?Engelsiz Kardeşim´ Projesi Hayata Geçti

?Engelsiz Kardeşim´ Projesi Hayata Geçti

İçişleri Bakanlığı (Dernekler Dairesi Başkanlığı) tarafından desteklenip, Dernekpazarı Kaymakamlığının gözetiminde, Dernekpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortak yürütülen ?´ENGELSİZ KARDEŞİM ?´ projesi hayata

İçişleri Bakanlığı (Dernekler Dairesi Başkanlığı) tarafından desteklenip, Dernekpazarı Kaymakamlığının gözetiminde, Dernekpazarı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortak yürütülen ?´ENGELSİZ KARDEŞİM ?´ projesi hayata geçti.

Dernekpazarı merkezli olan söz konusu proje, Dernekpazarı´nın komşu ilçeleri olan Of ve Çaykara´daki engelli vatandaşlarımızı da önemli sayıda kapsamaktadır. 1 (bir ) yıl sürecek olan proje kapsamında; At binme eğitimi, Çanakkale Şehitliği ve Anıtkabir Ziyaretleri, Tırmanma eğitimi, Halk oyunları ?Resim ? Müzik eğitimleri, Sinemada ve tiyatroya katılımlar ile çeşitli kültürel ve turistik gezi faaliyetleri yer almaktadır./resimler/2017-11/3/2201406588546.jpgProjeyle; Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyumlarını arttırmak, kendilerine başarma duygusu kazandırarak özgüvenlerini tazelemek, engelsiz bireylere engelli kardeşlerinin gözünden hayatı gösterip empati kurmaları ve toplum içerisindeki engelli bireylere karşı olumsuz bakış açısını ortadan kaldırarak bu anlamda olumlu bir farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Projenin ilk faaliyeti olan Sultan Murat Yayla gezisi ve Şehitlik ziyareti hafta sonu gerçekleştirildi.

Haber:Fahri Düzenli



İlginizi Çekebilir