Eğitim Memleket Meselesidir

Eğitim Memleket Meselesidir

Çaykaralı işadamı Eğitimci, Plato Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı eğitim konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Çaykaralı işadamı Eğitimci, Plato Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı TAKA Gazetesi ziyaretinde eğitim konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yazıcı eğitime yönelik çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Dr. Tolga Yazıcı; ?Bizi eğitime iten memlekete meselesi. 2023 hedefleri, 2071 hedefleri, muasır medeniyetleri geçmek buna ne derseniz deyin. Amerika´da kaç tane üniversite var. Biz 70 milyonuz biz hala üniversite açabiliriz. Biz eğitime yatırım yapmalıyız. Çözüm insanın eğitimi? 

Plato Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Çaykaralı Dr. Tolga Yazıcı eğitime yönelik çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Yazıcı;  ?Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bizde iradede var niyette var. Biz Trabzon´da 145 tane mezun verdik. Bu çocuklar burada 2 yıl okudular. Eğitim verdik, hoca gönderdik. Burada ki Olgunlaşma Enstitüsünde 2 sınıfı Milli Eğitim Bakanlığı´ndan kiraladık dijital alt yapısını oluşturduk, uzmanlık eğitimlerini buradan,  bir kısım İstanbul´dan hocalarla çocukları burada eğittik. Bu 14 ilde var ve çok başarılı oldu. Dünya Bankası bunu fonladı bu projeye 12 Milyon dolar bu projeye kaynak verdi. Bu Anadolu´da ki kızların bu tür eğitimi ile ilgili çok başarılı bir model oldu? dedi. 

Çözüm İnsanın Eğitimi

Dr. Tolga Yazıcı kendilerini eğitime iten şeyin memleket meselesi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:  ?Mursi döneminde Mısır´a gittik. Biz Müslüman kardeşler hükümetinde o dönem Mursi´den üç dört tane okul Türkiye Cumhuriyeti´ne Plato Vakfına tahsis ettik. Dünya Bankasından parayı da alarak burada ki olgunlaşma enstitüleri Mısır´da da kuruldu. Darbe oldu bizi oradan gönderdiler. Ama çok güzel bir projeydi. OECD´ de en iyi eğitim modellerinden birisi seçildi. Sunumlarını yaptık. Çok başarılı bir şey oldu. Yüksek Öğretim Kurulu bir üniversitenin kendi ilinden çıkıp başka yerde faaliyet göstermesini istemiyor.   Kurulduğu ilde faaliyet göstermesini istiyor. Bunun gerekçesi mutlaka vardır. Bizi eğitime iten memlekete meselesi. 2023 hedefleri, 2071 hedefleri, Muasır Medeniyetleri geçmek buna ne derseniz deyin. Amerika´da kaç tane üniversite var. Biz 70 milyonuz biz hala üniversite açabiliriz. Biz eğitime yatırım yapmalıyız. Çözüm insanın eğitimi?

Haber: Sonay ÇALUK



Anahtar Kelimeler: Eğitim Memleket Meselesidir

İlginizi Çekebilir