Diplomasız 20 Yıl Çalıştığı İddia Edilen Öğretmenin Bilinmeyen Yönleri!

Diplomasız 20 Yıl Çalıştığı İddia Edilen Öğretmenin Bilinmeyen Yönleri!

Son birkaç gündür yerel ve ulusal medyamızda,TV kanallarında işlenen diğer bir deyişle linç edilmek istenen R.G.S. liyi biraz daha tanıyalım.

Yanılmıyorsam haberi ilk olarak, Haber 61 yaptı. Dernekpazar´nda 20 yıl  sahte diploma ile öğretmenlik yaptığını belirtti. İlçemize 2005 tarihinde göreve başladı ve 11 yıldır ilçemizde çalışıyordu. İki yıl önce  geçirdiği ağır bir kalp ameliyatı ve tekrar  yeni bir operasyonun eşiğine geldiğini öğrenince  karne tatili içinde sorunu çözme hazırlığındaydı.Tam da bu aşamada iddia edilen konu sokağa yansıdı.Henüz hiçbir soruşturma başlamamışken  ve kesin bir sonuç yokken sokağa yansımasının değerlendirilmesini sizlerin taktirine bırakıyorum.

Soruşturma anında iddiaları kabul etmeyip susma hakkını kullanan R.G.S.nin de elbette diyecekleri olacaktır. Ancak sanıyorum soruşturmanın kesin sonucunu beklemektedir. Haberde kullanılan fotoğrafların birini de çok manidar buldum. Hemşehrimiz İçişleri Bakanı Vekili nin okuldaki etkinliği ziyareti esnasında kaymakamımız ve benim  içinde bulunduğumuz foroğraf. Şimdi soruyorum: Sahte diploma ile öğretmenlik yapanı eleştirip haber yapıyorsunuz ya siz fotoğrafı çeken kişiden izin almadan fotoğrafçının em eğini  çalmış olmuyormusunuz?

Henüz iddia halinde olan sahte diploma ile ilgili düşünceme gelince: Hiçbir şekilde  tasvip etmiyorum. Ancak  insanları da bu kadar ağır bir  şekilde tek taraflı olarak toplumun önüne  atmayı da kabul etmiyorum.  Bu kişinin sucu varsa  cezasını çeker,ferdi suçtan dolayı bir aileyi mahküm etmek hangi vijdana sığar?

 ?4 çocuk annesi,eşi de kendisi gibi  öğretmen olan bayan öğretmenin?..?

Şu an çocuklarımızı geleceğe hazırlayan eşi K.S. hangi psikoloji ile derse girecek,Üniversite de ve diğer okullarda okuyan körpe dimağlı çocuklarının bu ortamda  bunalıma girmeyeceklerini kim garanti edecek? Yapmayın Allah Aşkına, bir haber yapayım derken bir yuvanın heder  olmasına sebep olmayın.

BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ ?

1993 Yılında Erzurum´un Yavi Köyünde PKK nın katliamında 35 şehit vermiştik. R.G.S. 1997 yılında bu köyde göreve başladı. O dönem birçok öğretmen istifa  ettiği halde onlar zorunlu hizmetlerinden sonra  batıya çıkan tayinlerini durdurarak 8 yıl orada öğretmenlik yaptılar. Kendilerini halka öylesine sevdirdiler ki çevre okullarda Bayrağımız dalgalanmazken halk onlara arka çıkıp bayrağımızın dalgalanmasını sağladılar. Eğitimde %100 başarıya ulaştılar. 

Yenişafak´taki manşet habere, Yılın Öğretmeni Haberine göz atalım?

?Zorunlu gittiler gönüllü kaldılar? 

göreve gidilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nin yüzü, hizmete ?gönüllü? gelen Fatma ebe, doktor Elif ve öğretmen R.-K. S. çifti gibi insanlarla gülüyor. Başbakan´ın aydınlarla yaptığı görüşme sırasında ?örnek kişi? olarak adı geçince bir anda Türkiye´nin tanıdığı ebe Fatma Aslan, görev yaptığı Yüksekova´daki köye iki ayda yol ve sağlık ocağı yapılmasına önayak oldu. Doktor Elif Demiralay, hiç doktor yüzü görmemiş Hakkari´nin Durankaya Köyü´nde halkın sevgilisi olurken, Erzurum´a bağlı Yavi Köyü´nde 8 yıldır gönüllü olarak görev yapan öğretmenler R. ve K. S. çifti de köydeki okuma yazma oranını yüzde yüze çıkardılar. Üstelik, ?işimiz bitmedi? diyerek 8 yıldır batıya tayinlerini durduruyorlar.

