Erzincan Çayırlı İlçesinde Çaykaralı Başkan

Erzincan Çayırlı İlçesinde Çaykaralı Başkan

Çaykara insanının çalışkan ve dürüst olması, gittikleri her yerde çok güzel intibalar bıraktılar

Değerli çaykara Gündem okuyucuları!

Çaykara Gündem olarak zaman zaman Çaykaralı bütün değerlerimizi sizlerle tanıştırmak, başarılarını gururla sizlere aktarmak için yaptığımız söyleşilerle karşınızdayız. Bu gün sizlere Çaykara`da doğup eğitim alanındaki başarılı çalışmaları sonrasında Erzincan Çayırlı İlçesinin 2.dönemdir Belediye Başkanlığını yapan hemşerimiz Fevzi Kılıç`la yaptığımız röportajla karşınızdayız.

Fevzi KILIÇ Kimdir.

1956 Çaykara Eğridere Köyü doğumlu. İlk, orta ve Lise Eğitimini Çaykara'da tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini Gümüşhane Eğitim Enstitüsünde 1980 yılında tamamladı.

1980-1981 yılları arasında Giresun Necatibey ilkokulunda Öğretmenlik görevine başladı.

1981-1986 yılları arasında Van ili Gevaş ilçesi Daldere köyü İlkokulunda Öğretmenlik görevinde bulundu.

1986-1989 Yılları arasında Giresun İli Görele ilçesi Türkeli köyü ilkokulunda Öğretmenlik ve idarecilik görevinde bulundu.

1989-1990 Yıları arasında Erzincan İli Tercan İlçesi Kızılmağara Köyünde Öğretmenlik ve İdarecilik görevinde bulundu.

1990-2000 Yılları arasında Çayırlı ilçesinde bulunan Ziya Gökalp ilköğretim okulunda öğretmenlik yaparken Müdürlük görevine atandı.

2000-2004 yılları arasında Halk Eğitim Müdürü olarak görevini sürdürdü.

2004 yılı yerel yönetim seçimlerinde öğretmenlik ve müdürlük görevlerinden istifa ederek siyaset hayatına başladı. AKP Belediye Başkan adayı olarak aday olup Başkanlık unvanını kazandı. Halen bu görevini 2.dönem olarak sürdürmektedir.

Sayın KILIÇ evli ve 3 çocuk Babası olup, orta derecede, İngilizce ve iyi derecede Bilgisayar kullanmaktadır.

Sayın KILIÇ Sosyal aktiviteler ile barışık bir insandır. Spor dallarının bir çoğunu Profesyonel olarak yapmaktadır. Bunları sıralamak gerekirse Avcılık Profesyonel Yüzme, Jimnastik, Serbest Paraşütçülük, Planör Pilot ve Dağcılıktır.

Müzik aletleri ile de barışık olan Sayın KILIÇ, Bağlama, Flüt ve Org çalabilmektedir.

Sayın KILIÇ'IN seçim öncesi sahip olduğu unvanlar arasında; Sendika Temsilciliği, İlksan Temsilciliği, AA Erzincan Çayırlı Muhabirliği ve TRT Erzincan Çayırlı Muhabirliği görevlerinde bulunup siyasi hayata başlaması ile bu görevlerinden istifa etti.

/resimler/2015-4/19/1318054268491.jpg


Kemal ÇUMAN: Öncelikle Çaykara'dan çıkıp yabancı bir yerde Belediye Başkanı seçilmek nasıl bir duygu.

Fevzi KILIÇ: Karadeniz insanının çalışkan ve dürüst olması, gittikleri her yerde çok güzel intibalar bıraktılar. Büyüklerimizin Çayırlıda yıllardır yaptıkları dürüst ticaretle oradaki halkın güvenini kazanarak burada etkin ve güçlü bir hale geldiler.
Ayrıca benim Çayırlı İlçesinde Devlet memuru olarak birçok görevlerde bulundum. Başta öğretmenlik, Halk eğitim Müdürlüğü, TRT ve Anadolu ajansı Muhabirliği ve İlçedeki tüm sosyal faaliyetlerin başında yer aldım. Çayırlar İlçesi tanıtım kitabını ben yazdım. Özellikle Halk Eğitim Müdürlüğü dönemimde İlçede bir yılda açtığım 47 adet kurs ile 1000 işinin eğitimini sağlayarak küçük bir ilçede yapılan bu faaliyetle rekor kırdık. Bunları yaparken halkla bütünleşerek herkesin taktirini kazandım. Tabiî ki bu yaptıklarımız bize artı olarak geri döndü.



