Engelliler Haftası Kutlu Olsun

Engelliler Haftası Kutlu Olsun

12-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-KARDEŞLERİMİZ BİZİM BİR PARÇAMIZDIR

Çaykara  Kaymakamı  Muhammet Güzel, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kaymakam Güzel,  mesajında şu ifadelere yer verdi:

Engelli vatandaşlarımızı anlamak, onların bu toplumun bir parçası olduğunu yeniden fark etmek ve bu konuda duyarlı olmak adına anlamlı ve özel  bir haftaya girmiş bulunuyoruz.

Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engellilik; sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini ‘bizzat’ kendileri kanıtlayan engelliler, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar.

Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için herkesin görevi olduğunu unutmamalı, her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlayarak, engelli vatandaşlarımıza karşı her zaman duyarlı olmalıyız. Engelli vatandaşlarımıza sadece bir hafta değil, tüm yaşamları boyunca sahip çıkmalıyız. Kendimizi onların yerine koyarak düşünmeli ve engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya kurmak için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.

Bu duygularla  10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası ile sınırlı olmamak kaydıyla Tüm vatandaşlarımızı engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını adeta kendi sorunları bilerek üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye çağırıyor; kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.

BAŞKAN TOK-ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ TOPLUMUMUZUN BİR PARÇASI

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Hanefi Tok  mesajında şu ifadelere yer verdi:

Engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılık ve farkındalığın arttırılması amacıyla Birleşmiş Milletlerin aldığı karar doğrultusunda pek çok dünya ülkesi birlikte 10-16 Mayıs tarihlerini engelliler haftası olarak kutluyoruz.

Engellilik hali sadece engellileri ve ailelerini değil, toplumun tamamını ilgilendiren önemli bir konudur. Unutmamak gerekir ki her insan bir engelli adayıdır.

Devletimizin, kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve gönüllü vatandaşlarımızın iş birliğiyle engellilerimizin temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanabilmelerine, yaşam standartlarının yükseltilmesine ve sosyal yaşama katılabilmelerine imkân sağlanması konusunda pek çok çalışma yapılmış ve önemli ilerlemeler sağlanmıştır. Toplumsal duyarlılığımızın güçlendiği ölçüde engellilerimizin yaşam koşullarını daha da iyileştirebiliriz.

Engelli bireylerimiz hayatın her alanında var olarak fırsat verildiğinde ne denli önemli başarılara imza atabildiklerini her geçen gün ortaya koymaktadırlar. Bizlere düşen görev onların önündeki engelleri kaldırmak ve fırsat eşitliğini sağlamaktır.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yanındayız ve bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına yönelik toplumsal duyarlılığı güçlendirmesini diliyor, engellilerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu ve engelsiz bir yaşam diliyorum.



Anahtar Kelimeler: Engelliler Haftası Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir