emir üzere saatte bir ezan ve sela vermemiz istenmiş böylece milletimizin manevi duyguları birlik ve beraberliğimizin sembolü ezanla kabararak özgürlüğümüz namusumuzdur misali ile hareket ederek devlet ve yetkililerine destek vermeye çalışmışızdır,?dedi../resimler/2016-7/21/1144420811216.jpgAkçadoğan,? Hal böyle iken Sürmene ilçe müftülüğümüze bağlı bir Camideki İmam Hatibimiz aynı zamanda Din Bir Sen Sürmene İlçe Başkanımız Y. A 15 Temmuz da D.İ.B gelen emir doğrultusunda saat 23 sularından itibaren sela okumaya başlamıştı ki köy sakinlerinden C.Ş ve Babası A.O tarafından darp edilmeye ve selası susturulmaya yeltenilmiş maalesef kısmen de başarılıda olmuşlardır. İlçe Başkanımız darbe taraftarlarını Önce Allaha Sonra Kanuna havale ederek gerekli kanuni işlemleri başlatmıştır. Bizler Trabzon Din Bir Sen Başkanlığı ve teşkilatı olarak ilçe Başkanımızın kalmış olduğu bu mağduriyet karşısında maddi manevİ yanında olduğumuzu gerekli hukuki girişimleri dakip edeceğimizi meydanları darbeci ve uzantılarına bırakmayacağımızı deglere eder hukuki mücadelemizi sonuna kadar takip edeceğimizi beyan ederiz, ?ifadesini Kullandı. 

Basın açıklamasının son bölümünde Akçadoğan şu görüşlere yer verdi,?  Ayrıca Yılmaz Başkanımıza göstermiş olduğu cefakar ve vefakar davranışından dolayı şükranlarımızı sunarken Din Bir Sen Trabzon Teşkilatı olarak darbecilere ve uzantılarına,  paralelci vatan hainlerine yüce Türk milletini emanet etmeyeceğimizi ezanları ve selaları susturamıyacaklarını,  Sütçü İmamların daha bitmediğini Bu iman olduğu sürecede bitmeyeceğini  vermiş olduğumuz mücadelelerle göstereceğiz,?dedi.

Haber kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Sela Engeline Tepki

İlginizi Çekebilir