Dünyanın En Büyük Kayak Merkezi Karester'de

Dünyanın En Büyük Kayak Merkezi Karester

Öğretmen Hilmi Kanık´ın "Dünyanın En Büyük Kayak Merkezi" İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

Sizlere bir şey önererek başlayacağım bu günkü yazımıza.Artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelen Doğa tutkunluğunun yaşandığı mükemmel bir Turizm Merkezinden söz edeceğim sizlere bu günkü yazımızda.

Dünyanın en önemli Kayak Merkezlerinden birinden uzungöl Karester Yaylasından söz edeceğim.

Yüzlerce fotoğraf var Karester Yaylası ile ilgili.Ama hepsi de karsız Karester Yaylası Fotoğrafları.Neden mi?Çünkü Karester Yaylasına kışın kimse gitmiyor ki.Karester Yaylasını kış mevsiminde kimse tanımıyor ki.

Oysa her iki mevsimi de çok farlı çok özel Karester Yaylasının. Yazı ne kadar güzel ise kış mevsimi ondan çok daha güzel.Sadece tek bir farkı var kış mevsiminin yaz mevsimine göre.Yazın insanların dolup taştıkları Karester Yaylası kış mevsiminde ise kimsesiz ve yalnız kendi halinde bırakılmış, Keşfedilmeyi bekliyor.

Yıl 2013.Dönemin Belediye Başkanı Abdullah Aygün´ün en büyük hayallerinden bir tanesi Karester ve Şekersu Yaylalarını kış turizmine kazandırmak.O hayal bu gün de devam ediyor.

Yurt dışından Dünyanın en önemli kayak Uzmanları Belediye Başkanı Aygün tarafından Uzungöl´e davet ediliyor. Ve de onların yanına Uzungöl´lü gençler katılıyor Uzungöl´den. Başta Gürkan Aygün, Merhum Ali İrfan Çakır,Turizmci Şair Mehmet İnan ve diğerleri.

Ve de Yurt Dışlından gelen Uzman Kayakçılar?

1-Adrien Coirieri

2-Romain Grojean

3-Jeremy Provost

4-Frederich Laglera

5-Kevın Guri

Birlikte Karester Yaylasına çıkıyorlar.Muhteşem doğa yurt dışından gelen misafirleri adeta kendinden geçiriyor.

Günlerce Karester Yaylasında konaklıyor Misafirlerimiz.Ve de her boyutu ile mercek altına alıyorlar Karester Yaylasını.

Verdikleri karar hepimize Turizm Dersi verme niteliğindedir.Merak edenler için tuttukları Rapor Uzungöl Belediyesinde mevcuttur.

Rapor aynen şöyle:

Karın 6 ay boyunca yerde kaldığı,yerden hiç kalkmadığı Karester Yaylası ve de onu takip eden Şekersu Yaylası Kayak Turizmi Altyapısı bakımından Dünyanın en zengin altyapısına sahip.

Bunun anlamı şu Sevgili Çaykara Gündem Dostları? Eğer sahip çıkabilirsek,eğer alt yapı ile ilgili çalışmaları gerçekleştirebilirsek bizler Karester Yaylasını Dünyanın en önemli Turizm Merkezlerinden bir tanesi haline getirebiliriz.Yazın Çim Kayağı.Kışın Normal kayak.Mevla bizlere muhteşem bir güzellik nasip etmiş.Bize düşen ise o güzelliği işleyip hayata geçirmek ve de insanların hizmetine sunmak

MUHTAR ÖZTÜRK-KARASTER YAYLASI UZUNGÖL'ÜN CAZİBE MERKEZİ

Karadeniz ve Ülke Turizminin göz bebeği olan Uzungöl'de Karester Yaylasının Uzungöl'ün en önemli Turizm altyapılarından bir tanesi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk her sene Uzungöl'ü ziyarete gelen milyonlarca turistin çok büyük bir bölümünün Karester yaylasını ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

Karester Yaylasının Yemyeşil doğası,buz gibi soğuk suyu,bir tarafta bir tarafta kar bir tarafta güneşi ile kış ve yaz mevsiminin bir arada yaşandığı muhteşem doğası ile Uzungöl Turizminin en önemli temel yapı taşlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Muhtar Mehmet Öztürk Karester  Yaylasının Turizmden daha etkin yararlanabilmesi için çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini,Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu'na bölgeyi gezdirerek bölgedeki sorunları görmesini sağladığını ifade etti.

