Eski Milletvekili Engiz, Çaykara´da Toprağa Verildi

Eski Milletvekili Engiz, Çaykara´da Toprağa Verildi

İzmit´te vefat eden Adalet Partisi eski milletvekili Vehbi Engiz memleketi Çaykara´da toprağa verildi.

 

Bir süre önce İzmit´te vefat eden 1969 genel seçimlerinde İzmit Milletvekili olarak meclise giren Çaykara (Paçan) Maraşlı Mahallesinden Vehbi Engiz (89) ata toprağı Maraşlı´da toprağa verildi. 

25.01.2016 tarihinde İzmit´te vefat eden ve orada yapılan cenaze töreninden sonra Memleketi Çaykara´ya getirilen eski Milletvekili Engiz için Çaykara´da Cenaze töreni düzenlendi. 

Çaykara Merkez Cami önünde düzenlenen cenaze töreninde, yakınları taziyeleri kabul etti. Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan tarafından öğle namazı Müteakip kıldırılan cenaze töreninde, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, yakınları Çaykara´nın değişik yerlerinden gelenlerle birlikte çok sayıda seveni katıldı.

Kılınan cenaze namazı ve duaların ardından Engiz, Çaykara Maraşlı mahallesindeki aile mezarlığına son yolculuğuna uğurlandı. 

VEHBİ ENGİZ KİMDİR?

Vehbi Engiz, 1927 yılında Çaykara´nın Maraşlı(Paçan) köyünde doğmuş, 1951 yılında askerlik için gittiği İzmit´e yerleşmiştir. Burada ticaret ve cemiyet hayatıyla uğraştı. 1950´lerden bugüne kadar hep siyasetle iç içe olmuştur. Demokrat Parti İzmit İlçe yönetiminde yer almış, 27 Mayıs´ın ardından, Adalet Partisi il başkanlığı yapmış, 1969 genel seçimlerinde de Adalet Partisi milletvekili olarak Meclis´e girmiştir. Partide Süleyman Demirel´e muhalif olmuş. 12 Mart muhtırasının Meclis´te okutulmasına karşı çıkan birkaç milletvekilinden biri olmuştu. Engiz, yaşamını İzmit´te devam ediyordu.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi

Fotoğraflar:Berat Tosun



İlginizi Çekebilir