Çalıkuşları örnek oldu

Maddi teşviklere ve yüksek maaşa rağmen Doğu ve Güneydoğu Anadolu´da görev yapmaktan kaçınanların aksine, sayıları az da olsa ?insan sevgisinin? hâlâ yaşadığını gösterenler de var.?

2005 den bu öğretim yılının birinci yarısına kadar İlçemizde  aynı şevk ve heyecanla çalıştılar. Eşi K.S. İlkokul Müdür V.liği,Milli Eğitim Şube Md.Vekilliği görevlerini başarılı bir şekilde sürdürdü. Yönetimin istediği sendikaya üye olmayı reddettiği için de  müdür olamadı. R.G.S. bu süreç içinde ilçemizde yapılan tüm sosyal faaliyetlerin başını çekti.  Birçok okulumuzda aylık duvar gazetesi çıkarılamazken  okul adına bir dergi çıkarmaya

Karar verip işe koyuldu. Ofset Baskı üç sayı çıkarmayı başardı. Bakanlık okullarda dergi çıkarmayı yasaklayınca  ara verdi. Tekrar izin verildiğinde bu yıl dörtüncü sayıyı çıkarmayı başardı. Sınıftaki başarılarını hafta sonları öğrencilerine verdiği özel derslerle pekiştirip mezun ettiği öğrencilerin %60 ı  sınavları kazanıp,liselere ve üniversiteye yerleştirildi. Bu öğretim yıl başında eşi ve bir öğretmen arkadaşının girişimiyle Kaymakamlıktan aldığı olur sonunda Okulda bir müze açtı. Türkiye genelinde İlkokulda  müzesi olan tek okuldu Dernekpazarı Atatürk İlkokulu. Geçmişi her yönüyle günümüze taşıdı bu müzede. Yılın öğretmeni seçilip  başbakanlığa kadar gitti. İlimizdeki öğretmenlerin dosyalarını  inceleme imkanı olanlar incelesinler Dosyası başarılarla dolu olduğunu ,belki de İlde ilk sıralarda yer aldığını göreceklerdir.

R.G.S. nin diploması sahteymiş. Onun göreve başladığı yıllarda boş okullarımızı ve boş sınıflarımızı doldurabilmek için Lise mezunlarından öğretmen hatta müdür yetkili öğretmenler aldığımızı düşünürsek lise mezunu olarak öğretmenlik yapmış oldu (Bu  eklememden yapığı doğrudur anlamını çıkarmayın.)  Ancak aldığının karşılığını  fazlası ile veren,İlkokuldan Üniversiteye kadar  olan öğrencilerinin , velilerin %80 inin gönlünde öğretmen olarak yer almıştır.  Ve de öyle kalacaktır. bir eğitimci olarak çok samimi bir şekilde  ifade etmek isterim. Onun kadar başarılı ve aktif üç öğretmenle çalışma şansını yakalayabildim.

Sonuç olarak : İddiaları kabullenmediğine ve bu olay  gün ışığına çıkıncaya kadar eşi K.S. lininde haberi olmadığına göre bir aileyi linç etmek değil, kazanmak gerektiğini düşünüyorum.

?Hazreti Ali: Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum? demişti. En azından verdiği hizmetlere saygı duyalım. Kalan kısmını yasalara bırakalım.

Kaynak:Fahri Düzenli/Dernekpazarı

 



Yusuf
23.03.2016 14:16:17
Böylesine saçma haber yazık ya ALLAHTAN Korkun günahtır beş dakikanın garatisi yokken habere bak ya müslümanlığa gelince mangalda kül brakmayanlar nerdesiniz sustunuz bu habere susan dilsiz şeytandır hizmetten bahsediliyor HZ Aliden bahediliyor nerde duyulmuş haksızlıkla olan şeylerin helal sayıldığı rezalet başka bişey demiyorum günahlarla dolu haber hizmetten bahsediliyor yazık günah ya günahların cirit attığı sözler ben bu saçma habere susamam dilsiz şeytan olamam vijdanım sızlıyor susamazdım ALLAHIM şerli olanların şerrinden korusun amin

Ali Candan
2.05.2017 21:13:31
Neden zorunuza gitti bu haberlerin yayılması? Devleti dolandıranlar elbet toplum önünde hesap vermeli. Cahil birinin onlarca çocuğa eğitim vermesi kabul edilemez. Hesabını verecekler elbet. Rahatsızlıkla falan demagoji yapmasın kimse.

İlginizi Çekebilir