Fatma Bilge´den Sıfır Atık Etkinliği

Fatma Bilge´den Sıfır Atık Etkinliği

İlçemiz Fatma Bilge Anaokulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından insanlarımızın geri dönüşüm konusunda dikkatlerini çekmek üzere ?Sıfır Atık Organizasyonu? gerçekleştirildi

İlçemiz Fatma Bilge Anaokulu Öğretmen ve Öğrencileri tarafından insanlarımızın geri dönüşüm konusunda dikkatlerini çekmek üzere ?Sıfır Atık Organizasyonu? gerçekleştirildi.

9 Nisan 2019 Salı Günü Zeki Bilge Eğitim Kurumları Okul Bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Garnizon Komutanı Yüzbaşı Aybars Hayta,İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Abdurrahman Koç ile Kurum ve Daire Amirleri,Öğretmenler,öğrenciler ve de çok kalabalık bir Veli Topluluğu katıldı.

 ATAMAN-ÇOCUKLARIMIZ KAYNAKLARI ETKİLİ VE VERİMLİ KULLANIYOR

Fatma Bilge Anaokulu olarak Öğretmen,Öğrenciler ve veliler olarak Çevre Bilincine ve öğrencilerimizin Bilinçli ve Duyarlı bir Çevrede yaşamalarına çok büyük bir önem verdiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalan Okur Ataman Çevremizde oluşan Atıkların geri dönüşüme kazandırılması anlamında öğrencileri ile birlikte çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti./resimler/2019-4/10/1156440945329.jpg

Dünya Nufusunun hızlı bir şekilde arttığını ve bu hızlı nufus artışının Dünyanın Kirlenmesi gibi çok önemli bir tehlikeyi de beraberinde getirdiğini ifade eden Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalan Okur Ataman Tüm İnsanların Çevre konusunda duyarlı davranmaları gerektiği,aksi taktirde gelecekte üzerinde yaşamımızı sürdürebileceğimiz bir dünyayı bulabilmenin sanıldıoğı kadar da kolay olmadığını sözlerine ekledi.

Çevremizde bir çok doğal kaynak bulunduğunu örneğin Çaykara İlçemizde en önemli Doğal Kaynağın su olduğunu ifade eden Okul Müdürü Ataman bu doğal kaynakların savurganlık yaparak harcanmaması gerektiğini dünyamızda gelecekte en fazla ihtiyaç duyacağımız doğal kaynaklardan bir tanesinin temel doğal yaşam kaynağı su olduğunu sözlerine ekledi.

MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

Fatma Bilge Anaokulu Öğrencileri Öğretmenleri nezaretinde muhteşem bi,r defile sunarak Çevre ve Kaynakların etkili ve verimli kullanılması konusunda insanlarımızda farkındalık yaratmaya çalıştılar.

Neler Yoktu ki defiede?Kimi Plastik kullanımını temsili olarak canlandırmaya çalıştı.Kimi geri dönüşüm kutularına attığımız materyalleri canlandırarak bu konuda farkındalık ve duyarlılık oluşturma gayreti içerisinde oldu.

/resimler/2019-4/10/1159117666987.jpgOkul İdaresi ve Öğretmenleri tarafından profesyonel bir şekilde hazırlanan ve de öğrencilerimizin profesyonel oyunculara taş çıkartırcasına sahnede rollerini mükemmel bir şekilde yerine getirdikleri bu muhteşem gösteri Programa Katılan davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

SIFIR ATIK PROJESİ; NEDİR?

?Sıfır Atık?; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır.

Sıfır atık yaklaşımının esas alınması ile sağlanacak avantajlar;

? Verimliliğin artması,
? Temiz ortam kaynaklı olarak performansın artması,
? İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması,
? Çevresel risklerin azalmasının sağlanması,
? Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların ?duyarlı tüketici? duygusuna sahip olmasının sağlanması,
? Ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun ?Çevreci? sıfatına sahip olmasının sağlanması, bu sayede saygınlığının arttırılmasıdır.

Haber:Hilmi Kanık



İlginizi Çekebilir