Dünyanın her yerindeki Çaykaralılara hayırlı Ramazanlar

Dünyanın her yerindeki Çaykaralılara hayırlı Ramazanlar

Kaymakam Güzel, Başkan Tok ve Müftü Şenocak Ramazan Ayı dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

2022 Yılı Ramazan ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlıyor.3 Mayıs 2022 Salı günü kutlayacağımız Ramazan Bayramı ile Ramazan Ayını İdrak etmiş olacağız.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak birer mesaj yayınlayarak Çaykara İlçemizin,Ülkemizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-RAMAZAN SEVGİ VE PAYLAŞMA AYIDIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Ramazan Ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Kaymakam Güzel, mesajında şu ifadelere yer verdi. “Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan Ayına kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayı, yetim ve öksüzlerin gözetildiği, muhtaç ve kimsesizlerin kollandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel biçimde yaşandığı, milli ve manevi duyguların ise yoğun bir şekilde tezahür ettiği müstesna ve mübarek bir aydır.

Bu ayda maddi ve manevi yardımlarımızla, yoksul ve muhtaç kimselere katkıda bulunarak onların dertlerini ve sıkıntılarını paylaşmalı, birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırmalıyız.

Ramazan Ayının ülkemizin ve tüm islam aleminin afet, musibet ve salgın hastalıklardan kurtulmasına vesile olmasını temenni ediyorum.

Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm Çaykara’lı hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyor, şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 BAŞKAN TOK-RAHMET VE BAĞIŞLAMA AYINDAYIZ 

Çaykara Belediye Hanefi Tok; rahmet, mağfiret, bolluk ve bereket ayı olan mübarek Ramazan günlerini Çaykara İLçesinde en iyi şekilde değerlendirmek için Çaykara Belediyesi olarak her türlü hazırlığı yaptıklarını söyledi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Ramazan ayının milli birlik ve beraberliğin zirve yaptığı günler olduğunu belirterek “Allah’a olan kulluk şuurunun derinden hissedildiği, milli birlik ve beraberliğimizin zirveye çıktığı Ramazan ayı, İslam Alemine, Türk Dünyasına ve Gölbaşılı hemşehrilerimize kutlu olsun” dedi.

 Ramazan ayında, oruç ibadetinin yanında yardımlaşma ve dayanışmanın da ön plana çıktığına dikkat çeken Başkan Tok; nefislerimizi terbiye etme fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 “RAHMET VE BAĞIŞLANMA AYINDAYIZ”

 Ramazanın rahmet ve bağışlanma ayı olduğuna dikkat çeken Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, yayınladığı mesajda şunları söyledi:“11 ayın sultanı Ramazan ayını bir kere daha yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Ramazan, İslâm’ın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlâkını bütün insanlığa gösteren bir aydır. Ramazan ayı Müslümanların Allah’ı idrak ettikleri, kendilerine rızık olarak verilen şeyleri paylaştıkları bir aydır.  Bu mübarek ay, oruç ibadetinin yanı sıra yardımlaşma ve dayanışma duygusunu da ön plana çıkarmaktadır.”

 Bir feyiz, rahmet, mağfiret, bolluk ve bereket mevsimi olan mübarek günleri Gölbaşı’nda da en iyi şekilde değerlendirmek için Belediye olarak her türlü hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Başkan Tok, huzur içinde Ramazan ayı geçirilmesini diledi.

Belediye Başkanı Hanefi Tok,sözlerini şu cümleler ile tamamladı.

Bu vesileyle başta Şirin İlçemiz Çaykara ve ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Ramazan-ı Şerif ayını kutluyorum. Ramazan’ın tüm insanlığa huzur, barış, kardeşlik ve esenlikler getirmesini diliyor, sevdiklerimizle bir arada sağlık ve sıhhat dolu bir bayrama ulaşmamızı temenni ediyorum.

MÜFTÜ ŞENOCAK-RAMAZAN RAHMET VE MAĞFİRET AYIDIR

Çaykara  İlçe Müftüsü Vahit Şenocak, 2022 yılı Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şenocak, mesajında şöyle dedi: 
Hep birlikte bir Ramazan ayına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Öncelikle bizleri evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem azabından kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuşturan Yüce Allah (cc)’a hamd ediyoruz. Bu vesileyle inşallah 1 Nisan 2022 Cuma günü ilk teravih namazını kılarak Ramazan ayını idrak etmeye başlayacağız.

Bilinmelidir ki, Ramazan ayı birçok iyilikleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir aydır. Ramazan ayı bir yönüyle Kur’an ayı, diğer bir yönüyle de nefsin terbiyesi için oruç ayıdır. Bu ayda Kur’an-ı Kerim’i çok okumalı ve onun insanlığa sunmuş olduğu evrensel mesajı anlamak için gayret göstermeli ve aynı zamanda hayatımıza da tatbik etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki, nefsi eğitmenin ve  terbiye etmenin yolu da bu ayda açılır. 

Aynı zamanda Ramazan ayı, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunduğu sabır ve  rahmet ayı olduğu gibi aynı zamanda fakirlerin doyurulduğu ve giydirildiği, yoksulların himaye edildiği, dul ve yetimlere kol kanat gerildiği, bireysel ve toplumsal manada nice iyiliklerin ve güzelliklerin yaşandığı bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Çünkü Ramazan ayı, kişinin içinde bulunduğu nimetlerin ve imkânların farkına varması için en uygun bir zaman dilimidir. Böylece insan elinde bulunan nimetlerden dolayı şükreder ve imkânı olmayan kardeşleriyle paylaşmayı da öğrenerek iyiliklerin artmasına sebep olur.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2022 Yılının Ramazan ve Doğruluk teması ile yaşanacağını ifade eden Müftü Vahit Şenocak, Bu vesileyle iyiliklerin ve güzelliklerin paylaşılarak çoğaltılması ve yaşatılması temennisiyle, mübarek Ramazan ayının başta Çaykara İlçemize, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa sıhhat, hayır, iyilik ve güzellik getirmesini Cenab-ı Allah (cc)’tan niyaz ve temenni ediyorum.ifadelerini kullandı.



İlginizi Çekebilir