Gazeteciler, sorunlarını tartıştı!

Gazeteciler, sorunlarını tartıştı!

Kütahya Simav´da İki gün boyunca süren toplantıda Anadolu Basınının eksikleri tartışılarak çözüm yolları arandı

Anadolu Basın Yayın Birliği Genel merkezi tarafından organize edilen gazetecilerin sorunlarının tartışıldığı toplantı Kütahya Simav´da geçekleştirildi. İki gün süren toplantıda Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen şube başkanları ve yöneticileri Anadolu Basınının sorunlarını tartıştı. /resimler/2015-12/18/2304280856165.jpgToplantıya Trabzon ABYB Şubesi adına katılan Ahmet Hatipoğlu, yönetim kurulu üyelerinden Duygu Karahasanoğlu, Kemal Çuman, Mehmet Birinci, Fatma Karahasanoğlu katılarak iki gün boyunca süren toplantıda söylemleriyle ilgi odağı oldu.  Özellikle Kemal Çuman, Gölcük Yaylasında bulunan doğa harikası gölü ziyaretlerinde turizm açısından duygu ve düşüncelerini belediye başkanına ilettiğinde Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan önerileri dikkatle dinleyerek,  Uzungöl´ün turizmde geldiği noktada Karadeniz´in gurur kaynağı olduğunu söyleyerek aynı turizmin Gölcük yaylasındaki gölde kurallara uyarak yapılabileceğini ifade etti. İki gün boyunca gazetecilerin sorunlarının tartışıldığı platformda, Trabzonlu gazeteciler önerileriyle damgasını vurdu.                      

İlk günde Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül ve beraberindeki gazeteciler Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim´i  makamında ziyaret ederek, Simav ilçesi konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Kaymakam Halim ziyaretten çok memnun olduğunu belirterek, Simav´ın gelen gazeteciler tarafından tanıtılması için çok önemli bir ziyaret olduğunu ifade etti.

 Daha sonra Simav belediye başkanı Süleyman Özkan´ı makamında ziyaret  eden gazetecileri kapıda karşılayan başkan tüm gazetecilere hoş geldin temennisinde bulundu. Daha sonra gazetecilere yönelik Simav ilçesinin Kütahya´nın ikinci büyük ilçesi olduğunu ifade ederek, özellikle termal konusunda Türkiye´nin başkenti olduğunu ifade ederek, Eynal kaplıcalarının birçok hastalığa iyi geldiğini ve gelecekle ilgili çok değişik planları olduğunu belirterek; ?gazetecilerden özellikle Simav ilçesinin tanıtımını en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum.? Dedi.

/resimler/2015-12/18/2316288521342.jpgSimav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, toplantıya katılan tüm gazetecilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Her iki ziyarette Anadolu Basın Yayın Birliği genel başkanı Salih Ergül, kaymakam ve belediye başkanı ziyaretlerinde gösterdikleri misafirperverlikten dolayı kendilerine teşekkür etti. Ayrıca özellikle belediye başkanından gazetecilerin yılda bir gün Eynal kaplıcalarında buluşması için gazeteciler talep ettiler. Başkan bu talebe sıcak baktığını ve ilk meclis toplantısında gündeme getireceğinin sözünü verdi. 

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan gazetecileri iki gün boyunca yalnız bırakmayarak, Simav ilçesinin tüm turistik yerlerini özellikle kendisinin de bulunduğu araç içerisinde gezdirerek, tüm gazetecilere tanıtarak bilgi verdi.

Özellikle Simav ilçesinde meşhur olan turizme açılacak olan turizm merkezi Gölcük yaylasındaki göle, ve Türkiye´de ki en fazla termal enerjiyle ısıtılan salatalık ve domates üretilen seraları ve 160 derece sıcaklığındaki termal suyunun çıktığı kaynakları gezdirdi.   ayrıca iki gün boyunca, gazetecilerin konaklama ve yemek ihtiyaçlarını karşıladı.Simav Kaymakamı, Belediye başkanı gazetecilerin tüm yemeklerine katılarak gazetecileri onure ettiler.

Toplantının ikinci gününde Anadolu Basın Yayın Birliğinin Türkiye´de ki şubeleriyle genel merkezin izlediği politikalar masaya yatırıldı. ABYB Genel Bakanı Salih Ergül açılış konuşmasında farklı kentlerden gelen ABYB başkan ve üyelerinin toplantıya katılmasından son derece memnun olduğunu belirterek; ?üyelerimizin tüm sorunlarını birlik ve beraberlik içerisinde bir bütünlük sağlayarak sorunların üstesinden geleceğiz.? Dedi. 

Ergül ayrıca; ?İnsan haklarına, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Atatürk ilkelerine ve Anayasa´ya dayanan Milli, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti anlayışı içinde, Demokratik Düzenin Korunması, Sosyal adaletin gerçekleşmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırılmasına hizmet etmeyi temel amaçlarımızdandır ?  Dedi.

Haber Kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir