DİN-BİR-SEN`den Terör ve İsrail Dostluğuna Tepki!

DİN-BİR-SEN`den Terör ve İsrail Dostluğuna Tepki!

Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan, güneydoğunun bazı yerlerinde birçok okul ve cami kapalı durumda. Meclis çatısı altında yaptığınız yemini de unutup yangını daha da büyütecek her türlü söz ve eylemde bulunacaksınız. Nedemek öz yönetim,

Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan,Trabzon´da sabah kahvaltılı düzenlediği basın toplantısında , Bugün güneydoğunun bazı yerlerinde birçok okul ve cami kapalı durumda. Hem bu ülkenin her türlü nimetinden faydalanacaksınız hem de savaş ilan edecek, ülkeyi yangın yerine çevireceksiniz. Üstüne üstlük hala haklı olduğunuzdan dem vuracaksınız. Meclis çatısı altında yaptığınız yemini de unutup yangını daha da büyütecek her türlü söz ve eylemde bulunacaksınız. Nedemek öz yönetim, nedemek özerklik, bu ne cüret? ,dedi. 

Basın açıklamasında; ODTÜ´de namaz kılan gençlere menfur bir saldırı olduğunu belirterek,? Bu durum, halkının %99´u müslüman bir ülkede asla mazur görülebilecek bir davranış değildir. Özgürlüklerin alabildiğince yaşanması gereken bir eğitim kurumunun yanlış ellerce yönetilmesi, başarılarıyla ün yapması gereken bir kurumu bu tür  olumsuzlukların sıkça yaşandığı bir adres haline getirmiştir. Bütün inanç gruplarının her türlü ibadet hakkına saygı duyulması ve ibadet imkanlarının hazırlanması gerektiği halde, ODTÜ rektörünün bu olay üzerine yaptığı savunma tam bir fecaat örneğidir. Bu saldırının sorumluları bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmelidir,?dedi. 

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ LANETLİYORUZ.

Akçadoğan, Bugün güneydoğunun bazı yerlerinde birçok okul ve cami kapalı durumda. Hem bu ülkenin her türlü nimetinden faydalanacaksınız hem de savaş ilan edecek, ülkeyi yangın yerine çevireceksiniz. Üstüne üstlük hala haklı olduğunuzdan dem vuracaksınız. Meclis çatısı altında yaptığınız yemini de unutup yangını daha da büyütecek her türlü söz ve eylemde bulunacaksınız. Nedemek öz yönetim, nedemek özerklik, bu ne cüret? Bu durum aklı başında hiç kimsenin kabul edilebileceği bir şey değildir. Meşrebi, mezhebi, inancı ne olursa olsun, bu ülke hepimize yeter. Yeter ki insan olarak ülkemizin birlik ve beraberliğine halel getirecek hiçbir davranışın içinde kimse olmasın. Din Bir Sen Trabzon teşkilatı olarak devletimizin terörle mücadelesini destekliyor, kimden kaynaklanırsa kaynaklansın terör ve teröristin her türlüsünü lanetliyoruz.

/resimler/2015-12/30/1900081350321.jpgİSLAMDA YILBAŞI KUTLAMASI YOKTUR

İslâm dini yepyeni bir nizamla ortaya çıkmış, önceki dinlerin hükümlerini bütünüyle yürürlükten kaldırmıştır. Bu dinin gecesi de gündüzü kadar aydınlıktır.Müslüman, ilmiyle, irfanıyla, ahlâkiyle herkese örnek bir hayat yaşar. Noel, yılbaşı gibi muharref dinlerin alameti, sembolü olan günlere tazîm etmek ve kutlama yapmak maksadıyla o günlerde tebrikleşmek ve hediyeleşmek, yine aynı maksatla hindi kesmek, ziyafet çekmek, aynı maksatla bu tür kutlamalara katılmak müslümana caiz değildir.31 Aralık gecesi müslüman için bir eğlence aracı değil, geçen bir yılın muhasebe ve murakabesini yapmak için bir fırsattır. Halkının kahır ekseriyeti müslüman olan 78 milyonluk ülkemizde 40 milyon milli piyango bileti satılmış. Hele bunlara kumar, içki, spor toto, loto gibi insanı Rabbinden uzaklaştıracak haram fiilleri de eklediğinizde işin mahiyeti daha iyi anlaşılacaktır. Günümüzde kutlanan yılbaşı ve noel gibi etkinlikler, kültür emperyalizminin hedef ülke insanlarını adete esir alarak  kendi himayelerine almayı planladıkları  bir projeden başka bir şey değidir. İslam çoğrafyasında bunca, kan, gözyaşı varken ve tarifsiz vahşet yaşanırken hala zevkü sefa içerisinde yılbaşı  kutlamak küffara hizmet etmek değilse nedir? Bu vesileyle 1935 de resmi tatil ilan edilen yılbaşının ya tatil olmaktan çıkarılmasını veyahut yılbaşı kutlamasının bu yıl olduğu gibi sonsuza kadar iptal edilmesini istiyoruz.

KADINA ŞİDDET;

Son yıllarda ki batılılaşma hehesi,  yozlaşma ve kültürel deformasyon  toplumumuz da hem kadına hem de çocuklara karşı sergilenen şiddeti artırmış, din ile imanla insanlıkla alakası olmayan olaylarla karşılaşılmıştır.. Adalet Bakanlığı verilerine göre 2002 ? 2015 yılları arasında kadına karşı işlenen cinayetlerin 5406 rakamına ulaşması müşahhas bir örnektir.İslam dini sadece kadın ve çocuklara değil, tüm insanlara ve tüm canlılara karşı işlenen zulmün ve şiddetin karşısındadır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu bizim kültürümüze yerleşmiş kadim bir medeniyetin güzel örneğidir. 

İSRAİL´DEN DOST OLMAZ

Ulusal ve uluslararası provokasyonların, illizyasyonların ve çarpıtmaların hükmü ferman olduğu bu çağda kimin gerçek dost kimin de olmadığına karar vermek yöneticilerin başlıca görevlerindendir. Filistinli kardeşlerimize her türlü zulmü reva görüp öldüren,Gazzeyi açık haha hapishanesine döndüren, Mavi Marmara olayında 9 masum aktivisti hunharca katleden, dünya kamuoyunun ekseriyetinde terörist devlet olarak tanımlanan, nerde bir müslüman kanı akıyorsa orada parmağı olan ve hatta ortodoks Yahudilerin kurduğu Neturei Karta tarikatı mensubu İsrail vatandaşlarının kendi devletlerini "siyonist terörist" devlet kabul ediyor . Bu bile İsrail devleti ile dost olamıyacağımızı gösteriyor. Nitekim Kuranı Kerim bizi açıkça uyarıyor. "Zulüm yapanlara en ufak bir meyil göstermeyin, yoksa size ateş dokunur. Sizin Allah`tan başka velileriniz de yoktur, sonra yardım da göremezsiniz. Din Bir Sen Trabzon İl Yönetimi olarak, sendikal anlayışımız, sadece üyelerimizin hak ve menfaatlerini savunmak için mücdele etmekten ibaret değildir. Aksine, bu güne kadar olduğu gibi bundan böyle de, başta ülke meseleleri olmak üzere özelde ümmetin ve totalde tüm insanlığın sorunlarıyla ilgilenmek ve gücümüz dahilinde elimizden geleni yapmak olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 2016 yılının Trabzonumuz, ülkemiz,  İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz,dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir