Dünya Tiyatrolar Günü Çaykara´da Kutlandı

Dünya Tiyatrolar Günü Çaykara´da Kutlandı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Çaykara Anadolu Lisesi Tarafından Gerçekleştirilen Bir Tören İle kutlandı

27 Mart ?Dünya Tiyatrolar Günü? Çaykara İlçemizde Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan bir program ile kutlandı./resimler/2018-3/30/1423039083851.jpgÇaykara Anadolu Lisesi ile Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından Etkinliklerde Ortak olarak kullanılan Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Törene Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu , Müdür Yardımcısı Mustafa Çelik ile öğretmen ve öğrenciler katıldılar

AÇILIŞ KONUŞMASI HATİCE NİSA ŞAHİN´DEN

Programın açılış konuşması Çaykara Anadolu Lisesi 10/A Sınıfı Öğrencilerinden Hatice Nisa Şahin tarafından gerçekleştirildi.

KOFOĞLU´DAN TİYATRO ŞİİRİ

Çaykara Anadolu Lisesi 10/A Sınıfı Öğrencilerinden Aysima Gökça Kofoğlu Tarafından okunan Tiyatro adlı şiir arkadaşları tarafından alkışlanarak dinlendi.

ORKUN ULUSOY´DAN GÜZEL BİR KONUŞMA

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Orkun Ulusoy tarafından gerçekleştirilen  ?Tiyatronun Önemi,İnsan ve Toplum Hayatına Katkıları? konulu konuşma arkadaşları tarafından büyük bir keyif ile dinlendi.

 TAHA´DAN TİYATRO GÜNÜNÜN ÖYKÜSÜ

Çaykara Anadolu Lisesi  Öğrencilerinden Taha Yasin Çelik tarafından gerçekleştirilen ?Tiyatro Günü´nün Öyküsü? adlı konuşma öğrenciler tarafından ayakta alkışlanarak dinlendi.

TİYATRO KULÜBÜNDEN MUHTEŞEM OYUN

Çaykara Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan ?Eşorfmanlı Şevket Hoca? adlı tiyatro oyunu tabiri caiz ise öğretmen ve öğrencileri kahkahaya boğdu./resimler/2018-3/30/1423533303337.jpgTiyatro Kulübü Öğreerincileri Profesyonel Tiyatrocuları aratmayacak şekilde rollerini mükemmel bir şekilde yerine getirerek mükemmel bir performans sergilediler.

Sınavlara hazırlanma konusunun espirili bir şekilde ele alındığı tiyatro oyununda öğrenciler sahnede kendi günlük yaşamlarının kesitleri profesyonel bir tiyatro kurgusu ile izleme imkanına sahip oldular

DEMİRCİOĞLU-TİYATRO ÖĞRENCİLERİMİZİN UFKUNU AÇIYOR

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Dolayısı ile Okulunun Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan Program ile Öğrencilerine hem tiyatronun önemini vurgulamayı hem de tiyatro aracılığı ile öğrencilerinin dinlenmelerini hedeflediklerini ifade eden Çaykara Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Demircioğlu gösterinin hazırlanması ve sahnelenmesinde emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarına ve de öğrencilerine teşekkür etti./resimler/2018-3/30/1424410647897.jpgTiyatro Sanatına çok büyük bir önem verdiklerini ifade eden Müdür Demircioğlu Tiyatro Sayesinde öğrencilerinin hem dinlendiklerini hem eğlendiklerini hem de yaşama bakış ufuklarının geliştiğini sözlerine ekledi.

DÜNYA TİYATRO GÜNÜ NEDİR?
Uluslararası Tiyatrolar Birliği tarafından ilk defa 1961 yılında kutlanmaya başlayan Dünya Tiyatro Günü o günden beri aralıksız olarak kutlanıyor. Her yıl 27 Mart günü ITI merkezleri ve dünya çapında tiyatro grupları tarafından pek çok ulusal ve uluslararası etkinlikle kutlanmaktadır. Bu özel günde gelenekselleşen bir uygulama da, dünya çapında başarı kazanmış bir tiyatro oyuncusu, yönetmeni veya yazarın yazdığı evrensel bildirgedir. İlk bildirge 1962´de Fransız Jean Cocteau tarafından yazılmıştır.
Dünya Tiyatro Günü´nü kutlama fikri 1961 yılında o dönemki ITI başkanı olan Arvi Kivimaa tarafından önce Finlandiya sonra Avusturya´da yapılan 9. ITI Konferansında ortaya atıldı. Bu fikir İskandinav ülkelerinden gelen desteğin de etkisiyle uygulanmaya başlandı. Dünya Tiyatro Günü kabul edildikten sonra her yıl Paris´te 1962 tarihli Uluslar Tiyatrosu´nun (Theatre of Nations) da açılış günü olan 27 Mart günü, ITI´nin dünya çapındaki merkezlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.
27 Mart günü her ülkenin tiyaro sanatçıları tarafından hazırlanan bir bildiri sahnelerde okunur. İlk bildiri 1962´de Jean Cocteau tarafından yazılmıştır. Ülkemizde ise tiyatro ile ilgili ilk ulusal bildiriyi, Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.
DÜNYA TİYATRO GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?
Dünya Tiyatro Günü, tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için bir fırsat olarak görülmektedir. Dünya Tiyatro Günü´nde yapılan etkinlikler, uluslararası işlevlerinin yanı sıra ulusal ve bölgesel tiyatro gruplarının bir araya gelmesinde de rol oynamaktadır.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir