Dönerdere´de Edebiyat Sokağı Büyülüyor

Dönerdere´de Edebiyat Sokağı Büyülüyor

Van Özalp Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisemizde Edebiyat Öğretmenlerimiz Hasan Hüseyin Dolma ve Nuray Dolma Tarafından Hazırlanan Edebiyat Sokağı Öğretmen ve Öğrenciler Tarafından Büyük İlgi Görüyor

DÖNERDERE LİSESİNDEN EDEBİYAT SOKAĞI

Van İli Özalp İlçesi Yukarı Dönerdere Köyümüzde yer alan Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesinde bir örnek çalışma daha gerçekleştirildi.Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin talepleri doğrultusunda okulumuzda Edebiyat Sokağı Oluşturuldu.

Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesi Türk Dili Edebiyatı Öğretmenleri Hasan Hüseyin DOLMA -Nuray DOLMA tarafından okul idaresine sunulan bilgiler doğrultusunda Edebiyat Sokağı tertip edilmesi kararlaştırıldı.

/resimler/2017-4/10/1054466210139.jpg

Okulun ikinci katında ve uygun görülen birimlerde çalışmalar başlatıldı. Edebiyat öğretmenlerimiz , Rehber Öğretmenimiz Feride AKÇA başta olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimizin teknik desteği ve okul idaresinin maddi katkılarıyla muhteşem bir edebiyat sokağı hazırlandı.

AÇILIŞ 6 NİSAN´DA YAPILDI

6 Nisan Perşembe günü Okulda düzenlenen bir tören ile Edebiyat Sokağının Resmi Açılış Töreni gerçekleştirildi.

/resimler/2017-4/10/1055150585682.jpg

Açılış Törenine Özalp İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih AKSOY, Şube Müdürü Zeki ÇELİK , Okul Müdürü Mehmet GENEL,Müdür Yardımcısı Mahmut ŞAHİN,Yeni Dönerdere İlk/Orta Okulu Müdürü Halil ALÇİÇEK,Öğretmen ,Öğrenci ve diğer katılımcılar tarafından Edebiyat Sokağının açılışı gerçekleştirildi.Edebiyat sokağına yoğun bir ilgi var.Hem yöre halkı hem de öğrencilerimizin çok büyük ilgisini çeken Edebiyat sokağını her gün yüzlerce öğrenci ziyaret ediyor.

EDEBİYAT SOKAĞI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

1-100 kitap kapağı renkli çıktısı alındı. Pano hazırlandı ve koridora asıldı.

2-50 yazarın biyografileri hazırlandı ve renkli çıktısı alındı.Pano hazırlandı.

3-Yerli ve yabancı yazarlara ait sözler 15 ayrı ayrı brandalar üzerinde basımı yapıldı ve kirişlere monte edildi.

4-6 Sınıf Kapısına seçilen yazarların biyografileri giydirme yapıldı.

5-Türk ve Dünya Edebiyatına ait görseller hazırlandı.

6-İslamdan Önce Türk Edebiyatından başlayıp günümüze kadar değişik dönemlerdeki edebi akımlar için panolar düzenlendi.

7-100 adet kitap sergilendi ve öğrencilerin istifadesine sunuldu.

GENEL- AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Genel gazetemize yaptığı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı.Edebiyat Sokağı öğrencilerde bir farkındalık yaratmak , görsellikten yararlanarak öğrenme motivasyonunu güçlendirmek, mekanların farklılaştırılmasından öğrencilerin öğrenmelerini kolaylaştırmak ve LYS sınavına girecek olan öğrencilerimiz için en az 10 doğru cevap seviyesine gelmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

/resimler/2017-4/10/1055441054983.jpg

Okumayı seven ve de keyifle kitap okuyan bir öğrencinin okuduğunu daha iyi anlayacağını bu anlamda sadece edebiyat anlamında değil tüm derslerde başarılı olacağını sözlerine ekleyen Okul Müdürü Mehmet Genel Edebiyat sokağına öğrencilerin gösterdikleri ilginin kendilerini çok fazla mutlu ettiğini, ve de bu etkinlik ile okulda kitap okuma ve doğal olarak akademik başarı anlamında önemli bir ivme yakalayacaklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir