Emekli Müftü Raif Korkmaz Vefat Etti

Emekli Müftü Raif Korkmaz Vefat Etti

Çaykara Ataköy Mahallesinden, Emekli Müftü Raif Kormaz vefat etti.

Çaykara Ataköy Mahallesinden, Emekli Müftü Raif Kormaz vefat etti.

Bölgemizin en önemli simalarından, Çaykara Ataköy Mahallesinden emekli müftü Raif Korkmaz Ankara´da vefat etti. Müftülük yaptığı dönemlerde esprili kişiliğiyle herkesin gönlünde taht kuran Kormaz´ın cenazesi Ankara´dan Trabzon´a getirilerek 26.12.2016 Pazartesi günü Trabzon İskenderpaşa camii´nde öğle namazı müteakip kılınacak namazın ardından Korkmaz´ın naaşı Çaykara Ataköy mahallesine getirilerek burada ikindi namazı müteakip kılınacak namazın ardından aynı yerdeki aile mezarlığına defnedilecektir.

Bir süre önce TRT Diyanet TV kanalı, ilçemizin değerlerinden emekli müftü Raif Kormaz´ın hayatını konu olan belgesel çekimi yapmıştı. 

Diyanet TV´nin yeni projesi olan ?Bir Asır Bir Çınar? adlı belgesel program, ülkemizin en eski kurumlarından biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetinde bulunan müftülerimiz, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur´an Kursu hocalarımızın hayatlarını konu alıyor. ?Bir Asır Bir Program? ekibi Çaykara Müftülüğünün katkılarıyla ilçemize gelerek Çaykaralı hemşerimiz eski Müftü Raif Korkmaz´ın hayatını konu olan belgesel çekti.  /resimler/2016-12/25/1416202705578.jpgRaif Korkmaz Hoca Kimdir? 

1936 yılında Çaykara´nın Ataköy (Şinek) köyünde doğdu. Babasının teşvikiyle 7 yaşında hafızlığa başlayarak 9 yaşında hafızlığını tamamladı. İlk olarak Ahmet Serdaroğlu hocadan ve Of deresinin âlimlerinden meşhur Hacı İdris Efendi´den yaklaşık 10 yıl Arapça dersleri aldı. İlkokul, lise ve İlahiyatı dışarıdan tamamladı. 1961 yılında Rize Çayeli´nde imam olarak göreve başlayan Raif Korkmaz,  1963 yılında Bilecik ili vaizliğine atandı. Ardından Artvin Borçka´da müftülük hayatına başladı ve Siirt, Kütahya, Çanakkale, Zonguldak ve Trabzon illerinde müftülük yaptı. 2002 yılında müftülük görevinden emekli oldu.

Çaykara Gündem Gazetesi yönetimi olarak Raif Korkmaz´a  Allah´tan rahmet, geride kalan kederli ailesine sabırlar dileriz.   

İrtibat:

Arıf Korkmaz (oğlu): 0532 442 18 57

Mustafa Korkmaz(yeğeni): 0537 881 58 91

Refik Korkmaz yeğeni: 0532 218 36 45

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi

 



İlginizi Çekebilir