Gaziler Günü Çaykara İlçesinde Kutlandı

Gaziler Günü Çaykara İlçesinde Kutlandı

Gaziler Günü Çaykara İlçesinde Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Çaykara İlçesinde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Gaziler Günü ile ilgili olarak Çaykara İlçesinde evler ve işyerleri bayraklar ile süslendi.

Gaziler Günü ile ilgili Tören Çaykara Hükümet Binası  önünde gerçekleştirildi.Törene Of Kaymakamı ve Çaykara Kaymakam Vekili  Yiğit Yaşar Demirer,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Can Narin,İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak ,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara İlçesinde bulunan   Resmi, Daire Amirleri,Muhtarlar ve İlçe Merkezinde bulunan okullardan Öğrenci temsilcileri ve öğretmenler katıldılar .

Kaymakam Demirer ve Başkan Tok Tören başlangıcında törene katılan Gazilerin 19 Eylül Gaziler Günlerini kutladılar.

Kaymakamlık Adına Çaykara Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer,Çaykara Belediyesi adına ise Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı Töreni gerçekleştirildi.

AÇILIŞ KONUŞMASI UZMAN ÇAVUŞ FURKAN CAN’DAN

Programın Açılış Konuşması Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Personeli Uzman Çavuş Furkan Can tarafından gerçekleştirildi.

Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu öğrencilerinden İlayda Bilici ile Kevser Evşen Kanık Programda birer şiir okudular.

Programın ardından Çaykara Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer Makam Odasında Kurum Amirleri ile bir araya gelerek 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili Tebrikleri kabul etti.

Gaziler Günü ile ilgili gerçekleştirilen programın ardından Çaykara Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer tarafından programa katılan öğrenci ve öğretmenlere çikolata ikramı gerçekleştirildi.

KAYMAKAM DEMİRER-GAZİLERİMİZ BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜDÜR

19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili açıklamada bulunan Çaykara Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ,vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca tüm zorluklara omuz omuza göğüs geren milletimizin, gerektiğinde bu uğurda canını vermekten çekinmediğini hatırlatarak, “Vatanın bölünmez bütünlüğü, şanlı bayrağımız ve devletimizin ilelebet payidar kalması için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır” dedi.

Kaymakam Yiğilt Yaşar Demirer, konuşmasına şu şekilde devam etti “Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”



Anahtar Kelimeler: Gaziler Çaykara İlçesinde Kutlandı

İlginizi Çekebilir