DOKAP'ta Aslan Payı Çaykara'nın

DOKAP

Kısa adı DOKAP olarak bilinen Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi proje Desteği anlamında Trabzon İlinde en fazla yatırım alan İlçe Çaykara İlçesi oldu.

DOKAP tarafından 2013-2020 Yılları arasında iki farklı proje kapsamında Çaykara İlçesine yaklaşık 3 Milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirildi.Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un başvurusu ve takipleri ile gerçekleştirilen iki farklı proje ile Çaykara İlçesi hem daha modern bir görünüm kazandı hem de hijyenik bir ortamda et yemenin mutluluğuna kavuşmuş oldu.

İLK PROJE DIŞ CEPHE KAPLAMA

DOKAP tarafından Çaykara İlçesinde gerçekleştirilen ilk proje binaların dış  cephelerinin kaplanması ve binaların yöre mimarisine uygun modern bir görünüm kazanması projesi oldu.

2013-2020 yolları arasında DOKAP’ın proje teklif çağrılarına Çaykara Belediyesince hazırlanan ve destek gören toplamda  1.500.000,00-TL bedelli Cephe yenileme ve sokak sağlıklaştırması çalışmaları gerçekleştirildi.Çaykara İlçe Merkezi,Çaykara Belediye Binası,Çaykara Kaymakamlığı Binası gibi bir çok Kamu Kurumunun yanı sıra Uzungöl yolu üzerinde bulunan bir çok vatandaşın evinin Dış Cephe kaplaması çalışması DOKAP Projesi kapsamında Çaykara Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

ÇAYKARA’YA İKİ ADET MEZBAHA BİNASI

DOKAP Projesi kapsamında 1.350.000-TL Bedelli iki adet tam donanımlı Mezbaha çalışmaları  DOKAP’ ın desteklerinden faydalanılarak gerçekleştirildi.

Çaykara Belediye Başkanlığı tarafından 2017  yılında projelendirilen ve 2019 yılında DOKAP İdaresi Başkanlığı tarafından mali katkı protokolü imzalanan 2 adet Mezbaha binası yapımı 2020 yılı içerisinde tamamlanarak ilçemize kazandırıldı. Sultanmurat yaylasında ve Çamlıbel mahallemizde yapımı tamamlanan Mezbahalar modern kesimhane, veteriner odası, personel odası işkembe şut odası ve diğer tüm gerekli donanımlara sahiptir. Çevre temizliği ve hijyeni için gerekli olan tüm tesisler tamamlanmıştır. Her biri günlük 50 büyükbaş kesim kapasitesine sahip olan Mezbahalar kurban bayramında halkımıza hizmet edecektir.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 21 Mayıs 2021 Cuma günü her iki mezbahalarda de incelemelerde bulundu.Her iki mezbaha nede de deneme amaçlı olarak büyük baş hayvan kesimi gerçekleştirildi ve mezbaha nenin de Kurban Bayramı için hazır olduğu gözlemlendi.

BAŞKAN TOK-SAYIN BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ

Çaykara Belediyesi olarak Çaykara İnsanımıza her zaman en iyi ve de en kaliteli hizmeti sunma gayreti ile çalıştıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok hazırlamış oldukları iki farklı proje ile DOKAP aracılığı ile yaklaşık 3 Milyon TL tutarındaki yatırımı Çaykara insanının hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

DOKAP Aracılığı ile hazırlamış oldukları projelere Destek ve Katkılarından dolayı Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a Çaykara Halkı adına teşekkür ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara Belediyesi olarak bu yıl ve önümüzdeki yıllarda DOKAP idaresi başkanlığına yeni projelerle hazırlık içerisinde olup Halkımıza daha iyi hizmet sunmak için çalışmaya devam edecektir ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: DOKAP' Aslan Çaykara'

İlginizi Çekebilir