Dönerdere´de Farklı Bir Dayanışma Örneği

Dönerdere´de Farklı Bir Dayanışma Örneği

Van İli Özalp İlçesi Dönerdere Köyümüzde Yaşayan Hemşerilerimiz Farklı Bir Dayanışma Örneği Gösterdiler

GURBETTE ANLAMLI PAYLAŞIM

Van İli Özalp İlçesi Emek ve Dönerdere Köylerimizden örnek ve güzel haberler gelmeye devam ediyor.Ve de Bizler Çaykara Gündem ailesi olarak bu örnek ve güzel haberleri gururla siz Sevgili Çaykara Gündem dostlarımız ile paylaşmaya devam ediyoruz.

Son örnek uygulama Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisemizden geldi.Köy okulu olmasına rağmen 450 öğrenci ile Eğitim Öğretime devam eden Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu Lisemizde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimizin örnek bir uygulamasından söz edeceğiz sizlere haberimizde.

Okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin yanı sıra Seçmeli Kur´an-ı Kerim,Seçmeli Hz. Muhammed(SAV)´in Hayatı ve de Seçmeli Temel Dini Bilgiler Derslerine giren öğretmenimiz bu dersler ile ilgili elinde yeterince materyal bulunmadığını bu yüzden de materyale ihtiyacının bulunduğunu Okul Müdürü Mehmet Genel´e iletti.

Okul Müdürü Mehmet Genel ve Din Kültürü Öğretmenimiz Diyanet İşleri Başkanlığına bir dilekçe yazmaya karar verirler.Ve de Diyanet İşleri Başkanlığından inanılmaz ilgi görür okulumuzun gönderdiği bu dilekçe.Koliler Halinde;

1-Kur´an-ı Kerim

2-Kur´an-ı Kerim Meali

3-Temel Dini Bilgiler ile ilgili o kadar çok materyal ulaşır ki okulumuza gerçekten de ihtiyaçtan çok fazladır.

Bunun üzerine Din Kültürü Öğretmenimiz ve Okul İdaresi ellerindeki materyalleri Köy içerisinde bulunan diğer kurumlar ile paylaşmaya karar verirler.

İLK YARDIM YUKARI DÖNERDERE İLKOKULU-ORTAOKULUNA

Gelen kolilerin bir bölümü Yukarı Dönerdere İlkokulu ve Ortaokuluna hediye edilir.Okul Müdürü Halil Alçiçek ve Okul Yönetimine teslim edilir gelen yardımlar.Ve de Okul Yönetimi bu kitaplardan öğrencilerimizin aktif olarak yararlanmasını sağlar.

/resimler/2017-1/24/1120020577634.jpg

Yardım ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Halil Alçiçek kaynak yetersizliği çektiklerini Yukarı Dönerdere Lisesi tarafından yapılan bu yardımın çok faydalı olduğunu ifade etti.

BİR YARDIM DA YUKARI DÖNERDERE CAMİSİNE

Yukarı Dönerdere Mahallemizde yer alan Cami Kütüphanesine de Yardım yapıldı ve kitapların bir bölümü de buraya bağışlandı.

/resimler/2017-1/24/1120258390555.jpg

Yardım İle ilgili fikirlerini aldığımız Yukarı Dönerdere Cami İmamı Yaşar Genel Camide mükemmel bir kütüphanelerinin bulunduğunu ifade etti.Soğuk kış günlerinde hem gündüz hem de akşamları oturmak için camide bir oturma odası yaptıklarını bu odada ayrıca çay da yaptıklarını ifade eden İmam Yaşar Genel ayrıca bu odada mükemmel bir kütüphanelerinin bulunduğunu bu kütüphanede her gün hem kendilerinin okuduğunu hem de gençlerin okumalarına imkan sağladıklarını ifade etti.

SON YARDIM KUR´AN KURSUNA

Dönerdere Mahallemizde yer alan ve de 30 öğrencimizin yatılı olarak kaldığı ve de hafızlık yaptıkları Dönerdere Kur´an Kursuna da kitapların bir bölümü hediye edildi.Bu şekilde Kur´an Kusumuzda mevcut olan kütüphanemiz yeni kitaplar ile birlikte daha da zenginleştirilmiş oldu.

Kur´an Kursu Görevlisi Rabia Eroğlu ise yaptığı değerlendirmede kursta hafızlık yapan 30 tane talebelerinin bulunduğunu ve kütüphanelerine bağışta bulunulan bu kitapların talebeleri açısından çok faydalı olacağını ifade etti.Kur´an-ı Kerim Meali ve faydalı dini bilgiler kitaplarından öğrencilerinin çok fazla faydalanacaklarını sözlerine ekledi.

/resimler/2017-1/24/1120562609926.jpg

Okul Müdürü Mehmet Genel ise yaptığı değerlendirmede okullarına bu yardımı gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür etti.Kendilerine yapılan bu yardım ile 4 ayrı kurumun kitap ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Okul Müdürü Mehmet Genel yeni gelen kitapların çok faydalı ve de zengin bilgileri kapsayan kitaplar olduklarını ve de öğrencilerinin bu kitaplara büyük bir ilgi gösterdiklerini, sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir