Düzgün´den Basın Açıklaması

Düzgün´den Basın Açıklaması

CHP Çaykara Belediye Başkan Adayı Hasan Düzgün Hem Adaylığı hem de Adaylık süreci ile ilgili bir Basın Açıklaması gerçekleştirdi.

CHP  Çaykara Belediye Başkan Adayı Hasan Düzgün Hem Adaylığı hem de Adaylık süreci ile ilgili bir Basın Açıklaması gerçekleştirdi.

İşte Hasan Düzgün´ün Basın Açıklaması

UZUNGÖL HALKINA VE GENÇLERE AÇIKLAMAMDIR.

Belediye başkanlık adaylığımla ilgili birtakım itirazlar yapılmış tartışmalı günlerin sona ermesini sabırla bekledim ve bugün bu açıklamayı uygun görrdüm. Hakkımdaki olumsuzlukların hepsine burada eksiksiz cevap yazacağım.

APOLAS LERMİ nin uzungöl şarkısına itiraz eden ve haklı olarak tepki koyan uzungöllü sivil toplum kuruluşları ve gençler olmuş , bu itiraz ve tepkilere yazdığım yorum nedeniyle beni suçlayan bir anlayışl ortaya koyanlar olmuş , ancak yorumda benim eleştirilerimi dikkate almadan beni suçlamayı seçenler asıl suçlanması gerekenleri ne yazıkki unutmuş , beni suçlu ilan etmişlerdir.

O gün yazdıklarım ortada , resmi kurumların kayıtsızlığını dile getirerek APOLAS LERMİYİ eleştirmıştim. Çunku uzungölün yapılaşmasındaki aksaklıkların asıl sorumlusu çaykara belediyesi , büyükşehir, çevre şehircilik , tabiat varlıkları ve nihayet bütün sorumlulardır. Uzungöl halkının bu hususla ilgili hiçbir kusuru yoktur.

B-KİTAPLARIM

Yirmi yıllık çalışmayla yazdığım folklorik ve geleneksel geçmişimizi araştırarak kitaplaştirdığım ,hiç basılmamış piyasaya sürülmemiş kitabı okuduklarını söyleyenler dedikodulara kulak vererek bunu aleyhimde kullanmayı seçmişlerdir. Oysa o kitap araştirma amaçlı yazılmış hertürlü eleştiriye açıktır okudum diyenlerin benimle irtibata geçip yanlış olan taraflarını neden düzeltme gereği duymadılar. Kitap okuyanlar çok iyi bilirlerki araştırma amaçlı eserlerde herzaman hata payı yüksektir. Duzeltilemez diye bir iddiam olmadı./resimler/2019-2/16/2114551116849.jpgBir diğer kitabım uzungölden türkiyenin çeşitli yerlerine yapılan göçlerin araştırılması ve halkimızı, gençlerimizi bilgilendirme amaçlıdır. Bu iki kitabın amacı yeni nesil gençlerimizin atalarınin nerelere göç ettiğini belgelemektir. Ayrıca her iki kitabın basımından elde edilecek gelirin tamamı uzungölde lise yapımına bağışlanacağı belgeli olarak beyan edilmiştir.

CHP adaylığım yerel seçimlere 7 ay kala başlayan seçim sürecinde caykara ilçe teşkilatı bana adaylik teklif ettiğinde olmayacağımı beyan edip uzungölden başka adaylarin çıkmasını bekledim o süreçte benim adım ortalıkta dolaşıp durdu hiç kimse benimle konuşma , veya olmamam için diyaloğa girmedi ta ki AKP nin adayi açıklandığı güne kadar bekledim ardından 11 gun sonra yani 16 ocakta CHP genelmerkezi benim ismimi açıklayinca aday oldum. Benim bukadar bekleyip sonra aday olmamı neden kabul görmediği yukarıdaki sebeplere bağlamanın uzungölun geleceğine zarar vereceği hiçmi düşünülmedi.

Değerli halkım canlarım , komşularım yıllardır uğraş verdiğim uzungöl DAVOS olmalı tezimi, turizm vadisi iddiamı , desteklemenizi istiyorum bunu isterken hıçbir art niyet ve kişisel çıkar hesabı yapmadım yapmam.
Çocuklarımıza miras olarak bırakacağımız ve onların geleceğini kurtarmak adına bana destek vermenizi bekliyorum. Uzungöl için hazırladığım projeleri duyanlar benim bunu başaracağimı görüyorlar .gelin siyasi tercihleri birkenara bırakalım ve seçime öyle gidelim

Uzungölden AKP den bir aday çıksaydı ben asla aday olmayacaktim hatta AKP beni aday gösterseydi yine aday olacaktım çünkü benim iddiam açıktır ÇAYKARA ya 1.000.000 bir milyon turist getirmek , uzungöl e raylı sistem , barakaları çarşı düzenine koymak ,virajları viyadükle kaldırmak , goşon deresini ıslah etmek , alternetif yolu açıp trafiği rahatlatmak, otoparkları düzenlemek , uzungole girişi paralı hale getirip sivil toplum kuruluşlarimiza pay ayırmak , tsirandağı meziresinin kadastrosunu yaptırıp tapulamasını yapmak. Teleferik yapımı bitmeden GARESTER yaylasinı planlamak , gibi sorunlari çözmek benim hedefimdir. Genç
ere iş imkanı , istihdam , yabancılar sorununu çozmek ve daha birçok proje . Saglık ocağı , ambulans , yangin aracı , gençlerin spor yapacağı halı sahalar ve tesisler mutlaka yapılacaktır bunlar gibi temel sorunlar çözume muhtaç işlerdir.

Derebaşı virajlarını turizme açıp bölgemizin kalkınmasını sağlamak o vadiyi zenginleştirmek , yayla ve mezire yollarinı birbirine bağlamak , sultanmurat yaylasinı sağlık ocağina kavuşturmak, yaz aylarındaki su sıkıntısını gidermek için eğrisu ve çevre yaylalarının su sorunu mutlaka çözülecektir. Ağaçlandirma için gereken finasal imkan vardır.

Çaykara merkezinin tunel sorunu , pazar yerlerinin tanzimi , eski sümerbank modeli mağazacılık ,külturel kurslar , sinema , dil kursları , universitenin kurulması cevre duzeni , bina cephelerinin ıslahı , tuvalet sorunu , otopark gibi temel sorunlarin çözumü başlıca yapacaklarimdır siyasi tercihlerinizi birkenara bırakıp bana destek vermenizi , budefa değişimin iyi birşey olduğunu gorüp yaşayalım

Kamu oyuna saygılarımla

19 ŞUBAT AKŞAMI ÇAY TV´DE

CHP Çaykara Belediye Başkan Adayı Hasan Düzgün 19 Şubat Salı akşamı Saat 19.00´daÇaykara Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili Projelerinin ikinci Bölümünü açıklayacak Daha önce de Çay Tv´de Canlı yayın konuğu olan Belediye Başkan Adayı Hasan Düzgün geçen programın devamı olarak görülen yeni programda projelerini Çaykara Halkı ile paylaşmaya devam edecek.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Düzgün Basın Açıklaması

İlginizi Çekebilir