Kemal ÇUMAN: Başkan olarak ikinci döneminiz. Bu sürede yaptığınız projeleri nelerdir?


Fevzi KILIÇ: Belediye olarak Çayırlı İlçesini baştan aşağı yeniliyoruz. Yaptığımız hizmetler saymakla bitmez.


Devlet adına yapılması gereken birçok projede öncülük yaptık. Bunun karşılığında birçok eser ortaya çıkardık. Göreve başladıktan sonra şu projeleri tamamladık
• Yeni hükümet konağı
• Türk Telekom'a 300 kişilik kapalı spor salonu yaptırdık
• Vilayetler birliğine 200 yataklı öğrenci yurdu yaptırdık.
• Aldığımız hibe yardımları ile Çayırlıda Yüksekokul yaptırdık
• 64 Adet afet konutu yaptırdık
• 84 adet toplu konut (TOKİ) yaptırdık
• Yeni bir ilköğretim okulu yaptırdık
• Belediye yardımı ile Müftülük binası yaptırdık
• 2000 metre kare kapalı Pazar yeri yaptık
• Gece aydınlatmalı nizami futbol sahası inşa ettik
• Şu anda devam eden modern ana okulu inşaatı devam ediyor.
• Çağdaş yeni bir Devlet hastanesi inşa ettik.
• Cayırlı Erzincan arasında yolu 40 kilometre kısaltacak yeni bir alternatif yol yaptırdık bitmek üzere.
• Merkez içinde telefon, elektrik kablolarını yer altına aldık.
• Şehir içindeki tüm alt yapıyı yeniledik.
• Çayırlıya 100 sene yetecek 25 kilometreden getirdiğimiz su şebekesi yaptık.
• Şehir içini tamamen parke taşları ile döşedik.
• Şehir imarını yeniden değiştirerek sayısız kamulaştırma yaptık.
• Okullara vereceğimiz arazileri kamulaştırarak onlara ücretsiz verdik.
• Son olarak 300 bin liralık arsa alarak Anadolu Lisesi yapımı için tahsis ettik.
Ayrıca Erzincan İlçelerinin içinde son model makine parkı olan tek belediyeyiz.
Belediye olarak işlerimizi ihale etmiyoruz, tüm işleri biz yapıyoruz.

/resimler/2015-4/19/1318458331934.jpg

Kemal ÇUMAN: Çayırlı ilçesinin değişimini tamamladınız mı?

Fevzi KILIÇ: Toplu konut alanının altyapı ve çevre düzenlemelerini tamamladık. Atatürk Mahallesi'nde geçmiş dönemde yapılan fakat günün ihtiyaçlarına cevap veremeyen kanalizasyon, içme suyu şebekesi belediyemiz tarafından yenilendi. İlçe girişinden belediye hizmet binasına kadar olan 3 bin metrekarelik bir alanda kaldırımlar andezit taşı ile kaplandı.

Yaklaşık 6 bin metrekarelik bir alanda kilit parke çalışmaları yapıldı. Kilit parke ve bordürü belediyemiz sınırları içerisinde kendimiz üretiyoruz. Bu sayede borçlanmadan imkanlarımız ölçüsünde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Yaptığımız altyapı asfalt ve kilit parke taşı kaplama çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçe sakinlerini çamur derdinden kurtardık. Tamamladığımız altyapı çalışmalarıyla ilçeyi modern bir görünüme kavuşturduk. Çayırlı her mahallesiyle gelişim ve değişim yolunda ilerliyor. Her geçen gün daha iyi bir yapılanmaya gidiyoruz. İlçemiz bugüne kadar geçirdiği sağlıksız bir yapılanma nedeniyle daha çok hizmete ihtiyaç duyuyor. İlçedeki mahalle, sokak ve caddelerdeki düzenleme çalışmalarını yaşanan tüm olumsuzluklara ve kısıtlı imkanlarımıza rağmen sürdürüyoruz. Vatandaşların en doğal hakkı olan temiz bir ortam ve temiz bir hayat standardının yükseltilmesi dolayısıyla altyapı çalışmalarının da tamamlanmasıyla birlikte bozulan yollar, mahalle ve sokaklar kilit parke taşıyla kaplanmaktadır.



