‘Dini Grupçuluk’ ve ‘Kur’an’da Davranış Göstergeleri’ Kitapları Çıktı

‘Dini Grupçuluk’ ve ‘Kur’an’da Davranış Göstergeleri’ Kitapları Çıktı

Çaykara Yeşilalan Mahallesinden emekli Mushafları inceleme Kurulu Başkanı, Ahmet Oktan’ın yazdığı 2 kitap okuyucusuyla buluştu.

Çaykara Yeşilalan Mahallesinden, emekli Mushafları inceleme Kurulu Başkanı ve Müftü Ahmet Oktan’ın yazdığı, “Müslümanların Birlik ve Bütünlüğünün Önündeki En Büyük Engel DİNİ GRUPÇULUK ”ile “KUR’AN’DA DAVRANIŞ GÖSTERGELERİ” isimli iki kitabı Rağbet yayınları tarafından kitapçılarda raflardaki yerini aldı.

Çaykara Yeşilalan Mahallesinden, Diyanet işleri Başkanlığında çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak Tekirdağ İl müftüsü olarak emekli olan Ahmet Okutan, en son yazdığı, Müslümanların Birlik ve Bütünlüğünün Önündeki En Büyük Engel DİNİ GRUPÇULUK ” adlı kitabında, Kur’an doğruyu yanlıştan, yararlı olanı zarardan, hak ve gerçek olanı batıl ve yapma olandan, iyi olanı kötüden, imanı da küfürden ayıran ve bu hususlarda gerektiği kadara bilgi sunan bir kitaptır. Ve bu özellikleri dolayısıyla Allah onu “rahmet” ve “hidayet” kaynağı olarak nitelendirmiştir (Nemi,77). Kur’an’ın bu özelliklerinden yararlanmanın yolunu da yine Allah,Hz.Peygambere gönülden iman etmeye ,Kur’an’a uymaya ve kalplerde yalnız Allah korkusu taşımaya bağlamıştır(Yasin,11)

Bu durumda kesin olarak bilinmesi gereken şudur. “İslam’ın uyanlarının bölünüp parçalanmasına, Kur’an’ın bireysel istek ve arzulara alet edilmesine, tevhit anlayışından sapmasına ve Allah’ın birlik ve beraberlik hususundaki emirleriyle, tefrika ve ayrışma konusundaki şiddetli uyarılarına kulak asılmamasına hiç mi tahammülü yoktur. Her Müslüman, kafasındaki İslam’ı gözden geçirerek yeniden tanımaya ve tanımlamaya gayret etmelidir”, diyerek İslam toplumuna yön veren önemli bir bilgi kaynağını okuyucuyla buluşturdu.

Ayrıca,” KUR’AN’DA DAVRANIŞ GÖSTERGELERİ” adlı yeni kitabı ile” Ey Peygamber! Sen sadece Benim uyarılarıma kulak verip yüreklerde ilahi cezanın korku ve endişesini taşıyan kimselere Kur’an’la öğüt ver ve onunla uyarmaya devam et (Kaf,45),” diyerek Kur’an’ın inşalara verdiği öğütleri içeren ve her insanı yakından ilgilenmesi gereken tüm bilgilerin toplandığı kitap raflardaki yerini aldı. 

OKUTAN Kimdir?

1950 yılında Çaykara  (Holaysa) Yeşilalan köyünde doğdu. İlkokulu ve hafızlığı köyünde bitirdi. Ortaokulu Çaykara´da okudu. 1969 yılında Trabzon İmam Hatip okulundan mezun oldu. Aynı yıl ara vermeden İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne kaydoldu. Okula devam ederken İstanbul Üsküdar Alemdağ köyüne İmam Hatip olarak atandı.  1973 yılında Yüksek İslam Enstitüsünden mezun oldu. Çanakkale ilçe vaizliği yaptıktan sonra 1975 yılında kısa dönem askerlik görevinde bulundu. 

1976 yılında açılan sınavı kazanarak Diyanet işleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Raportörlüğüne atandı. 1980 yılında kazandığı sınavla T.C Essen Başkonsolosluğu Çalışma Ataşeliği Sosyal Yardımcılığı/Din görevliliğine atandı. 1984 yılında Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanlığına atandı. 1992 yılında Karlsruhe Başkonsolosluğu Din hizmetleri ataşeliğine atandı. 1999 yılında Bolu İl müftüsü oldu.2006 yılında Tekirdağ İl müftülüğüne atandı. 2010 yılında bu görevden emekli oldu.

Yayınlanmış olduğu 30 kitabı ile çeşitli gazete ve dergilerdeki 300 civarında yazı ve makaleleri yanında çok sayıda radyo ve televizyon konuşması bulunan Ahmet Oktan’ın değişik yerlerde birden fazla sunduğu 200 konuda konferansları vardır. Arapça, Fransızca ve Almanca bilen Okutan, halen okumaya ve yazmaya devam etmektedir.

RAĞBET YAYINLARI

Telefon: 0212 528 85 19

www.ragbetyayinlari.com

bilgi@ragbetyayinlari.com 

Yayınlanmış eserleri

-Kutsal Kitabımız Kur´a-i Kerim

-15 Derste Kur´an öğreniyorum

-Kur´anda Ahlak

-Dini Ahlaki Öğütler

-İslam Dininin Evrensel Güzellikleri

-Müftünün Kaleminden

-Müftünün Konferansları-1

-Müftünün Cuma Yazıları

-Din İnsanı bir ihtiyaçtır

-Kadın Üzerine Hasbihal

-Dindarlık Bilgili Olmayı Gerektirir

-Sevgili Peygamberimizin Örnekliği Ahlak Merkezlidir

-Müftüden Konferansler-2

-Yüce Allah Buyuruyor

-Davranış Modelimiz Hz. Peygamber

-Özet Olarak Tecvit

-İslam Dininin Haftalık Mesajları Hutbeler

-İbadet Üzerine En Çok Sorulan Sorular

-İnsanlık Tarihinin İlk Sosyolojik Kurumu Aile

-Merak Edilen Dini Konular

-Camiler Ve Din Görevlileri

-Dini Misak´ın Güncellenmesi Dua Ve Tövbe

-Kur´anda Peygamberlik ve Peygamberimizin Hz. Muhammed Mustafa (sa)

-Kur´anda Deyimler Darb-ı Meseller ve Bazı Gerçekler

-Kur´an´da Emirler-Yasaklar ve Düşündüren sorular

-Vatan ve Şehitlik Ayet ve Hadislerde

-Kur’an’da Davranış Göstergeleri

-Müslümanların Birlik ve Bütünlüğünün Önündeki en Büyük Engel DİNİ GRUPÇULUK

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir