Eğitimde Çaykara´ya Geri Dönüş Projesi

Eğitimde Çaykara´ya Geri Dönüş Projesi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye´nin her yerinde eğitim gören Çaykaralı yetim ve öksüz çocukların Çaykaradaki liseleri seçmeleri halinde tüm masraflarının karşılayacağı bir proje başlattı.

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye´nin her yerinde eğitim gören Çaykaralı yetim ve öksüz çocukların Çaykaradaki liseleri seçmeleri halinde tüm masraflarının karşılayacağı bir proje başlattı. 

Çaykara´da son yıllarda eğitim alanında yapılan yatırımlarla her yıl başarı çıtasını yükselmeye devam ediyor. Ülkemizde sadece Çaykara ilçesinde uygulanan ve "Çaykara Modeli" denilen eğitim modeli sayesinde ilçemiz son 7 yıl üst üste lise giriş sınavlarında birinciliği, Üniversite sınavlarında 1 yıl 2´ncilik, 1 yıl ise birincilik elde ederek ülkemizde eğitim camiasının tüm dikkatlerini Çaykara´ya çevrilmesine neden oldu. Dershanesi olmadan elde edilen bu başarı ülkemizde bütün görsel ve yazılı ulusal basınında sürekli gündemini oluşturmaya devam ediyor.. 

Çaykara hem SBS´de hem YGS´de hem de LYS´de Trabzon´da hep birinci, Türkiye´de de başarılı bir ilçe olması Ülkemizde birçok Milli Eğitim Müdürlerinin ?Çaykara modeli? ile bu başarının nasıl elde ettiğini araştırması ve kendi yörelerinde böyle bir uygulamaya başlatma girişimleri Çaykara´da eğitimin geldiği nokta açısından gurur kaynağımız oldu. 

Bu model sayesinde eğitimde dershane olmadan Çaykara´nın ciddi başarılar yakalaması ilçe dışında bulunan ailelerin çocuklarını Çaykara´da okutmak için büyük çapa sarf etmesi dikkat çekiyor. 

/resimler/2016-7/10/2348221660734.jpgBELEDİYE OLARAK TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ

Eğitim Konusunda İlçemizin aldığı başarılardan gurur duyduğunu belirten Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok," Çaykara´da Milli Eğitim Müdürlüğünün yıllardır oluşturduğu ekip ruhuyla okul yöneticilerin ve öğretmenlerin ciddi anlamda fedakârlığı ve gayretleriyle öğrenci kardeşlerimizin özverili çalışmalarıyla son 7 yıldır eğitimde İl birincisi oluyoruz. Bu uygulamanın sadece okullarda verilen eğitimle başarıların gelmesi mümkün değil. Çaykara´nın tüm okullarında okul sonrasında hatta yazın bile yapılan çalışmaların bir sonucu olarak bu seviyeye gelindi. Çaykara Belediyesi olarak yeni uygulanacak olan Ülkemizin neresinde olursa olsun tüm yetim ve öksüz öğrencilerimizin Çaykara´daki tüm liseleri tercih etmeleri halinde maddi ve manevi tüm desteğimizi belediye olarak vereceğimizi buradan tüm ailelere iletmek istiyorum. Vereceğimiz desteklerle Çaykara´yı eğitimde bir marka ilçesi yapmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Özellikle burada fedakârca çalışan Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, değerli milli eğitim camiasında çalışanlardan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamuralı ve tüm müdür, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimize teşekkür ediyorum. Burada Çaykaralı işadamlarımıza büyük iş düşmektedir. Yeter ki istek, azim, kararlılık ve bu işin arkasında hep birlikte duralım. Çaykara eğitimde sürekli konuşulmaya devam edecektir, "dedi.

Haber: Kemal Çuman/ Çaykara Gündem Gazetesi



Zeynep YILDIRIM
12.07.2016 10:26:43
Egitim için düşünülen her proje elbette cok değerlidir....Ancak bende bir öğrenci velisi olarak şunu diyebilirim ki ; Şu an mevcut okullarımızın hem kendi fiziki alanları hemde egitim oğretimin yanında bir çocuğun en çok ihtiyacı olan fiziki aktivitelerini geliştirebileceği ortamların eksikliği...Bence oncelikli olarak yerli öğrencilerin içinde bulunduğu bu eksikliklerin giderilmesi ilk hedefte olmalı...Umarım burdan dile getirdiğim bu sorunlar yetkililere ulaşır ve bu eksiklikleri gidermek icin daha oncelikli davranılır....

İlginizi Çekebilir