Kemal ÇUMAN: Sosyal alanda yaptıklarınız nelerdir?

Fevzi KILIÇ: Hedefimiz ilçemiz halkının belediye hizmetlerinden yoksun bırakılmamasının yanında kültürel faaliyetlerimiz ve oluşturacağımız parklarla ve yeşil alanlarla halkımızı kaynaştırıp sosyal hayatta da bir canlılık kazandırmaktır.

Kemal ÇUMAN: Altyapı çalışmalarınız ne durumda?

Fevzi KILIÇ: İlçenin kanalizasyon alt yapı çalışmalarımızı bitirdik. İlçenin içinden geçen Mans çayının Güney yakasında ki kısmında kanalizasyon atıkları çaya akmakta iken yapılan çalışmalarla dereden arındırılarak şehir kanalizasyon ana şebekesine bağlandı. İlçenin tamamı 24 kilometrelik bir kanalizasyon şebeke çalışması dereye bağlanmış durumda bulunan tüm atık sistemleri bir araya toplanarak şehrin dışında yapılan fosseptik çukuruna bağlanarak ilçe içinden geçen çay tamamen zararlı atıklardan arındırılmış oldu. Böylece önemli bir pislik yuvasını da kurtarmış olduk.
/resimler/2015-4/19/1319141613639.jpg


Kemal ÇUMAN: İlçenin su sorunu çözüldü mü?

Fevzi KILIÇ :İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta Morpet Dağında bulunan su kaynağını ilçeye getirilerek 100 yıllık su ihtiyacımızı karşıladık.

Kemal ÇUMAN: Çayırlı ilçesi deprem bölgesi, bununla ilgili çalışmalarınız nelerdir?

Fevzi KILIÇ: Çarpık yapılaşmaya son verdik Benim ilçem ve benim evim "sloganıyla yola çıkarak, ilkelerinin imarlı gelişme ve bu mekanlarda yaşayan insanların toplumsal ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştık.
İlçenin tarihinde ilk defa imara uygun projeli bir gelişme gösterdiğini, göreve ilk geldiğimizde ilçede doğru dürüst ne bir alt yapı vardı, ne de imar çalışması yapılmıştı. Bunların hepsini çözdük



Kemal ÇUMAN: İlçenin Doğal zenginlikleri nelerdir?

Fevzi KILIÇ: Türkiye'nin en büyük krom maden tesislerinin Çayırlıda olduğunu, Çayırlıdan geçen Bakü Tiflis Ceyhan Boru Hattı da ilçemizin önemini arttıran bir unsurdur. Bu açılardan Çayırlı her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın en iyi hizmeti almaları konusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek.

                      

Kemal ÇUMAN: Çaykaralı hemşerilerimize son olarak söylemek istediğin bir şey var mı?

Fevzi KILIÇ: Çaykaralı Olmaktan gurur duyuyorum, bu topraklarda doğdum ve büyüdüm. Dışarıdaki Çaykaralıların her alandaki başarısını, Çaykara'nın gelişmesi içinde göstermelerini, yapılacak projelerle birlikte geri kalmışlığının azaltılması için herkesin elindeki imkânları kullanmasını, istiyorum. Bu konuda bizimde elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırım.
Ayrıca bizleri Çaykara'dan çok uzaklardan arayıp buldunuz, Çaykara Gündem'de çok değerli hemşerilerimizle buluşturdunuz. Bu vesile ile sizlere çok teşekkür ederim. Ayrıca Dünyanın neresinde olursa olsun tüm Çaykaralı hemşerilerime selam ve sevgilerimi iletiyorum.


www.caykaragundem.com

 



İlginizi Çekebilir