Emekli Vaaz Albayrak,Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Emekli Vaaz Albayrak,Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Emekli Vaaz Niyazi Albayrak,Trabzon ve Taşkıran’da kılınan cenaze namazlarının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Önceki gün geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kayb eden Emekli Vaaz Niyazi Albayrak,Trabzon ve Taşkıran’da kılınan cenaze namazlarının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Merhum Niyazi Albayrak için ilk cenaze namazı 10 Ekim 2022 Pazartesi günü öğle namazına müteakip Trabzon İskenderpaşa Camii önünde kılındı.Merhum Albayrak’ın naşı cenaze namazının ardından doğum yeri olan Taşkıran Mahallesine getirildi.

Trabzon İskenderpaşa camiindeki censze namazına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesş Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yanık, Trabzı Müftüsü, Ortahisar Müftisü, İlçe Müftüleri, Emekli müfrüler çok sayı Rize de görev yaptığı köyden çok sayıda Beştepe'li sevenleri İkizdere 'den Of ilçesinden dostları katıldı. Cenaze namazı Trabzon Müftü Yardımcısı tarafından kıldırıldı. Namaz sonrası yeğeni olan Ömer (Selim) Abanoz hoca cemaate teşekkür ederek, Niyazi dayısına haklarını helal etmelerini,yaralı olarak hastahanede yatan yengesi Emine Albayrak hanıma şifa bulması  için dua etmelerini talep etti.Rahmetli Niyazi Albayrak hoca Çok sayıda kıldırdığı cenaze namazı öncesi şu beyti cemaate sık sık hatırlatırdı. hatırlatırdı. "Bitti yolculuğun.İşte son durak. Getirdiler seni başlar üstünde.Ne idin ne oldun.Kalk haline bak. Bir kefenden başka ne var üstünde?....

Merhum Albayrak aynı gün ikindi namazına müteakip Taşkıran Mahallesinde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan Mahalle mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Taşkıran Mahallesinde kılınan cenaze namazına Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Taşkıran Muhtarı Hüseyin Albayrak ve çok kalabalık bir cemaat katıldı.Ayrıca Taşkıran'da teskiyeyi Trabzon müftüsü Osman Aydın hoca verdi. Cenazeyi vasiyeti üzerine teyzesinin oğlu Mustafa Yazıcı hoca kıldırdı.,İskenderpaşa camiindeki Cenaze kıldıran Trabzon müftü yardımcısı  Yılmaz Küçük hoca Trabzon Müftü Yrrd Muhammet Suiçmez.Ortahisar Müftüsü Selami Bağcı,Of Müftüsü Özcan Yılmaz,Trabzon Din görevliler başkanı Derviş Kalıntaş hoca da cenaze merasimine katıldılar.

Bilindiği gibi Çaykara İlçesinin yetiştirmiş olduğu önemli İlim Adamlarından olan Merhum Niyazi Albayrak 8 Ekim Cumartesi günü eşi ile birlikte özel aracı ile Trabzon’dan Taşkıran Mahallesine gelirken Of Dernekpazarı arasında Dumlusu mevkiinde bilinmeyen bir sebepten dolayı aracı beton duvara çarparak kaza yapmış,kazada Niyazi Albayrak hayatını kaybetmiş,eşi Emine Albayrak ise ağır yaralanmıştı.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Eğitim Ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Emine Erdoğan ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.Emine Albayrak’ın tedavisine devam ediliyor.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak Merhum Niyazi Albayrak Hocamıza Allah’tan rahmet,kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.



İlginizi Çekebilir