Eğitimi İçin Her Gün 36 KM Yol Yapıyor

Eğitimi İçin Her Gün 36 KM Yol Yapıyor

Eğitim Öğretim alanında Trabzon İlinde Lider İlçe konumunda bulunan Çaykara İlçesinde bu gün eğitimi için her gün 36 KM yol yapan bir öğrenciden söz edeceğiz sizlere.

Öğrencimizin İsmi Hayrunnisa Yeşilyurt, ailesi ile birlikte İlçemiz Demirkapı Mahallesinde ikamet ediyor. Demirkapı Mahallesinde okul yok. Ancak Hayrunnisa’nın eğitim hayali tüm engelleri ortadan kaldırıyor.

Demirkapı Mahallesine en yakın okul Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İmam Hatip Ortaokulu.Daha önceki senelerde Demirkapı Mahallesinden Uzungöl’e öğrenci gelmediği için taşıma da yapılmıyordu. Ancak iki senedir Hayrunnisa Yeşilyurt’un taşınması sebebi ile Demirkapı Mahallesinden Uzungöl’e taşıma yapılıyor.

Hayrunnisa için gün çok erken başlıyor.Sabahları saat 08.30’da başlayacak  ders için 07.30’da Okul servisi Demirkapı Mahallesinde oluyor. Hayrunnisa’nın sabah kahvaltısı ve okul hazırlığını da hesaba katarsak gün Hayrunnisa için sabahın altısında başlıyor.

Kış mevsiminde Demirkapı Mahallesinin yolu genellikle kar yüzünden kapalı kalıyor. Ancak şimdi Hayrunnisa var. Bu yüzden de Mahalle yolunun açılması gerekiyor. Yani Hayrunnisa’nın okul özlemi daha bu yaşta onun sayesinde Mahalle yolunun sürekli açık kalmasına vesile oluyor.

Okul ve akşam ETÜT’leri gece saat 21.00’a kadar devam ediyor.Hayrunnisa okul servisi tarafından Gece saat 22.00’da güvenli bir şekilde Demirkapı Mahallesine bırakılıyor.

İşte  Çaykara bunun için bir Eğitim İlçesi. İşte Çaykara bunun için eğitim öğretimde Trabzon İlinde zirvede.Hayrunnisa Eğitim için sabahın altısında çıktığı evinden gece saat 22.00’da dönüyor.Günün 18 saatini Eğitimi için harcıyor Hayrunnisa.Hem de haftanın yedi günü.

Çaykara İlçesinde iyi bir Eğitim alabilmek ve geleceğe umut ile hazırlanabilmek için her gün onlarca hikaye yaşanıyor.Karaçam’da…Taşkıran’da…Uzungöl’de…Ve Çaykara Merkez’de…Ve bizler bu günkü yazımızda o onlarca hikayeden sadece bir tanesini Hayrunnisa Yeşilyurt örneğini paylaşmak istedik sizlerle.

Hayrunnisa Yeşilyurt…Gelecekte belki işini çok seven bir doktor.Belki insanların sorunlarına çözüm bulmaya çalışan bir Kaymakam ya da bir hakim olarak çıkacak toplumun karşısına. Ama elde etmiş olduğu o başarının altında yatan sebebin bu günlerden geldiğini her gün 36 KM yol kat ederek o günlere geldiğini ömrü boyunca hiç unutmayacak.



Anahtar Kelimeler: Eğitimi Yapıyor

İlginizi Çekebilir