Doç. Dr. Mehmet Okutan Hayatını Kaybetti

Doç. Dr. Mehmet Okutan Hayatını Kaybetti

Çaykara (Holaysa) Yeşilalan mahallesinden, Trabzon Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet okutan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Trabzon Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümünde görev yapan Çaykaralı hemşehrimiz Doç. Dr. Mehmet Okutan geçirdiği kalp krizi sonucu 66 yaşında hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre dün akşam İkamet ettiği Trabzon’daki evinde rahatsızlanarak Özel İmperial Hastanesi'ne kaldırıldı. Enfensiyon şüphesiyle tedavi altına alınan Okutan bu akşam saat 17:00 sularında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Karadeniz Teknik üniversitesi ve son olarak Trabzon Üniversitesinde Eğitim Bilimleri alanında yetiştirdiği binlerce öğretmen adaylarıyla eğitime katkı sunan Okutan, ayrıca yayınlanmış çok sayıda bilimsel çalışmaları ve gazetelerde yazdığı makaleler bulunuyor.

Doç.Dr.Mehmet Okutan’ın ani ölümü başta ailesi olmak üzere Eğitim camiası ve sevenlerini yasa boğdu. 

Cenazesi 04.08.2022  Perşembe günü Trabzon İskenderpaşa Camii'nde öğle namazı müteakip kılınacak namazın ardından Çaykara Yeşilalan Mahallesinde ikindi namazı müteakip kılınacak cenaze namazından sonra aynı yerdeki aile mezarlığına defnedilecektir.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak, Mehmet Okutan'a Allah'tan rahmet, geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.

İRTİBAT

Ahmet Okutan (ağabeyi): 0535 312 77 15

İbrahim Okutan (ağabeyi): 0530 827 02 86

Hüseyin Okutan (kardeşi): 0506 505 59 89

NOT: Trabzon'dan araç saat 13:30'da İskenderpaşa Cami önünden kalkacaktır.

Doç. Dr. Mehmet OKUTAN Kimdir?

1956 Yılında Çaykara Yeşilalan Köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu Çaykara´da, liseyi Rize´de bitirdi. Yükse öğrenimini Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü´nde 1977 yılında bitirdi. Aynı yıl Çaykara İmam-Hatip Lisesi´nde Stajyer Türkçe öğretmeni olarak göreve başladı. 1982 Yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi´nde Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması Ve Ekonomisi Anabilim Dalı´nda lisans tamamladı. 1977-1985 yılları arasında çeşitli ilk ve orta dereceli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerinde bulundu. 1985 Yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü´nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1988 Yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde Okul Müdürlerinin İnsan İlişkileri Yeterlikleri konulu tezi ile yüksek lisans derecesi alarak, aynı yıl görev yaptığı bölümün öğretim görevliliğine atandı. 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde İlkokullarda Kurum Teftişinin Değerlendirilmesi konulu tezi ile Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi Anabilim Dalı´nda doktora derecesi aldı. Yabancı Dili İngilizcedir. 

1995 Yılında Azerbaycan Eğitim Sistemi ile ilgili bir proje kapsamında 15 günlük bir araştırma-inceleme gezisi yaptı. Prof. Dr. Ersan BOCUTOĞLU ile birlikte Azerbaycan Eğitim Sistemi ve Finansmanı konulu projenin tamamlanmasında görev aldı. 

2005 Yılında Of Halk Eğitim Merkezi Müdürünün İsveç´te Yaygın Eğitim´in Yönetimi ve Denetimi projesi kapsamında 15 gün yararlanıcı ve eğitim danışmanı olarak İsveç´te bulundu. 

2008 Yılında da Of Halk Eğitim Müdürünün Hollanda´da yetişkin engellilerin eğitiminin yönetimi konulu projesinde yararlanıcı ve eğitim danışmanı olarak yurtdışında bulundu. 15 Günlük bir araştırma ve incelemeyi kapsayan bu seyahat Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya´yı kapsıyordu. Evli ve1 çocuk babasıdır. 

