Dr. Ahmet Zengin Dernek Başkanlığından İstifa etti

Dr. Ahmet Zengin Dernek Başkanlığından İstifa etti

Dr. Ahmet Zengin Çaykara ve Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığından istifa etti.

Trabzon’da faaliyet gösteren Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve aynı zamanda  Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Onkoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr.Ahmet Zengin, 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı sosyal medya paylaşımında tepkiler üzerine Dernek Başkanlığından istifa etti.

Yaptığı  paylaşımlar nedeniyle hakkında soruşturma açılan Dr. Ahmet Zengin Bugün de Zengin, dernek başkanlığından istifa etti. Yerine genel kurul olana kadar Mustafa Yanmış başkanlık yapacağı ifade edildi.

Dernekten yapılan açıklama şu şekilde "Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Ahmet Yaşar Zengin tarafından 19 Mayıs bayramlarının kutlama şekillerine duyduğu tepki ile ilgili kendi şahsi sosyal hesabından bir paylaşım yapmıştır. Yönetim Kurulu olarak, paylaşımdaki kastı aşan ifadelere katılmadığımız gibi; Cumhuriyet kazanımları, 19 Mayıs ruhuna , Türk Milletinin milli birlik ve beraberliğine bağlılığından en ufak bir şüphemiz yoktur. Kendisi,  yanlış anlaşılmasından dolayı kamuoyundan özür dileyip istifa dilekçesini Yönetim Kurulumuza sunmuştur. Yönetim Kurulumuzca  da istifası değerlendirilerek kabul edilmiştir. Bizlere gönül veren üyelerimizin, destekçilerimizin, öğrencilerimizin, çalışanlarımızın  emeklerini her ne pahasına olursa olsun koruyacağımızı ve siyasi çıkarlara alet etmeyeceğimizin bilinmesini;  görsel, sanal ve yazılı basında ilçemiz insanlarına yönelik yapılan her türlü çirkin paylaşım ve sözleri asla kabul etmiyor  ve şiddetle kınadığımızı bildiririz. Çaykara-Dernekpazarı Kültür Ve Dayanışma Derneği resmi facebook sayfası incelendiğinde de Atatürk ilke ve inkılaplarına, milli  manevi değerlerimize bağlılığımız görülecektir." ifadelerine yer verildi.



Çaykara Trabzon
22.05.2020 20:51:19
İsabetli karar olmuş hangi ruh haliyle bu açıklamaları yapmıştır? Amacı nedir kimbilir...

İlginizi Çekebilir