Gaziler Günü Çaykara'da Kutlandı

Gaziler Günü Çaykara

19 Eylül Gaziler Günü Çaykara İlçesinde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.Gaziler Günü ile ilgili olarak Çaykara İlçesinde evler ve işyerleri bayraklar ile süslendi.

Gaziler Günü ile ilgili Tören Çaykara Hükümet Binası  önünde gerçekleştirildi.Törene Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Teğmen Ahmet Kaylan,İlçe Emniyet Amiri Vekili Murat Öksüz ,MHP Çaykara İlçe Başkanı Savaş Öksüz,Kıbrıs Gazileri Hüseyin Sakal ve Mehmet Özkan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,İlçemizde bulunan Resmi, Daire Amirleri,Muhtarlar ve İlçe Merkezinde bulunan okullardan Öğrenci temsilcileri ve öğretmenler katıldılar.

Kaymakamlık Adına Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediyesi adına ise Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı Töreni gerçekleştirildi.

AÇILIŞ KONUŞMASI KIBRIS GAZİSİNDEN

Çaykara’lı Kıbrıs Gazisi Hüseyin Sakal tarafından günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması gerçekleştirildi. Tarih boyunca Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik olarak bir çok plan ve saldırının gerçekleştirildiğini ancak bizlerin millet olarak her zaman dimdik ayakta durduğumuzu ve de gerçekleştirilmeye çalışılan bu sinsice planların Türk Milleti olarak hiçbir zaman bizleri hedefimizden saptırmadığını ifade eden Gazi Sakal,  Türk Milleti olarak tarih boyunca vatanımızı kahramanca savunduğumuzu,tarihte yüzlerce destan yazdığımızı ve de bu destanları bundan sonra da yazmaya devam edeceğimizi sözlerine ekledi.

Günümüzde Ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde asker ve polislerimizin kahramanca mücadele ederek Ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunu bozduklarını ifade eden Gazi Hüseyin Sakal, bu mücadeleler esnasında Ülkemizi kahramanca savunmaya çalışırken Şehit olan Kahraman vatan evlatlarımızı rahmet ve minnet ile andığımızı Gazilerimize de Türk Milleti olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tarih boyunca Minnet Borçlu olduklarını sözlerine ekledi.

ZEYNEP YILMAZ’DAN GÜZEL BİR ŞİİR

Programda İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu öğrencilerinden Zeynep Yılmaz tarafından Gazi Şiiri okundu.

KAYMAKAM GÜZEL’DEN GAZİLERE SABAH KAHVALTISI

Çelenk sunma töreninin ardından Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel tarafından gazilere Ataköy Mahallesinde sabah kahvaltısı ikramı gerçekleştirildi.Sohbet ortamında gerçekleştirilen kahvaltıda Gazilerin anlattıkları Kıbrıs anıları büyük bir keyif ile dinlendi.

KAYMAKAM GÜZEL-GAZİLERİMİZ BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜDÜR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca tüm zorluklara omuz omuza göğüs geren milletimizin, gerektiğinde bu uğurda canını vermekten çekinmediğini hatırlatarak, “Vatanın bölünmez bütünlüğü, şanlı bayrağımız ve devletimizin ilelebet payidar kalması için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır” dedi.

Kaymakam Güzel konuşmasına şu şekilde devam etti “Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”



Anahtar Kelimeler: Gaziler Çaykara' Kutlandı

İlginizi Çekebilir