Eğridereliler Avrupa´da Buluştu!

Eğridereliler Avrupa´da Buluştu!

Çaykara Eğriderelilerin her yıl geleneksel hale getirdikleri Avrupa´da buluşma etkinliği coşku içinde geçti

Eğridere mahallesi Avrupa Derneği tarafından düzenlenen geleneksel dayanışma gecesi İsviçre Baselde 700 kişinin katılımıyla yapıldı. 

Avrupa derneği 1987 yılında köylülerin birliğiyle her yıl yapılan toplandılar ve istişareler ilen köylerine yardımlarda bulunarak 2003 yılında derneklerini resmileştirerek 2003 yılından beri dernek Avrupa da aktif çalışmalarıyla her yıl gece organizeleri ve Kermes organizeleriyle derneğin elde ettiği gelirden köyde yol ihtiyaç sahipleri ve Burslar vermektedir. Derneğin gecesine Çaykara´lı sanatçı Onay Şahin Eğridere mahalli sanatçısı Kemençeci Turan Kanberoğlu ilk sefer Avrupa derneğinin organizesine katılmıştır. Misafirler Çaykara Kaymakam Müdürü Kamil Hoş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şefi Şeref Şaban Keskin katılmıştır. Gecenin çekimini Türkiye´den Beyaz TV çekim yaparak TV Praglarından yayınlanacaktır./resimler/2015-12/31/2118134608193.jpgGecede elde edilen gelir Köylülerin ihtiyaçlarına gidecektir. Dernek Başkanı Muhammet Pamuk,? geceye katılan sanatçı ve davetlilere teşekkür ederek, aynı gece gelecek yıl 2016 da yine 25 Aralık 2016 tarihinde Pazar günü aynı yerde yapılacaktır,?dedi. 

Dernek aynı zamanda Karadenizlilerin ve köylülerin istekleriyle 16 Ocak 2016 tarihinde Almanya Weil am Rhein Ötlingen kasabasında organize ettiği Hamsi Gecesine Hülya Polat Tahsin Terzi Mehmet Bayraktar Tulumcu Mahmut Turan katılacaktır. Tüm Karadenizlilere duyurulur

Haber: Veysel Pamuk 



Anahtar Kelimeler: Eğridereliler Avrupa Buluştu

İlginizi Çekebilir