Emekli Öğretmen Rasim Efendioğlu'nun Eş acısı

Emekli Öğretmen Rasim Efendioğlu

Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli Eğitimmcilerden Emekli Öğretmen Rasim Efendioğlu’nun eşi Memnune Efendioğlu yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat etti

Yaklaşık 1 ay önce Trabzon Kanuni Eğitim ve araştırma Hastanesine kaldırılan Memnune Efendioğlu doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Merhume Memnune Efendioğlu 14 Ağustos 2021 Cumartesi Günü saat 14.00’da Yukarı Kumlu Camiinde hijyen kurallarına uygun bir şekilde sınırlı katılım maske ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Merhume Memnune Efendioğlu’na Allah’tan rahmet başta Eğitimcimiz Rasim Efendioğlu olmak üzere kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM

Rasim Efendioğlu-Emekli Eğitimci-0 505 6698016

RASİM EFENDİOĞLU´NUN ÖZ GEÇMİŞİ

1951 Yılında Trabzon Çaykara İlçesinde doğdu..İlk ve ortaöğrenimini Çaykarada,Erkek ilköğretmen okulunu yatılı olarak Trabzon´da tamamlayarak 1970 Temmuzda İlkokul öğretmeni olarak kamu hizmetine atandı.1979 da Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirdi. Türk Dili ve Edebiyatı Lisans tamamlamayı Anadolu üniversitesinde tamamladı.Uzun bir süre ilkokul öğretmenliği yaptı.1988 de Ortaöğretime geçti, Of Taşhan Lisesinde.Daha sonra Sürmene Ticaret lisesinde görevini sürdürürken Trabzon İl Kültür Müdürlüğüne atandı,1996 yılında Giresun İl Kültür Müdürlüğüne atandı,Giresun´da dört yıl bu görevi yaptıktan sonra Bilecik İl Kültür Müdürlüğüne ,oradan Samsun İl Kültür Müdürlüğüne ve daha sonra Kültür ve turizm Müdürlüğüne atandı.Bu görevde iken istem dışı uzman olarak atanınca ayni görevle Trabzon Kültür Turizm Müdürlüğü emrine atandı. Bu görevde iken kamuda 46 .yılını çalışırken 11 Şubat 2016 tarihinde emekli oldu. Kamu hizmetinde bu uzun yolu kat eden Efendioğlu yaptığı her görevi severek ve başarı ile sürdürdü.Öğrencilik yıllarından başlayarak kamudaki hizmeti süresince okumayı yazmayı zevkli bir uğraş olarak benimsedi. Bir çok dergi ve gazetede amatörce yazdı.Kültür,sanat ve eğitimle ilgili konferanslar verdi.Yazılarından oluşan bir derlemeyi yayınlamak üzere hazırlanmaktadır.Emeklilik süresince yine yazma ve okuma uğraşını sürdüreceğini belirtiyorlar.

Son dokuz yılı Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde geçirdi.Fırsat verildikçe müdürlükçe uygun görülen görevleri yerine getirdi.

Başarılı Eğitimciliği ve öğretmenliğinin yanı sıra aynı zamanda çeşitli gazete ve dergilerde de yazarlık yapan Rasim Efendioğlu uzun seneler Taka Gazetesinde Eğitim alanında yazmış olduğu başarılı yazıları ile isminden fazlaca söz ettirmişti

Eğitimci,yazar,Örnek Toplum İnsanı Rasim Efendioğlu örnek Eğitimci yapısı ile Çaykara İlçesini Yerel ve Ulusal Basın alanında çok büyük bir başarı ile temsil ediyor



İlginizi Çekebilir