Aynı Fakültede öğretim üyesi olarak görev yapan Mehmet OKUTAN, 1995 Yılından beri Trabzon Polis Okulu (Polis Meslek Yüksek Okulu)´nda Halkla İlişkiler dersi okutmaktadır. Mehmet OKUTAN´ın Fakültede okuttuğu başlıca dersler şunlardır:  

LİSANS  

1-Eğitim Bilimine Giriş(Öğretmenlik Mesleğine Giriş) 

2-Sınıf Yönetimi 

3-Öğretimde Planlama ve Değerlendirme 

4- Öğretim İlke ve Yöntemleri(Genel Öğretim Metodları) 

5-Toplam Kalite Yönetimi 

6-Eğitimde Araştırma Yöntemleri 

7-Halkla İlişkiler(Polis Meslek Yüksekokulu  

YÜKSEK LİSANS  

1- İnsan Kaynakları Yönetimi 

2-Çağdaş Eğitim Denetimi 

3-Toplam Kalite Yönetimi 

4-Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi

5-Eğitimde Araştırma Teknikleri 

6-Okul Yönetiminde Örnek Olaylar 

7-Eğitimde Liderlik ve Liderlik Eğitimi 

8-Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi

9-Türkçede Program Geliştirme  

BASILMIŞ ESERLER  

Kitaplar:  

1-Okul Yönetiminde Rehberlik Hizmetleri ve Gençlik Sorunları 

2-Eğitim Araştırmaları 

3-Genel Öğretim Metodları(Öğretim İlke ve Yöntemleri) 

4-Sınıf Yönetimi(Editör: Emin Karip) 

5-Öğretmenlik Mesleğine Giriş(Editör: Yüksel Özden) 

6-Eğitim Bilimine Giriş(Editör: Emin Karip) 

7-Sınıf Yönetiminde Örnek Olaylar 

8-Azerbaycan Eğitim Sistemi ve Finansmanı(Ersan Bocutoğlu ile)(Araştırma Raporu) 

9-Bilgi Çağında Eğitim 

10- Eğitim Yönetimi ve Denetiminde Örnek Olaylar  

 



Anahtar Kelimeler: . . Mehmet Okutan Hayatını Kaybetti
Ali GÜVEN
8.08.2022 14:50:51
MEHMET OKUTAN HOCANIN ARDINDAN Fani dünya işte bu tüm debdebesi yalan Kara haberi aldık hiç beklemedik bir an Ne çare böyle takdir etti yüce yaratan ---------Rabbimde razı olsun biz razı idik senden ---------Varsa hakkımız helal samimi ve gönülden Hüzünlü gidişinle çok müteessir gönlüm Gerçek bir neferinden yoksun kalmıştır ilim Lakin hep inanmışız mukadderattır ölüm ---------Hayırla yâd edilmek ne güzeldir geriden ---------Cenazende âdeta yer oynadı yerinden Hiç beklenmedik anda yine şakayı yaptın Sen maşuka eriştin bize hüzün bıraktın Gönüllere kor düştü çok derin ateş yaktın ---------Gidişinle mahzunuz acımız çok derinden ---------O mütebessim siman gitmez gözler önünden Seni tarif etmeye yetmez gönül adamı Tatlı lisanın ile dağıtırdın her gamı Şimdi kim dağıtacak bıraktığın matemi ----------Biliriz ki bu yoldan geriye dönmez giden ----------Mevla hıfzetsin seni sual meleklerinden Vedanla zemheriye döndü ağustos ayı Derin bir hüzne boğdun Trabzon ve Çaykarayı Artık ebedi mekân edindin Holaysayı --------İtiraz kabul etmez emir çok büyük yerden --------Vakti saat gelince kaçış yok Azrail’den Güven zade ayrıldı hakiki bir dostundan Mevla nasip eyledi müstefit olduk ondan Hocaların hocası idi Mehmet okutan ---------Tek duamız odur ki rahmeti bol rabbimden ---------Mekânını ayırsın fazlıyla cennetinden

Sadık Kılıç
11.08.2022 13:12:17
Bir alimin ölümü, alemin ölümü gibidir.. Kardeşime Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, çocuklarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Makamı âlî olsun... Amîn..

İlginizi Çekebilir