Karester Yaylasının öncelikli olarak yol genişletme,altyapı ve sanat yapılarının tamamlanması gerektiğini ifade eden Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ayrıca bölgede elektrik bulunmadığını,Karester Yaylasında ise altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanarak bu bölgenin turizme daha etkin bir şekilde hizmet vermesinin sağlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

UZUNGÖLLÜ GENÇLER HER GÜN KARESTER YAYLASINDA

Başta Gürkan Aygün,Mehmet İnan ve Murat Özen olmak üzere Uzungöl gençleri her gün Karester Yaylasında.Her akşam çaylarını Karester´de içiyorlar dersek sanırız abartmamış oluruz.Muhteşem tabiat eşliğinde gönüllerince  kayak yapıyor gençlerimiz.Ve de aslında kafası birazcık çalışan bizim gibi Uzungöl´e hamallık yapan insanlara aslında şu mesajı vermeye çalışıyorlar.

Biz bu güzelliğiğ görüyoruz ve de yaşıyoruz Sevgili Hocam.Lütfen sen de bu güzelliği hem Çaykara Gündem Dostlarımız ile hem de Uzungöl Dostları ile paylaş.

PEKİ NELER YAPILABİLİR?

Önce Teleferik Sevgili Dostlar.Karester Yaylasının Kış Turizmine kazandırılabilmesi için öncelikle Uzungöl Merkez´den Karester Yaylasına bir teleferik sisteminin kurulması gerekiyor.Hem Ülkemizde hem de dünyanın çeşitli yerlerinde bu tür teleferik projelerinin ve de uygulamalarının yüzlercesi mevcut

Yapılan fizibilite çalışmaları sonucunda yaklaşık 4 dakika 13 saniye gibi kısa bir sürede Uzungöl Merkezden Karester Yaylasına Teleferik Sistemi ile çok kolay bir şekilde ulaşılabileceği çok net bir şekilse görülüyor.

ALTYAPI

Hem Karester Yaylasında hem de Şekersu Yaylasında Altyapı ile ilgili çalışmalar yapılmalı ve tamamlanmalı.

Altyapı çalışmalarının da tamamlanmasının ardından ise Dünyanın en Büyük Kayak Merkezi olmaya aday olan Karester Yaylasını Turizm severlerin beğenisine sunmuş olacağız.

Ve de Karester  ve Şekersu Yaylalarının o muhteşewm yaz ve kış güzelliğini Turizm Dostları ile paylaşmış olacağız o zaman.

Başta Sorduğumuz soruya sonda cevap vererek bitirelim yazımızı.Karester Yaylasını Kış Turizmine kazandırabilirsek eğer.İşte o zaman Goggle Amcaya Karester Yaylası diye sorduğunuzda Goggle Amca önünüze Karester Yaylasının hem Yaz hem de Kış Fotoğraflarını koyacak.Ve de hangisinin daha güzel olduğuna sizler karar vereceksiniz Sevgili Çaykara Gündem Dostları

NOT:Fotoğraflar ve de Yöremizin Turizm Alanında Bilinmeyen yer ve yörelerini tanıtım anlamındaki gayretli çalışmalarından dolayı Sevgili Gürkan Aygün´e Teşekkür Ederiz.



TRabzonlu
6.02.2021 20:36:24
Uzungöl'ün içine ettiniz sıra yaylalara geldi değil mi? Bi dağlarımız temiz kaldı oraları da naylon poşet, pet atıklar vb. ile dolduralım gelsin rantlar.

İlginizi Çekebilir