Gazeteci Muharrem Sarıkaya'dan Bölge Turizmine Bakış Haberi

Gazeteci Muharrem Sarıkaya

Habertürk TV yapımcılarından Gazeteci Yazar Muharrem Sarıkaya tarafından hazırlanan Ekosistemlere Yeni Bakışlar Programı Bölge Turizminin gerçeklerini bir kere daha gözler önüne serdi.

Habertürk TV yapımcılarından Gazeteci Yazar Muharrem Sarıkaya tarafından hazırlanan Ekosistemlere Yeni Bakışlar Programı Bölge Turizminin gerçeklerini bir kere daha gözler önüne serdi.

Trabzon Turizminin son senelerdeki gelişmelerinin değerlendirildiği haberin çekimleri Trabzon ilinin değişik Turizm Noktalarında gerçekleştirildi

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de de çekimleri gerçekleştirilen programda Uzungöl’lü İş Adamı Cemal Akyüz,Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan,Uzungöl’ün Genç Turizm İşletmecilerinden Mehmet İnan ile Uzungöl Turizminin önemli isimlerinden Murat Akyüz de değerlendirmelerde bulundular.

CEMAL AKYÜZ-UZUNGÖL’DEKİ DEĞİŞİMİ GÖRMEK ZORUNDAYIZ

Uzungöl’ün yetiştirmiş olduğu en önemli İş Adamlarından Cemal Akyüz,eskiden Uzungöl insanının hiçbir geçim kaynağının bulunmadığını,insanların orman envalerinden yapmış oldukları ürünleri Bayburt’a getirerek sattıklarını ve bunların karşılığında almış oldukları buğday ve patates ile kış boyunca karınlarını doyurduklarını ifade etti

İş Adamı Cemal Akyüz,Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan’ın Bölgeyi Turizme kazandırarak Bölgenin kaderini değiştirdiğini sözlerine ekledi.

DURSUN ALİ İNAN –TURİZM BÖLGEMİZİN EKMEK KAPISI OLDU

1974 Yılında Uzungöl’de Turizm faaliyetine başladıklarını ifade eden Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan ilk zamanlarda Uzungöl Turizminin ismini sadece alabalık ile karşılamaya çalıştıklarını,ancak gelen talepleri karşılayabilmek anlamında zaman içinde yemek ve yatak hizmetine de girerek Turizme hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Turizm Merkezi Uzungöl’de 1983 Yılı itibarı ile yemek ve yatak olarak profesyonel bir şekilde 8 oda ve 16 yatak ile hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Dursun Ali İnan,o yıllardan bu günlere çok şeyin değiştiğini,Uzungöl’ün artık Turizmde marka olan bir yer konumunda bulunduğunu,ancak Uzungöl’de hiçbir şekilde betonlaşmaya izin verilmediğini ifade etti.

MEHMET İNAN-GEÇMİŞ İLE BU GÜNÜ KIYASLAMAK

Geçmişteki Uzungöl ile günümüzdeki Uzungöl karşılaştırıldığında arada çok büyük farkların olduğunu ifade eden Uzungöl’ün genç Turizm İşletmecilerinden Mehmet İnan,değişimin olumlu taraflarının çok daha fazla olduğunu,Uzungöl’de gerçekleştirilen yapılaşmanın mutlaka doğaya uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini,Uzungöl’ün en büyük sorununun Kalıcı bir İmar Planının Uzungöl’de uygulamaya konulması olduğunu güçlü bir planlama ile bu sorunun çok rahat bir şekilde çözüme  kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Mehmet İnan Muharrem Sarıkayanın sorusu üzerine Turizm ile Jeolojik Santrallerin ikisinin isminin bir arada anılmasının bile son derece yanlış olduğunu ve bölgede böyle bir çalışma gerçekleştirilmesinin bölge ve Ülke Turizmi için son derece sakıncalı olduğunu ifade etti

MURAT AKYÜZ-UZUNGÖL’ÜN EN BÜYÜK SORUNU İMAR PLANI

Uzungöl’ün önde gelen Turizm İşletmecilerinden Murat Akyüz ise Uzungöl’de abartılı bir çarpık yapılaşmanın bulunmadığını sadece gölün çevresinde bu tür birkaç işletmenin bulunduğunu bu durumun da küçük dokunuşlar ile çözüme kavuşturulabileceğini ifade etti.

Uzungöl’ün en büyük ve en önemli sorununun kalıcı bir İmar Planı olduğunu ifade eden Murat Akyüz,İmar Planı olmadığı için insanların kafalarına göre binalar yaptıklarını,insanların önüne bir plan konsa insanların bu plana uygun bir şekilde binalarını yaparak Bölge ve Ülke Turizminin hizmetine sunacaklarını ifade etti.

Uzungöl insanının senelerdir Araplar ile iletişime geçerek Arapçayı öğrendiklerini ifade eden İşletme sahibi Murat Akyüz artık Uzungöl’de bir çok işletme sahibinin tercümana ihtiyaç duymadan Araplar ile karşılıklı anlaştıklarını ifade etti.

Turizm Merkezi Uzungöl’de Araplara satılan 1 metrekare bir yer dahi bulunmadığını ifade eden Murat Akyüz bazı çevrelerin bu tür asılsız iddiaları Uzungöl’ü karalamak amacı ile dile getirdiklerini ifade etti.

Gerçekleştirilen programda Sosyolog Prof. Dr. Mine Gözübüyük Tamer,TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsilciler Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantarcı,TTSO Başkanı Erkut Çelebi de Trabzon Turizmi ile ilgili görüş ve düşüncelerini ifade ettiler

Gerçekleştirilen Program ile ilgili Videoya aşağıdaki Linkten ulaşabilirsiniz.

https://x.com/haberturktv/status/1737337033268335094?s=48&t=PNU0L0zBY1Ok1iREE5XEog



İlginizi Çekebilir