Eski Mezunların Buluşması

Eski Mezunların Buluşması

Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulu mezunları 18.Buluşması yoğun katılımla Erzurum?da yapıldı

Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulu Ailesi 29-30-31 Mayıs günleri Palandöken Polat Otel de 400 ün üstünde Yavuz Selim Sevdalılarının yaptığı 18. Buluşma günlerinde  duygulu  anlar yaşandı. Her yıl  ebediyete intikal edenlerle azalmamıza rağmen oluşu için yeni haberdar olanlar eklendikçe sayımız çoğalmaktadır.19.cu buluşma için Antalya İli karalaştırıldı.

1942 yılında son Köy Enstitüsü olarak 200 öğrencisi ile Ilıca da açılan okulumuz 1700 dönümlük bir arazı üzerinde daha önce açılan Köy Enstitüsü öğretmen ve öğrencilerinin çalışarak yaptıkları binalar nedeniyle ayrı bir özelliğe daha sahip oldu.1954 de kapatılarak PULUR İLKÖĞRETMEN OKULU na dönüştürüldü. 1958 de tekrar adı değiştirilerek YAVUZ SELİM İLKÖĞRETMEN OKULU. Ve nihayet 1976 tamamen kapatıldı.

Biz o okullarda diktiğimiz  ağaçlara  metal üzerine yazılı numaralarımızı  bağlıyor ve bir  evlat gibi yetişmesi için  hizmet  ediyorduk. Bahçesi bahçemiz, yatakhaneleri evimiz,  yemekhanesi lokantamız, çamaşırhanesi otomatik çamaşır makinemiz, duvarlarında yankılanan  seslerden haz duyduğumuz

Banyosu, kütüphanesi, reviri, iş atölyesi, resim salonu, müzik salonu, fizik kimya laboratuarı, hava gözlem istasyonu, tarım alanı bahçeleri, tavlası, kütüphanesi, kantini lokali  ve diğer alanlarıyla en modern bir şehri aratmayan yuvamızdı. En az kalan 6 yıl kaldı bu muhteşem yerde. Anıları yaşamak çalıştığımız  pancar tarlasın, bahçesinde oturduğumuz sayısız  modern bankı vel hâsıl  her şeyini görmeye  gittik 30 Mayısta 1954 den 1976 ya kadar orada okuyanlardan gelebilenler. Hey hat.. Gördüğümüz manzara da şok olduk. Oturduk ağladık. Tüm binalar yok edildi. Bahçeler  girilmez amazon ormanlarına döndü. Bu ilim yuvalarından yetişenler cehalete karşı savaştan başka bir hedefleri yoktu. Demek ki cehalet galip geldi. Kapatılmalarında etkili olan herkese hakkımı helal etmiyorum.

Not: Siyah Beyazlar bizim yaşadığımız dönemin kareleri. Renklilerde  yeni

Haber: Fahri Düzenli/DERNEKPAZARI



Anahtar Kelimeler: Eski mezunların buluşması

İlginizi Çekebilir